Perri-mekko

zondag 21 september 2014

Wie Finland zegt, zegt Marimekko*. En de Unikko-print is ondertussen redelijk iconisch voor het supermooie, oerdegelijke maar ook idioot dure merk. Toen we er deze zomervakantie naartoe trokken was ik vastbesloten wat Marimekko-items voor een prijsje op de kop te tikken. Gelukkig was onze trip goed getimed - en konden we profiteren van de laatste soldendagen. De stofprijzen van de 'klassiekers' daarentegen, die beginnen vanaf een 30/35€ per meter (home deco kwaliteit - de stof die ze voor de kledingcollectie gebruiken komt niet in verkoop, aldus een sympathieke winkeldame). Ik weet niet wat u maximaal betaalt voor stofjes, maar voor mijn portemonnee is dat net iets te veel van het goede. Huiswaarts zonder Marimekko-stof dus. 

Minniemie Annick, sinds de blogameetup uitgegroeid tot een partner in crime in de stofjesjacht, tipte mij over Ixat . En daar zag ik het, de iconische Unikko-bloemen op joggingstof tegen betaalbare prijzen (maar dat die print beschreven wordt als 'Finse Bloemen', zonder verwijzing naar Marimekko of Unikko en dat de site sindsdien al een tijdlang onbereikbaar is, ik weet het niet, iets zegt mij dat er daar iets niet pluis is). 

De Perri pullover van CaliFayeCollection stond al een tijdlang op de planning, en in deze stof zag ik dat helemaal goed komen. Ik nam maat 4 jaar over voor mijn 3 jaar en een paar maanden oude dochter (ik zeg het er maar bij, want u zou bijna kunnen denken dat het kind zwaar vestimentair verwaarloosd wordt). Big mistake. Te groot, als in veeeeeel te groot. Gelukkig is er nog de 5-jaar oude dochter die model van dienst werd. 
Met een glitterlegging vind ik - maar wie ben ik - het pullover-kleedje wel cool. Dat de pullover achteraan lager komt dan vooraan vind ik tof.
 En hé, kijk naar die zakken in de zijnaad, vet cool toch?
Maar mijn mening is van geen tel. Het stand-in model wil de pullover verder niet aan.  De voorziene halslijn is echt wel héél erg ruim waardoor de pullover vaak van haar schouder zakt, tot irritatie van onze oudste (ja, dat schoonheid soms voor gebruiksgemak gaat, daar heeft dit kind geen boodschap aan). We laten hem dus nog even in de kast en hopen dat zus nr. 2 die boodschap wel op tijd begrijpt. 

*Noot aan Fabienne 128: Mari (Marie) - mekko (kleed) - you see ;)

29 opmerkingen

  1. Ik blijf dit anders echt wel een zalig patroon vinden :-) En onze vrienden van Ixat moeten we dus even in de gaten houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bling bling is de max!! Die link met Ixat lukt me niet. Bij Annick ook al niet. Ligt het aan mij? Ik heb je daarstraks trouwens gezien op de LMV fashion fair, maar durfde je niet goed aanspreken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mo gij! Je had me echt moeten aanspreken, zou tof geweest zijn! Ik was totaal niet oplettend voor ander publiek. Als ik stof zie schakelen mijn hersenen over op tunnelzicht ;). Ik had ook niet veel kunnen terug zeggen want ben zo hees als wat, maar dan nog :)

      Verwijderen
    2. En nee, die link marcheert niet, volgens mij moeten ze zich koest houden omwille van plagiaataantijgingen of zo, wilde gok ;)

      Verwijderen
    3. hèhè, je was druk bezig met je gsm (aan La Place eetstand).

      Verwijderen
    4. Betrapt :) als excuus roep ik in dat ik de reviews van mijn testpatroon in t oog aan t houden was ;) en dat ik als wannabe-instagrammer die heerlijke noten/appeltaart probeerde vast te leggen. Waarop de batterij van mijn gsm het begaf...

      Verwijderen
  3. Oi wow, fabric looks so familiar to me:). Nice outfit! By the way, did you get the Dublo1 knit from Eurokangas- fabric store?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! A marimekko-knockoff it is :). And no, I did visit eurokangas but no luck..

      Verwijderen
  4. ik vind het echt super!! had het patroontje al eens eerder gespot maar was nt echt overtuigd, maar nu toch maar gepind :-)
    love de glitter legging trouwens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, ik klikte ook al snel op de link, voordat ik de rest van je verhaal las. Heel mooi stofje. En 35 euro zou ik ook niet snel uitgeven, hoewel ik zojuist ook een te grote uitgave heb gedaan ;) Ik vind de glitter legging trouwens erg mooi gecombineerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi, praktisch en met glitter legging helemaal af! Geweldige combi! Ik zet hem op mijn lijstje van te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het geheel te mooi om in de kast te laten hangen... maar hier worden voor kleren met het label 'ik-vind-dat-niet-plezant-zitten' ook neuzen opgehaald. Tsss. Ze moeten toch leren dat ze ìets moeten overhebben om er stylish uit te zien? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lol, ze zullen het wel leren Riet, ooit! :) - de vraag is of wij dat dan nog zo stylish gaan vinden uiteraard ;)

      Verwijderen
  8. Wauw, zo fashionable! Hoop mee dat dochter nr 2 dit prachtige stuk niet in de kast zal laten hangen. Veel te mooi, zeker met die super glitter legging!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ma zo tof zeg! E, ik heb ook een glitterlegging voro mijn jongste, heerlijk met die dikke billekes!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Supervetcool !!! (ik duim dat ze heel snel van gedacht verandert)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tof! Maar wel herkenbaar, hier gaat draagcomfort ook vaak nog voor op coolness. Ach ja. Ze hebben nog tijd om te leren hé :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Right, kwaliteit mag een prijsje hebben, maar moet ook betaalbaar kunnen!
    Ik vind het eigenlijk een heel tof concept, maar als het nu niet aanslaat, dan zou ik denken dat dit een sweater is geworden over meerdere jaren die heel erg aan de smaak zal vallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Supertoffe trui en heel mooi met die glitterlegging! Jammer dat het zo'n klein maatje is, anders zou ik hem in jouw plaats zelf aandoen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Die trui is gewoonweg super.
    In Gent stap ik af en toe ook eens de Marimekko winkel in om telkens opnieuw te schrikken van de prijzen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Tja Ge hebt in ieder geval meiden met karakter! We like!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik vind het heel leuk. Maar ik begrijp dat die halslijn vervelend is. aanpassen en een nieuwe poging! M

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Spijtig dat het haar tegenvalt. Is echt wel een schone look hoor dit.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Héél cool Mieke :-) Heb je geen glittertricot over? Anders een sous-pulleke met korte mouwen maken voor eronder? Dan heeft ze het mss niet meer door als het afzakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik ben precies van de wereld geweest, ik blijf hier maar schoons ontdekken. Heel erg cool. Hopelijk wil ze het ondertussen wel aan!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.