Lilajumpsuit - the baggy one

woensdag 6 januari 2016

Ik ben een kalf. Wat zeg ik, ik ben een koe. Of nee, eigenlijk heb ik bij tijd en wijle meer weg van een schaap. Een schaap dat braaf de instructies opvolgt, een patroon overneemt en naait, zonder daar enige grijze hersencel aan op te offeren. Anders was het me natuurlijk wel opgevallen dat deze 86 onmogelijk écht een 86 kon zijn. Maar hé, ik ben al een tijde uit het kleine grut, en alles dat kleiner is dan maatje 110 schijnt me zowieso klein toe.
Ok - stop - rewind. Even een korte intro: een tijd geleden kreeg ik van Sylvia, aka mevrouw Lily en Woody, de vraag of ik haar nieuwe patroon niet eens wou uittesten. Ik maakte al eerder deze versie, en die beviel me erg, dus ik twijfelde geen seconde. Later bleek dat dit nieuwe patroontje een samenwerking was tussen Compagnie M en Lily en Woody. Dat gaf vonken en resulteerde in een toppatroontje: de Lila dress/jumpsuit!

In volle vertrouwen in de patroontekenkunsten van beide dames sloeg ik de testfase over en begon meteen op de valreep aan de definitieve blogversie. En dan kan het al eens gebeuren dat je karaktergewijs eerder aanleunt bij een boerderijdier dan bij een weldenkend hobbynaaister. Het 'probleem' werd pas duidelijk toen mijn model de jumpsuit de eerste paste. Té groot. De 86 was gewoon écht nog té groot voor de 2-jarige Willem. Nu maakte ik me nog niet direct zorgen: het was oudjaar, het passen ging letterlijk tussen de soep en de patatten - of eerlijker tussen de champagne en van die njammie dikmakende gratin dauphinois - door, Willem is aan de kleine kant, en ik had van horen zeggen dat het model 'baggy' was.

Dat er iets niet kon kloppen zag ik pas vanmorgen, toen Annick hier passeerde met haar kleine deugniet in een perfect passend maatje 80 van diezelfde lila jumpsuit. Zo'n verschil tussen slechts 2 maten?! Waar ging ik in de fout? Het blijft koffiedik kijken maar ik vermoed dat er bij het printen iets misging bij het schalen. Op de testversie van het patroon ontbrak een controlevierkantje, je weet wel, dat 2x2cm-ding dat je nameet om te zien of er niks misging bij het afdrukken. Normaal meet ik dat altijd na, maar omdat dat meestal klopt, heb ik de schaapachtige gewoonte te denken dat het deze keer ook wel zou kloppen. Not.

Dus lieve mensen, laat dit een wijze les zijn: meet áltijd dat vierkantje na!

Te groot jawel, maar super cute anyway. Dus ik geef toch maar de foto's mee. Coole Willem draagt de jumpsuit met stijl. En kan dit nog heel lang doen, dat ook. - kuch -
 Bewegingsvrijheid genoeg voor een kleine breakdance-act
Verluchtingsgaten 

Stof met driehoekjes: Lily balou bij Mon Depot
Effen stof: stockverkoop Strass
Patroon muts: zelfgetekend


34 opmerkingen

 1. Ach... te groot... maar SCHATTIG! Ik ben gelijk klaar om Willem te adopteren <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een ruilhandel dan Annick? Want Oliver was toch ook echt om op te eten... Vóór dat gulpje melk 😉

   Verwijderen
 2. oh seg wat een wondermooi exemplaar, goed dat hij er nog een tijdje in kan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze baggyversie best geslaagd! Ook helemaal niet erg want die spruiten groeien toch als kool! Bedankt voor de tip van de vierkantjes maar hij komt wat laat want heb dus net hetzelfde meegemaakt, weliswaar met een ander patroontje;-)... Maar wie weet, misschien ben ik toch geen ezel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Willem draagt deze jumpsuit met GROTE klasse! Wat een schattig kereltje! Het perfecte plaatje met de muts erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Te groot of niet. Kalf, schaap of niet: dit is mega cute!!! Die muts erbij is top. De moves ook. Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Valt bijna niet op dat het te groot is, superschattig. Mooie stofcombinatie maakte je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal niet erg! Het is super cool! En zo'n mooie foto's van Willem zeg, al een echt model!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind uwen Willem anders wel schitterend in zijn überbaggy jumpsuit ... en hij zal er nog megalang in kunnen klimmen en klauteren ! Mooi meegenomen, toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super Cute!! Dat is fijn dat hij nog mega lang mee kan :) Hij staat geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem anders geweldig! Super leuke stofjes, lekker veel bewegingsvrijheid, prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Willem steelt de show in zijn jumpsuit! En vermoedelijk past hij er nog wel enkele maanden in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie Willem in een mooie Lila, met als kers op de taart een mooie muts!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel toffe foto's. En baggy misschien nog wel leuker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bwa, we doen allemaal al eens schaapachtig! ;) Het kind groeit er vanzelf wel proper in!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. het blijft mooi en ik zou het niet eens zien dat het te groot is

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die vierkant-tip neem ik wel mee, geen idee of dit de reden kan zijn waarom mijn swingrokje veel te groot was. Niettemin, heel mooi en hij zal het twee keer zo lang kunnen dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha, je schrijft toch zo grappig :-) Leuk om dit met het dat stofje te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mevrouw de koe, bij deze zijn mijn lachspieren volledig opgewarmd, waarvoor dank :). Verder zie ik vooral een schattig manneke - ♥ muts! - in een schoon pakske!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Elk blogbericht/boek/artikel/... dat een beetje origineel geschreven is, heeft voor mij een favoriete zin. Hier is dat zonder twijfel " En dan kan het al eens gebeuren dat je karaktergewijs eerder aanleunt bij een boerderijdier dan bij een weldenkend hobbynaaister." Zalig, Mieke! En wat die jumpsuit betreft: fan van de stofkeuze, fan van de bijpassende muts, en laat ons zeggen dat er alvast ruimte is voor een hele volle pamper ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik zag de foto al eerder passeren dan dat ik de blog las en ik kon alleen maar denken: wat een ontzettend coole outfit!! Als je het er niet bij had gezet, had ik niet het idee gehad dat de maat veeeeeel te groot was, ik vind het er heel stoer uitzien. De muts maakt het geheel helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind het de meest geslaagde versie die ik tot nu toe voor jongens heb gezien: prachtig stofje, geweldige outfit, zalig kereltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel mooi en aangezien kindjes groeien ipv krimpen is dat helemaal geen probleem. Ik onthoud de vierkantjes tip want ik kocht dit patroontje ook en heb zelf niet het flauwste idee hoe groot een 6 maand hoort te zijn 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind dat best leuk zowat te groot! Dat geeft inderdaad een extra aan de schattigheids-factor :).
  Coole muts!
  En super leuke gele schoentjes ook trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Big is not small, I say :) When I cut out the tiniest size for the very very very first test I thought it could not be right, it just looked too small haha I am so used to making larger sizes now that a tiny size looked even smaller! I do love your jumpsuit, and how gorgeous does it look with a matching hat! Love love love it!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.