Sparkling Sallie jumpsuit

dinsdag 30 mei 2017

Waar moet ik beginnen, na anderhalve maand blogstilte? 

Laat ons het er vooral op houden dat 2017 nu al de geschiedenis ingaat als dat jaar waarin mijn gezondheid het een beetje - understatement - laat afweten. Exit gebroken arm, enter de longontsteking. Maar niet getreurd, we klauteren weer uit het dal, net op tijd voor een spetterende zomer! 
En gelukkig ook nét op tijd om volop mee te genieten van Jolien's eerste communie. Alsof het zo moest zijn (!) naaide ik haar communiekleedje in het korte intermezzo tussen arm en longen, zodat het stressniveau outfitgewijs redelijk laag lag toen ik de weken voorbij zag vliegen vanuit mijn bed en luie zetel. Het initiële plan, nl. zus en mama ook voorzien van zelfgemaakte outfits maakte langzaamaan plaats voor plannen richting kledingwinkel. Maar toen de lucht dan toch opklaarde, deed ik aan slow-zero-stress sewing, en kon ik dat tripje toch nog schrappen. Yes!
Voor mezelf zat ik al met een feestelijke jumpsuit-plan in mijn hoofd sinds ik de Sallie Jumpsuit van Closet Case Patterns bij haar ontdekte. Comfy, brede verhullende pijpen, en toch elegant, my cup of tea. Oh, en in tricot, zonder al te veel poespas, en dus snel klaar. 
Feestelijk wel, dus dat vroeg om een feestelijke stof. En bij feestelijk denk ik direct aan Lotte Martens ' Let's Party Collectie, tja, ik ben gewoon grote fan. De Sparkle Tarda Jersey, in combinatie met de 'gewone' Tarda, de ideale match in mijn hoofd. En ook in de praktijk blijkt dat perfect te werken voor dit patroon, al zeg ik het zelf. I loooove this jumpsuit.
Het enige tricky aspect is de paneelafmeting van de Sparke Tarda. Met een hoogte van 40 cm (na voorwassen) kreeg ik het kimono-style-bovenstuk 'óp de millimeter' uit de stof geperst. Had ik een proefversie gemaakt, dan had ik geweten dat ik dat bovenstuk best met een paar centimeter had verlengd, en dan had ik een beetje moeten improviseren met een aparte tunnel in plaat van aangeknipt aan het bovenstuk. Een bovenstuk met spaghettibandjes was uiteraard ook een optie geweest.
Ook de anderhalve meter gewone Tarda was na voorwassen (en ja, droogkast, ik geef het toe #lazyismymiddlename) heel nipt. Zakken kreeg ik er niet meer uit, maar haha, uit esthetische overwegingen - zakken op mijn heupen in een kledingstuk uit één geheel, ik dacht het niet - ging ik die toch schrappen.
Jersey zet mijn afrikaanse rondingen ter hoogte van mijn derrière mooi in de verf, n' est ce pas? 
Ok, ook net iets te veel de rondingen ten gevolge van too-much-partyfood. Je kan ook niet áltijd je buik intrekken ;).
 De lintjes op de rug zijn niet per se functioneel , maar ik hou wel van dat extraatje.
Het vestje hing nog in de kast, de pumps zijn tijdloze klassiekers en de Joy maakte ik ook al eerder. Outfit complete.

De foto's zijn helaas niet op het communiefeest genomen. Iets met tijdsnood vooraf, en zelf fotograferen tijdens het feest. De dag nadien hees ik mezelf nogmaals in de jumpsuit, moe, en prikkelbaar. De fotograaf van dienst heeft het geweten #sorryschattie.

21 opmerkingen

 1. Wow! ZO GEWELDIG SCHOON! Niet te doen gij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van een come-back gesproken... Die jumpsuit is ronduit prachtig! Wauw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmmmooooi ! Ik maakte de maxidress al tweemaal ... de lintjes vind ik wel functioneel want na verloop van tijd kan de tricot wat rekken en dan verhinderen ze dat de schouders gaan glijden ☺️... de zakken schrapte ik ook bij de maxidress, die vond ik ook geen goed idee 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woooooohooooow, very stylish lady en daarenboven nog comfortabel en al!!! Veel punten zenne!! Die voeg ik toe mijn ooit-nog-eens-naaienlijstje. Mooi tasje ook Mieke! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Die schattie heeft je toch mooi op 'papier' gekregen. Mooie foto's, prachtige jumpsuit. Ik beken dat de afmetingen van de lotte martenspanelen voor mij ook een beetje een 'obstakel' vormen om ze te kopen. Ik kan moeilijk inschatten waar ik ga eindigen en er 'just in case' 2 kopen is voir non-speciale gelegenheden een beetje te duur 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar waas, hoe schoon is dat nu?!? ongelooflijk en zit jou als gegoten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal into Afrikaanse rondingen hier, zeker als ze mogen gezien worden zoals die van u. Prachtige versie! En eindelijk eens een jumpsuit zonder nauwe pijpen, I just love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw Mieke, écht heel geslaagd. Ik zie in blogland niet zo heel snel kleding voorbijkomen die ik ook zelf zou dragen, maar dit is er wél eentje. Supermooi, en in tricot? Mijn oren fladderen, kan je 't zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig en zo elegant! En dat van die buik intrekken .. strakke buiken zijn zo passé!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauwie!😍 zeer mooie jumpsuit, ik zal mijn ronde poep ook eens verwennen hiermee 😉
  Ze staat je echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wauw Mieke, wat een top-creatie is dit! De prijs voor "het allermooiste gebruik van de Sparkle Tarda tot nu toe" gaat sowieso naar jou! Prachtig prachtig prachtig, echt waar. Toen je 'jumpsuit' zei had ik zo'n strandgeval in gedachten, maar dit is gewoon de comfortabele versie van een galajurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! Ik ben vooral fan vd rug! Ben blij dat je uit het dam bent. Ik zit nog in een naaidal...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wow, zo mooi!! Gelukkig ben je er nog aan toe gekomen want 't is echt de moeite!! Staat je prachtig!!

  En ik duim dat de gezondheid de rest van het jaar (en veel langer) goed blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. vrouw, ik ben blij dat je uit dat gat aan het komen bent! De jumpsuit staat je super! En hey, buiken intrekken is zooooooo jaren 90 :D let it be free :D Er is nauwelijks buik dus dat is dik ok :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Al met dank aan deze geweldige man genaamd Dr Agbazara, de grote speltoets die de vreugde in mij terugbrengt, door mij te helpen mijn liefhebber terug te brengen die met mij vier maanden geleden terugbrengt, maar nu met mij met de hulp van Dr Agbazara de grote liefdesverhaal caster. Alle dank gaat naar hem, u kunt hem ook contacteren voor hulp als u hem nodig hebt in tijden van problemen via: ( agbazara@gmail.com ) kunt u ook Whatsapp op dit nummer +2348104102662

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.