Het zomerbloesje - voor in de winter

donderdag 10 oktober 2013

Toen ik in juni volgend blogbericht van Compagnie M zag passeren, was ik meteen, maar dan ook meteen, verkocht. Ik zag er het perfecte zomerbloesje in voor Jolien, had al een stofke en al in mijn hoofd. Toen bleek dat Marte van plan was dit patroon als kooppatroon te lanceren, zette ik mijn voelsprieten uit. Ik gaf me op als patroontester om toch maar zo snel mogelijk aan dit patroon te geraken, maar het mocht niet baten. Half blogland had volgens mij hetzelfde idee. Dan maar reikhalzend uitkijken naar de officiële lancering. Man, dat duurde lang - wat ook aan mijn subjectieve ongeduldigheid in dezer te wijten kan zijn geweest. 1 oktober was het dan zover, het Mara-blouse patroon kwam officieel te koop - gelukkig in pdf-versie en dus snel ter beschikking. Jammer dat de zomer ondertussen afgelopen is, en ook de nazomer zou volgens de weerdeskundigen finaal over en uit zijn. Toch kon ik het niet laten, ik maakte het toch nog, dat zomers bloesje - net zoals het in mijn hoofd zat. Moet er maar een coltruike onder (é schoonmama ;)), en/of een vestje over deze winter.

En het heeft mij niet teleurgesteld, dat patroontje. Met een streepje roze fluo (wat niet goed uitkomt op foto - maar van de zigzagband spettert wel degelijk het roze af) en grote bloemen kon ik ook bij de 4-jarige dochter niet veel verkeerd doen. Oordeel zelf.Het is maar net groot genoeg, dit bloesje. Maar weet je, met een jongere zus in huis maak ik me daar allemaal niet te druk om. Het zal hier nog vaak genoeg uit de kast gehaald worden, is het niet voor Jolien, dan toch zeker voor Janne.

Het patroon laat nog ruimte voor een paar varianten - een tuniek of kleedje, met of zonder (lange) mouwen. Dus hou de blog in 't oog, er zullen hier zeker nog versies volgen - en waarschijnlijk zullen die net iets beter aangepast zijn aan het weertype!4 opmerkingen

 1. Heel mooi! Ziet er echt geweldig uit! Sorry dat ik je zo heb laten wachten. :)
  Dat was die Roemenië trip. Ik zal het nooit meer doen! Marte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé, 't is goed voor ene keer dan ;) maar 't was het wachten wel waard! Ik hou je volgende patronen in 't oog!

   Verwijderen
 2. Mooi stofke trouwens! Waar komt het vandaan? Marte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is ook een petit panneke, blijkbaar in trek voor jouw patroon! Van bij bambiblauw als ik het me goed herinner.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.