Zonen09-wedstrijd: de Bassalopet

maandag 16 september 2013

Peuters en salopetten, ik vind dat een überschattige combinatie. Dus dat bas-patroon van Zonen09 waarvan ik al fan ben vanaf de aankondiging (blog-addict, remember) moest en zou ik ook eens uittesten voor de jongste zus. De uitdaging: het jongenspatroon een "vrouwelijk" touch geven. Nu ja, vrouwelijk, voor een peuter van 2 valt dat wel mee.

Laatste dagen van de wedstrijd, dus stof gaan kopen of online bestellen was een no-go. Uit de stoffenkast (haha, dat is wel een eufemisme voor de stof die in een aantal dozen weggepropt wordt in elk kast waar nog wat ruimte is) kwam een bruin-wit gespikkelde jeansachtige stof vanop het stoffenspektakel. Paspelvoorraadje geïnspecteerd, 6m paspel?!, nee, in geen enkele kleur. Zelf paspel maken dan? Ook niets naar mijn goesting. Maar van de bruine paspel had ik nog 1,5 meter, van de gele 3 meter. En wie heeft er ooit beweerd dat die twee paspellijnen in dezelfde kleur moesten? Ok, een gele en een bruine, dat kan nog schoon worden!Het beleg van de voorzak en de tegenzak maakte ik in retrobloemekes (Kei petit joli), gekocht bij Cozette. Dat komt door het patroon dan lekker piepen aan de zakken, net wat ik wou. Ook in de lintjes en een labeltje aan de broekspijp komt dat stofje nog eens terug.Voor de schouderriemen gebruikte ik een soort van lichtgewicht tassenband (ja, exact dezelfde kleur bruin vinden als de paspel is niet evident) die ik dubbel nam en met siergaren doorstikte in geel en turquoise om te matchen bij de bloemekes. Gele kamsnaps erop, en klaar! Als alternatief had ik ook nog chocoladebruin nepleer klaarliggen. Maar ik ben heel tevreden met het resultaat.


En zeg nu zelf, kleine zus staat er supercute mee.


Veel bassen zijn er in die flickr-pool niet te bespeuren daar waar de jacobs en de charlies aan hoog tempo vanonder de naaimachines rolden de voorbije 2 weken. Natuurlijk, de jacob en de charlie zijn gewéldige patronen, maar die bas, die zit pas ingenieus in elkaar! Hoed af Mamasha!

5 opmerkingen

 1. Een geslaagd basje ! Nog een paar dagen en we kunnen voor jou gaan stemmen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou hier graag zo'n like-knop je hebben als op facebook. *Like* dus!

   Verwijderen
 2. überschattig, da's wel het minste dat je kan zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Heb het patroon ook gekocht om een Bas voor de dochter te maken, nu weet ik dat dat dus kan voor een meisje ;-), bedankt!


  www.billiepop.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die is eigenlijk echt wel tof... die zou ik ook eens moeten maken...

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.