Hoe het allemaal begon

donderdag 12 september 2013

In mijn omgeving zijn er mensen die lessen volgen, veel lessen, lessen over van alles en nog wat en elk jaar een andere. En ik vind dat verstandig. Zo leer je nog eens wat.

Ik, ik ben wat je noemt een "autodidact", eentje in hart en nieren. En dat heeft weinig te maken met principes maar alles met mijn luie aard. Na het werk, het huishouden en de drukke avondspits heb ik namelijk niet veel zin meer om me nog richting één of ander leslokaal te begeven. Bovendien ben ik ook wat te ongeduldig. Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik dat uitvoeren, en wel liefst meteen.

Zo is het mij ook vergaan met naaien. Het plan om naailes te volgen zat al langer in mijn hoofd. Eerste stap: een naaimachine kopen (check), tweede stap: mezelf inschrijven in de les (en daar bleef ik al hangen). Maar geen nood, er bestaat zoiets als de handleiding die ik van naadje tot draadje heb ontleed (daar moet je namelijk niet voor uit je stoel komen) en het internet (komt ook zo de huiskamer binnen). En zo drukte ik een jaar geleden voorzichtig op de pedaal. Een heel nieuwe wereld ging voor mij open. 

8 opmerkingen

 1. hey Mieke
  Amaai jij bent intussen al wel een ervaren naaister precies. Knap zeg! Je bent er precies veel mee bezig, waar vind je de tijd :-)?

  groetjes
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wendy!
   Die tijd vind ik vooral 's nachts, allé, of in de late avond. TV-hangen is er nog zelden bij, maar dat geef ik er graag voor op :). En euh, "ervaren" dat valt nogal mee hoor, nog massa's te leren en nog massa's inspiratie ook :)
   Grts,
   Mieke

   Verwijderen
 2. Veronique Aernouts19 september 2013 om 22:10

  Leuk om te lezen én leuk om je naaisels te zien. Ben zelf net terug begonnen met naailessen. Goede voornemens bij het begin van een nieuw schooljaar. Succes nog met je blog en je creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen, dit stukje..Want zo had ik het exact kunnen neerzetten. Te lui om savonds, na de drukte vd dag, nog de deur uit te moeten..dus zelf aan de gang met handboek en google ;)

  Ook hier inmiddels een jaartje geleden :)

  Hier eveneens een blog gestart met mijn creaties..mocht je eens tijd overhebben:
  mimamellie.blogspot.be

  Enige verschil, jij hebt volgers en krijgt lekker wat reacties..en daar loopt het bij mij vast..Vertel mij het geheim om dit ook voor elkaar te krijgen ;)

  Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben eens gaan piepen op jouw blog, tof seg! Mooie dingen die je maakt! Wou me meteen als volger opgeven, maar euhm, vond nergens de volg-knop (via google friends connect, of bloglovin'). Misschien dat het daar stropt ;)

   Verwijderen
  2. O haha..moet ik dat zelf ook weer ergens invoeren? Zal dr eens naar kijken, want een primeur met een 'volger' laat ik me natuurlijk niet onthouden door deze reden, haha..
   Dank voor je compliment! We doen ons best he :)

   Verwijderen
  3. Als het goed is, staat het er nu. Dit was het enige wat ik kon vinden. Hij staat links in beeld. Mag ik je vragen eens voor me te kijken of het klopt, haha.
   Groetjes en wie weet tot ziens!

   Verwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.