Pocket Fold Skirt en koala's

maandag 5 oktober 2015

Al jaren deelt Janne het bed met twee koala's. Geen echte, natuurlijk, maar dieren met een hoog knuffelgehalte. Cochlear, de producent van haar CI's is Australisch, en als de kindjes wakker worden uit hun operatie, krijgen zij een knuffelkoala, mét CI's. Erg troostend én herkenbaar is dat, voor de kindjes.
kousenbroek Condor, Kousen en karton
Laarsjes Kipling, Hippe Schoentjes
Toen Janne de koalatricot  van Bambiblauw enkele maanden geleden spotte, eiste zij deze dan ook onmiddellijk op. Welk moederhart is daartegen bestand? Het plan er een pyjama uit te maken week, toen ik in mijn kast de perfecte blingbling tricot tegenkwam. Bovendien had ik ook de Pocket Fold Skirt van MadeIt Patterns op de planning staan in een kleurencombinatie die perfect matchte. Zo snel kan het soms beslist zijn.
De enige foto van de reeks waarin ook het contrasterend stofje in de tailleband op de rug komt piepen.
Het origami-rokje is een heel leuk patroontje met unieke details, en de werkbeschrijving is zalig humoristisch. Het stofje van het rokje is een grijze piqué van bij Mon Depot en het contraststofje is een restje van dit project. De kamsnaps vooraan stoffeerde ik met de roze koalatricot.

Qua maat baseerde ik mij helemaal op de maattabel en maakte voor mijn 4-jarige-met-peuterbuik een maat 5 jaar. Dat had ik misschien beter niet gedaan, want nu is het rokje aan de ruime kant, zowel in de breedte, als in de lengte. Aan de breedte paste ik een mouw door een elastiek in de tailleband, en in de lengte verkortte ik enkele centimeters (en ik zie het eigenlijk liever nog korter bij zo'n recht model). Dat is echter niet zo evident, want door de 'origami' zakken zoom je niet als laatste stap gewoon om. Dus een gouden tip: bepaal vooraf de lengte aan de hand van een goed passend rokje, want achteraf aanpassen is wel wat extra gedoe.
Het truitje is een product van mijn eigenste luie zelf. Het Wolf-twosie patroontje slingerde hier nog rond en het bovenstuk diende als basis. De mouwen verbreedde ik wat, de tailleband verknipte ik om er wat sparkle in te steken, en ook het halsboordje knipte ik uit de glittertricot. Meer moet dat soms niet zijn, toch?
Althans die mening is mijn jongste toch toegedaan. Kind gelukkig, mama ook gelukkig.

36 opmerkingen

 1. Leuke set! Koala vind ik ook echt geweldig! Oudste wilde hem hier hebben..eens kijken of ik er iets stoers van kan maken..al denk ik ook gewoon een sweater (kan toch wel voor 8jarige?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooh wat mooi! Ik heb dan ook wel een extreem zwak voor koala's.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supper toffe set! hartje voor dat rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schattig en tegelijk ook ook superstoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love your Pocket Fold Skirt. The fabric you used is perfect. And what a fabulous combination with the koala sweatshirt. Love it all.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. super setje! Dat staat prachtig bij haar die kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toffe set! En ik vind haar zo mooi met die kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hier staat ze weer zo mooi mee! Helemaal fan van deze combinatie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super outfit! Helemaal fan van het rokje en de koala staat er geweldig bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Schattige dochter ook. Geweldig hoor, een CI. Ik ben zelf logopedist en vind dit echt een geweldige uitvinding. Ik hoop jouw dochter ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Great fun and comfy outfit :) That skirt is perfect. Love the details so much! I can't believe I have not bought that pattern yet, I am literally drooling over every version I see hehe The koala jumper is super sweet. Love the story behind the koala. Well, from what Google Translate told me. It also told me that 'the waistband twisted me to put some sparkle in stabbing' Dunno if I should be worried ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben het meeste fan van de trui. De rok klopt precies niet in mijn hoofd. Maar ach... wie ben ik. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jouw dochter heeft smaak! Prachtige combinatie! Dat rokjespatroon kende ik nog niet (blij dat ik het nu leren kennen heb) en dat detail in die tailleband van de trui is top!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel toffe set!
  Lees ik het goed ...kamsnap stofferen? Zo ja hoe doe je dit dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben geen fan van zo'n knopenpat en toch vind ik het een heel mooi rokje!
  Maar die koalatrui, daar ben ik echt weg van: een prachtig stofje en superleuke details! Met een dochter in een gigantische koalafase ga ik dat stofje toch ook eens in mijn virtueel mandje moeten gooien ...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig! En wat een mooi roze van de trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel toffe set!
  Lees ik het goed ...kamsnap stofferen? Zo ja hoe doe je dit dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lees je goed! Een rondje knippen iets groter dan de kamsnap, met grote steek rond de omtrek naaien, kamsnap in het midden vastplakken met bv textiellijm of met tape tijdelijk bevestigen en stof rimpelen rond snap. Dan pas snap bevestigen en overtollige stof wegknippen. Eigl hetzelfde als met een gewone gestoffeerde knoop. Heel handige als je toevallig niet de juiste kleur snap in huis hebt!

   Verwijderen
 18. Schoon gerief! --Ga je met setjes beginnen :p?--

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Love it!! Op haar lijfje geschreven, van die meid :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Echt tof gemaakt zeg!En die kleurencombinatie,die glitter en natuurlijk de knuffel zijn haar van harte gegund ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De pocket fold skirt is, in tegenstelling tot de rest van de Fold-collectie, niet echt mijn favoriet. Die koala en de glitters daarentegen... Ik zag nog niets in deze stof, tot nu! (en dat is een geweldig compliment!)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ze ziet er al even knuffelbaar uit als haar koala; cute! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een complete outfit zeg... Echt super mooi, heel erg fan van dat rokje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hele leuke combi en heerlijk dat jij ook gewoon lekker een patroon gebruikt wat er al ligt, beetje aanpassen op gevoel en klaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.