Experiment (KCW spring 2015 #1)

zondag 26 april 2015

Herinner u die tweede Maggie Mae tuniek die ik geknipt klaar had liggen? Nee, eigenlijk lieg ik, het was een Maggie Mae kleed. Maar wegens mysterieus verdwenen patroondelen en stofoverschot, die overigens nadien weer miraculeus opdoken, dat heb je nu altijd onvoorziene omstandigheden moest ik improviseren en werd het een tuniek. En een tuniek, ook al is die in principe maar een 20-tal cm korter dan een kleedje, dat is toch een heel ander kledingstuk dan een kleedje. Om het zedig te houden moet er namelijk nog iets onder. Enter de Zara-knock off broek.
Ik experimenteerde deze keer volop met prints en texturen en ging eens total loss. De grijze losgeweven stof en het crêpe-achtig zebra-stofje komen van de stockverkoop van Strass. De zwarte strook is een stukje kreukelleer van bij Mon Depot. Het broekenstofje is een luchtig stofje van Veritas, dat ik ging halen nadat ik haar zwart-wit flodderbroekje zag voorbijkomen. 
Achteraan sluit de tuniek met knoopjes, een kleine "touch of color".

Het broekje heeft een plooi vooraan, die je door de drukke print niet kan zien, en zakjes. 
Het was niet echt intentioneel, maar op vrijdag had ik een outfit in handen die perfect in het thema van de aan de gang zijnde kids clothes week pastte. "Wild things". Dat is wel het minste dat je kan zeggen zeker?
Is dit nu een geslaagd experiment of niet? Ik stelde de vraag al aan verschillende mensen wiens mening ik op prijs stel - en de meningen zijn verdeeld. Té druk is het meest gehoord. En I see what they mean. Helemaal. En ook 'dat zwart', mmm, er is iets mee. Te edgy dat kreukelleer voor een kleuter? Te lang die tuniek? Maar op de één of andere manier blijft de combinatie mij fascineren.

Of de outfit ook zo de straat haalt, dat weet ik nog niet, maar op de catwalk a.k.a. de zolderkamer mag het al eens wat 'over the top'...


30 opmerkingen

 1. Je vraagt mijn mening:ik vind het mooi gemaakt maar zou het niet samen aan doen.Dat kreukleer:prachtig,seffens eens kijken of er dat nog is maar dat zal wel niet ;-) en die laatste foto,puur ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het geweldig. Soms mag het best wat drukker en persoonlijk vind ik het niet TE. Het zou zo van een (veel te duur) kledingmerk kunnen zijn. En het staat je dochter echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt de max en ben helemaal fan! Zo gedurfd, zo cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Edgy is my middle name. Dus I like. Big time.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het enige wat me een beetje 'stoort' is de leren band, want verder vind ik het super! Ik heb de zebra's en de broekenstof hier ook nog liggen :-).
  Zwart - wit mag wel voor een kindje vind ik. Ik zou de tuniek eerder op een licht jeanske laten dragen (nu ik het zo bedenk, ga ik je misschien wel een beetje kopiëren :-)) en een fel gekleurd topje op de broek :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een geslaagd experiment wat mij betreft!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het anders wel heel geslaagd! ik snap de opmerking 'te druk' maar zo af en toe, mag dat eens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou wel van het combineren van prints, dus van mij mag dit! :) En als je twijfelt... De top op een jeans idd, heel stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de stuks apart heel mooi, maar vind de combinatie niet zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Chique, al zou ik die zwarte band gewoon grijs gelaten hebben. Heb de zebrastof ook nog liggen, maar mijn vriendin-naaister heeft zo op de stof gevloekt, dat ik er nog niet aan begonnen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het leven is aan de durvers. Ik vind het top! Maar ik hou zelf ook wel van printcombinaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het druk, maar leuke combi! Door de kleuren prima te doen. Ik vind t alleen minder voor een kindje, maar meer iets voor de wat oudere kindjes tot volwassenen haha...Zoveel mensen, zoveel meningen! Vind de broekenstof en de zebraas wel echt geweldig! Volle kast hier, maar zou ze toch graag zien verschijnen op de stapel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben pro alles, behalve het kreukleer. Het meest pro zebra's, al kan mijn persoonlijke band met die stof (die ik snelsnel voor jou uit de net iets minder snel slinkende stapel griste) daar ook een rol in spelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Allebei heel mooi, maar ik sluit me aan bij KaatjeNaaisels over de combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De straat op in die outfit! Jouw coole dochter kan het wel hebben! Die laatste foto van haar is echt prachtig, ze toont al zo groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben zelf niet zo'n leer fan (moet nog komen denk ik ;) De rest vind ik overigens super, dat grijs met die zebra's is echt een super combi en hier thuis is het altijd print op print, dus ik vind het niet te druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Allé, ik vond dat deze outfit meteen zo in het oog sprong ! De straat er mee op !

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wauw! echt fan van je combinatie en je stijl. dit is echt geslaagd!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dragen en naar buiten ermee seg was da nu :) ik zou een zwart leggingske nemen maar dan enkel uit reden niet durven... Gewoon doen en nie denken (denk ik:)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je kent mijn mening hé ;)
  Twee topstuks, maar samen voor mij te druk...

  (en nu voel ik mij ineens saai zeg...)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. tof! Maar ik zou het ook niet samen doen. Maar qua dierenprints ben ik een leek dus ja :D

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Voor mij kan het helemaal :-) Enne, miljaarde zeg! Ik had die zebrastof in mijn winkelmandje zitten en bij het uitchecken bleek ze plots op! You b****! Haha, zoentje hoor, <3 you ;-) :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik stelt de laatste tijd vast dat ik nog veel te leren heb over de laatste trendy mode. Ik sta er wel voor open, dus ik snap deze outfit wel. Hoewel ik dus zelf eerder voor een sobere grijze legging zou kiezen onder het tuniekje en een (geflockt) wit shirtje op de broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind het super!!
  Mocht je twijfelen, kun je ze nog altijd apart aandoen hé; dan wordt het wat 'braver' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Supertoffe Maggie Mae alweer (vooral de zebra's en de knopenkeuze, ik vind de onderste band net ietsje minder).
  Je hebt het zelf goed omschreven: de combinatie fascineert mij ook, maar ik denk ook dat het wat veel is samen. Maar als je Instagram en de boekjes bekijkt, is het nog braafjes hoor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zo cool! In mijn maat mag je dat ook eens maken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ze zijn allebei supermooi, maar ik zou ze ook niet samen laten dragen, dan is het inderdaad wat te druk. Mijn moeder zei altijd: druk bovenaan = effen onderaan en druk onderaan = effen bovenaan. Maar da's natuurlijk haar eigen mening, die trouwens deel ;) Maar hé, als jij en je dochter het mooi als combinatie vinden, dan draag je dat toch gewoon zoals jullie willen ?
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.