Nieuw materiaal én een samenwerking!

donderdag 8 december 2016

Nieuw materiaal ...

Het fijne aan een tassenwebshop als K-Bas is dat je ongegeneerd op zoek kan gaan naar nieuwe, veelbelovende materialen, dat je ze rustig kan uittesten en ze dan vol vertrouwen kan loslaten op de tasgezinde naaisters. Of nóg fijner, dat je naaisters met een lichte tassenfobie goesting doet krijgen in een tassen-experiment. Als die materialen dan worden opgepikt is dat de kroon op het werk. Zo ging dat met kurkleer, en ook met kraft-tex.
Vandaag stellen we jullie een nieuw product voor, of eigenlijk, een variant. Vanaf vandaag heeft K-Bas niet enkel stugge, onbehandelde kraft-tex die zich bij voorkeur nat laat verwerken, maar hebben we ook voorbehandelde, soepelere kraft-tex. Groot pluspunt: je kan die eerste stappen van wassen en drogen (en wassen en drogen en nogmaals wassen en drogen - al naargelang het gewenste effect) gewoon ineens overslaan. Want ha, dat tijdrovend en experimenteel werkje heeft de fabrikant al van ons overgenomen én, laat ons eerlijk zijn, met een resultaat dat we zelf zelfs met de grootste toewijding slechts uitzonderlijk kunnen benaderen. 


Resultaat: een soepele, mooi generfde 'papierstof', die nog soepeler zal worden met de tijd. Heeft u printplannen? Dan bent u wellicht beter af met de gladde onbehandelde variant. Maar voor een instant leatherlook is dit uw ding! 

Er zijn nog meer verschillen. Ten eerste wijkt de kleur licht af. De behandelde kraft-tex hebben we in 3 kleuren: naturel, lichtgrijs en zwart. De naturelkleurige variant is iets geliger dan de onbehandelde tegenhanger. De grijze is een tint lichter dan de gewone kraft-tex. En zwart, ja, dat blijft zwart. 

Ook de verwerking van de behandelde kraft-tex verschilt. Nat maken is niet per se noodzakelijk, tenzij je bijvoorbeeld wil keren en je graag de stof zo soepel mogelijk wil krijgen. Het mag, daar niet van, maar als je daarvoor kiest, neem je patroon én je merktekens dan over op de droge stof, want deze kraft-tex zwelt wat op door de opname van het vocht waardoor de afgesneden 30 cm plots 31cm blijkt te meten - een gewaarschuwd vrouw....-. Eens helemaal droog krijgt de kraft-tex terug haar oorspronkelijke proporties trouwens.

Een laatste verschil is de afmeting op de rol. 'Gewone' kraft-tex komt op rollen van 50 cm, en verkopen we per 25cm. De voorbehandelde kraft-tex komt op rollen van ongeveer 150 cm breedte. Dat heeft zo zijn voordelen voor tassen met grote patroondelen die niet, of enkel mits wat creatief denkwerk op 50 cm rolbreedte passen. Alleen is 150 cm breedte uiteraard onhandig om te verzenden, want plooien is niet echt een optie. Daarom kiezen we er bij K-bas voor om dezelfde verkoopeenheid te hanteren als bij kurkleer, namelijk per fat quarter (= 50 cm x 75 cm (halve rolbreedte)). Eén eenheid behandelde kraft-tex heeft dus dezelfde afmetingen als 3 eenheden onbehandelde kraft-tex. Het is maar dat u het weet ;). Twee eenheden komen in een stuk van 50 cm x 150 cm, en vanaf 3 worden dat eigenlijk 1 + 2 eenheden. De slimmeriken onder u hebben natuurlijk meteen door dat deze keuze hetzelfde creatief denkwerk vereist bij grote patroondelen. Aarzel dus niet ons te contacteren voor afwijkende afmetingen!

... en een samenwerking!

U kent ons ondertussen. Wij gooien u niet zomaar in het diepe. Deze voorbehandelde kraft-tex past namelijk wonderschoon in de kraam van ... project#17 van Compagnie M. Marte ontwierp voor zichzelf namelijk een portemonnee uit kraft-tex, en toen liep het een beetje uit de hand. We mailden wat over en weer, en van het één kwam het ander. We besloten de krachten te bundelen en jullie enkele leuke pakketten voor te stellen, waarbij (PDF-)patroon én het materiaal om zelf zo'n portemonnee te naaien gecombineerd worden. Leuk voor onder de kerstboom, voor een ander, of gewoon lekker voor jezelf!

Marte ging aan de slag met gewone kraft-tex, en met kurkleer. Wij namen de voorbehandelde kraft-tex onder de loep en gingen resoluut voor een stoer colorblock exemplaar. 
Het is een portemonnee met veel ruimte voor kaarten allerhande (of een stapel visitekaartjes ;)),  een muntenvakje vooraan en een biljettenvak achteraan. Het patroon is bestemd voor niet-rafelende materialen, en naait vlot weg.

Hopelijk bent u even enthousiast als wij? Het patroon én de pakketten worden vanavond gelanceerd. Kan u niet wachten? De voorbehandelde kraft-tex vindt u nu alvast in onze webshop!


14 opmerkingen

 1. Ha! Ik heb net een winkel in Kuala Lumpur kunnen overtuigen van de kraft Tex. Nu kan ik ze deze laten zien. 😬

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig!! Ik ben fan en wacht 'on'geduldig tot deze avond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw!!! dit is echt een supermooi exemplaartje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi! wel leuk met die extra kreukjes erin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben helemaal in de ban van jullie kurkleer. Kraft Tex is het volgende op mijn lijstje! (Niet) goed voor de portemonnee 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Das nog eens iets nieuw seg, een portemonnee, ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet ik echt dringend aanschaffen zo'n pakketje

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.