Pink rules

zaterdag 8 november 2014

Bij Liesellove kocht ik op Femma-weekend een speciaal stofje. Lies klasseert het onder de noemer (namaak)-leer, maar in feite moet je het eens door je handen laten gaan om het ten volle te appreciëren. Het stofje doet wat suède-achtig aan, stretcht behoorlijk, is relatief dik en vooral super zacht.  En het is roze, écht roze, dus normaal zou ik daar zo voorbij kijken, maar toch trok het mijn aandacht. Alleen, meestal zie ik een stofje en zie ik ook meteen wat ik ervan zou willen maken - of dat er dan uiteindelijk van komt is een ander paar mouwen, er zijn nl. maar 24u in een dag (ook voor mij, voor wie daar al eens aan durft twijfelen ;)). 

Bij dit stofje bleef de aha-erlebnis iets langer uit. Gelukkig heb je op zo'n weekend tijd zat om het wat te laten bezinken, en plots was het visioen er toch. Zo geknipt 2 - shirt nr. 3! Na  deze twee versies is mijn honger namelijk nog lang niet gestild.
Donderdagavond vond ik dan nog een paar uurtjes om het t-shirt in elkaar te steken. Het duurde wat langer dan voorzien, want ik sukkelde wat met het vinden van de juiste naald voor de 'speciale' stof. Alle soorten naalden passeerden de revue, en uiteindelijk deed een dunne ledernaald nog het beste dienst - al liet mijn naaimachine hier en daar nog een steekje vallen maar om een uur of 11 's avonds word ik al wat minder kritisch.

Ik werkte het t-shirt af met een grote knoop op de boord, en een 'labeltje' op de stiklijn bovenaan, om het roze wat te breken. Dat detail bedacht ik me pas helemaal op het einde - uiteraard - en dus kwam er een beetje tornwerk aan te pas om het er nog tussen te stikken.
Meer heb ik er eigenlijk niet over te vertellen. Het zit zálig, is toch weer een beetje anders dan een 'gewoon t-shirt' en gaat hier super veel gedragen worden.
 
Deze week rolden er ook nog een paar cirkelsjaals vanonder mijn machine. Waaronder onderstaande versie. Ik combineerde een restje van de nieuwe atelier brunette viscose met een prachtig zijdeachtig stofje dat ik recycleerde uit een kleedje waarin Sofie - onder de vrienden ook wel gekend als de vriendin-die-niet-kan-strijken - na de eerste wasbeurt een gat streek. Waarna het kleedje belandde bij de vriendin-met-naaimachine-die-daar-misschien-nog-iets-mee-kan. Awel ja dus! Ik leende hem gisteren even voor de boekenborrel van Griet aka Emma en Mona aka de straffe madam achter Stof-voor-durf-het-zelvers 2 maar eigenlijk is hij bedoeld als cadeautje voor...idd, Sofie. Return to sender.

Die boekenborrel, dat verklaart dan ook meteen die vakkundig gecamoufleerde wallen onder mijn ogen. Maar dat is de tol die ik graag betaal voor een gesigneerd boek en een avondje puur genieten in goed gezelschap! 

57 opmerkingen

 1. Keichique Mieke !!! Ik moet toegeven dat ik me niet echt kon voorstellen wat dat zou geven, dat roze stofje, maar het is echt wel geslaagd. De sjaal ook uiteraard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gemaakt,ik ga toch ook eens iemand vragen om mijn maten op te nemen om het bloesje ook te kunnen maken ;-) En wallen,welke wallen?Je kan het maar gehad hebben,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooo ! Zo mooi !!! Ik had de mintgroene variant van dit suède achtig stofje, ook supermooi, en naaide er een rok uit voor mezelf. Ik was het al en beetje vergeten, maar inderdaad, soms sloeg mijn machine eens een steekje over ;-) Alleen moet ik nu nog iets passend vinden voor erop ... misschien moet ik eens de roze variant overwegen want tot dan hangt de rok te wachten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom heb ik geen meterke van de roze-variant???
  Echt vree schoon, vertelde ik je gister ook al. En de sjaal... top combinatie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh schoon! In een effen stofje komt het patroon supermooi tot zijn recht! En die dikke knoop erop... heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben fan van het patroon in print én effen. Eigenlijk ben ik gewoon zwaar fan :)

   Verwijderen
 6. Beautiful! Here you can only imagine wearing a t-shirt nowadays, we got lots of snow yesterday :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alhoewel ik niet echt een fan van roze ben, ben ik helemaal weg van dit superdeluxe t-shirt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt zo uit een exclusief boutiqueske te komen. Zo chique!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat mooi, zeg! Nu wil ik dat patroon ook maken :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gisteren was ik al aan het denken, wat een leuke versie weer. Ze staat je super! En ik wilde je nog naar de stof vragen. Want ze kwam me al bekend voor. Ik ben voor mezelf in de blauwe variant een vlindertrui aan het maken, nog even een schop onder mijn achterwerk nodig om die af te maken.
  En die wallen? Daar zie ik niks van. (al dat komt mischien door mijn klein oogjes van gisteren :) ) Maar ja het moest maar niet zo verschrikkelijk gezellig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is dat! Jammer dat ik niet uitgebreider met jou gebabbeld heb, te veel volk é, maar we halen dat nog wel eens in! En how, die vlindertrui, daar ben ik ook benieuw naar seg. Schop schop!

   Verwijderen
 11. wow echt heel mooi! ben dol op de kleur! en dan inderdaad zeker met die kleine details krijg je dat tikkeltje extra!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat stofje ging vandaag door mijn handen... Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg mooi, hoeveel stof heb je hier precies voor nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hangt helemaal van je maat en de stofbreedte af. Ik kocht een metertje van deze stof en heb nog wat rest. Maar dat is omdat ik de stofdelen net naast elkaar kreeg. Als je overal een paar cm breder gaat, gaat het er juist niet uit en moet je de delen we boven elkaar leggen. Dan zou ik toch maar 1,5m voorzien...

   Verwijderen
 14. Amai superschoon jong, verliefd op da kleurtje seg was da...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. fantastisch mooi! Heel erg fan! Ik kijk er al naar uit om dat boek voor mijn kerst te krijgen (onsubtiele hints richting mijn vent zullen het wel doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Schoon! Ben ook bezig aan dit patroon. Geweldig knap en gedurfd is jouw versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ben ik fan van dit patroon en van jouw stoffenkeuzes! Deze is de origineelste van je 3 versies voor mij. Super met die retroknoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echt echt echt echt heel erg mooi! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het mooie sjaaltje viel mij meteen op gisteren, waardoor ik het t-shirt eronder compleet gemist heb. En ik heb dus ook compleet gemist dat jij het was. Bij deze, Griet: graag nog een derde boek! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zalig, het sjaaltje als bliksemafleider ;). En ja Griet, een derde boek please, al moeten we daar nu niet per se op wachten om nog eens een blogmeet te organiseren, nietwaar?!

   Verwijderen
 20. Maar zo schoon alweer! Het staat je geweldig goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Steekje jaloezie voel ik opkomen ... maar het is je van toch van harte gegund hoor, want jij staat er prachtig mee. Ik zal dat wel verwerken hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat bloesje is echt een topper. En jij bent ook een topper. Twee toppers samen, dat kan niet mis gaan! x

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat roze staat je echt prachtig! Nog doen zou ik zeggen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Waw! Bij een stofje dat namaakleer wordt genoemd, zou ik nooit aan een shirt denken, maar zie hoe prachtig. Kan 't geloven, dat je dit veel zult aandoen,

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een geweldige variant weer! Jammer dat de rest van t boek niet zo 1,2,3 aan mij is besteed, want dit patroon had ik toch graag gehad, haha. Je staat er weer top mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ik kan het zeggen: stond je echt super goed! En die wallen, baaaaaah, die vallen mee ze :D

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik bevestig: het was een perfect plaatje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. ik zei het al ik vind het super super schoon :) ik kon bijna niet van je truitje blijven op de boekenborrel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I love it!! I looooove it... I want one just like that! :) It is so beautiful...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. AndI am so happy I just found your blog! So many greats things around here... Have a great weekend!

   Verwijderen
 30. Wat een leuk bloesje/shirt! Ingenieus hoe de rechthoekige halsopening gevormd wordt door de verschillende panelen. Mooi gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wauw! het is prachtig!


  staruur.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.