Feest!

maandag 10 april 2017

Dit jaar doet mijn oudste haar eerste communie. De tijd vliegt!

Communie, dat wil (onder andere) zeggen, feest! En feest dat wil zeggen, feestkleding! Het excuus-der-excuzen der naaiende moeders om all the way te gaan, nietwaar ;).
Toen Lotte Martens haar 'Let's party'-stoffencollectie voorstelde maakte mijn hart een sprongetje. Onder alle prachtige feeststoffen was er eentje dat voor mij 'eerste communie' schreeuwde. De Vuurdoorn 08 heeft alles wat (niet-meer-zo) kleine meisjes nodig hebben. Een lieflijk rozige basiskleur, en een metallic print met bloemen. We like! De metallic print heeft een paars-achtige ondertoon, zeker in real life, dus de kleur van het kraagje was zo snel beslist. Ook daar wou ik de glans graag terug laten komen, en dus werd het satijn. De perfect match vonden we na een bezoekje aan de stoffenwinkel in Kapellen.
Het patroon zal ook al even in mijn hoofd, van toen ik her en der de rug van de Molly scoop dress zag passeren was ik verkocht. Zo zo mooi, maar nu niet direct voor alledaags gebruik. Ofwel natuurlijk, zo ergens bij hoogzomer.
Vooraan koos ik voor de plooitjes en een paar knoopjes. Speaking of which, de kleur van de knoopjes, zowel vooraan als achteraan, dat was een bevalling. Stofkleur, of paars, dat vonden we té braaf. Mint zat al langer in mijn hoofd, voor de frisse touch maar stootte op een njet van de dochter. Tot ik er geel oplegde, en dat ging eigenlijk ook wel. De dochter keek mee en knikte enthousiast met haar hoofd. Beslist dus, het is tenslotte haar dag.
Het maken van het kleedje ging nu ook niet bepaald van een leien dakje. Niks moeilijk aan, laat u zeker niet afschrikken, maar de maat, dat was het grootste obstakel. Ik las her en der dat het patroon groot viel, en koos voor de veilige kleinere maat. Had ik niet moeten doen. Té krap, en vooral, het lijfje, dat sowieso al een hoge taille heeft, viel iets te kort. (Tip: ga voor het bepalen van de maat zeker af op de borstomtrek, en laat de tailleomtrek voor wat het is.) Omdat het om een communiekleedje ging, deed ik wat elke rechtgeaarde moeder-naaister zou doen, ik naaide gewoon een nieuw bovenlijfje. Achteraf bekeken ben ik héél blij dat ik dat deed, al had een testkleedje ook geen slecht plan geweest ;).
Ik gebruikte 2 panelen, omdat ik de bloemen zowel op voorkant als op achterkant wilde doen terugkeren. Anders was 1 paneel en 50 cm bijhorende unistof ook voldoende geweest.

Voor de fotoshoot amuseerden we ons met bellen, honeycombs en veertjes. Communiekaartjes, ook al check! Speekmedaille voor deze deadline-madam.
Nu het andere kind, de man en mezelf nog gekleed krijgen. Maar dat zijn details ;)


18 opmerkingen

 1. Heel mooi kleedje en fan van de combi met de frisse gele knoopjes! Prachtige foto's, ze straalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend! Ik maakte de molly scoop back dress ook al vorig jaar. Wel in maxilengte. Lara is er nog steeds dol op. Hij staat op 't lijstje voor dit jaar ook, of het een lange of korte wordt, daar ben ik nog niet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi jurkje! De foto shoot was blijkbaar ook een schot in de roos! Wat een stralende, mooie en grote communicant (of denk ik dat alleen maar)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons is de eerste communie al geruime tijd in het tweede leerjaar, vandaar misschien? Want jolien is redelijk gemiddeld qua grootte :) dank je wel voor de complimenten !

   Verwijderen
 4. Heel erg mooi kleedje!
  Ook hier een communicant, haar outfit is klaar en ook hier: de outfits voor de rest van het gezin, daar is nog werk aan 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die gaat opvallen tussen de rest! Mark my words!!!
  Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooi. Dat gaat een geweldig feest worden als het kleedje al zo mooi is!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig! persoonlijk zou ik ook uzelf, manlief en die andere dochter aankleden, teveel bloot schijnt in de kerk niet te mogen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het andere bovenstukje kan je mss nog wel eens recupereren in een outfit voor je andere dochter of een accessoireke ozfo... Het belangrijkste deel zit er al op: jouw communicantje schittert beslist in haar prinsessenjurk!!!
  Succes nog met de andere outfits ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je dochter straalt in haar kleedje! Is prachtig gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super mooi! Zij zal alvast stralen! Ik krijg het wel warm en koud bij die bellen, ik vrees direct voor vlekken op het prachtige kleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helemaal feest-waardig en het geel is perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waaaaaauw, dit is echt het perfecte eerste-communie-kleedje!!! Zo mooi!
  Het geel gaat er schitterend bij! Het maakt het geheel wat speelser.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.