Eloise in modal #stikbelgique

maandag 30 oktober 2017

Nadat ze zich de hele zomer samen met Griet opsloot om een boek te schrijven, had Annick nog energie over om ons te trakteren op een gratis patroon. Na het Oliver broekje, verdiende ook Eloise een patroon dat naar haar genoemd was ;). En Annick is op en top Belgisch dus een patroon van haar hand valt nog mooi binnen de #stikbelgique oktobermaand ook. Tjakka.

Eloise is een heel tof kleedje zonder poespas, heel wijd en perfect ook voor oudere meisjes als de mijne - echt waar, schreef ik hier nu 'oudere'? #geschoktemoticon. Ze zijn nog maar net geboren! Maar in kledingtermen lieten we het baby, peuter-en kleutergeweld al achter ons. Dus ja, ouder it is.
Ik kocht halverwege de zomer online een stapel effen modal-stofjes bij Madeline de Stoffenmadam.  In mijn hoofd zag ik daarin de ideale voeringstof, soepel en zacht, in prachtige kleurtjes die overal bij passen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik me bij 'modal' een heel andere stof voorstelde, en al zeker geen stretchstof. In mijn voordeel pleit dat modal as such gewoon een vezeltype is, en dus geen stretch impliceert, maar wanneer het gemengd wordt met elastaan of dergelijke wel die eigenschappen kan verkrijgen. Ik deed wel degelijk mijn huiswerk vooraf, you see ;) 

Terugsturen was een optie, maar niet echt iets ik serieus overwoog, want eens in mijn handen, voelde de stof net iets te zacht om te retourneren :)  En zo goed als kreukelvrij, dat ook. Nog een dikke plus. De stof valt mooi door, maar een minpuntje, ze tekent wel af. Dus rokken, broeken en die kledingstukken waar peren gezegend met een sinaasappelvelletje mee worstelen, no go.
Wat doe je dan wel met één meters doorvallende effen stretchstofjes? Ah! Eloise to the rescue! 
Ik moest behoorlijk puzzelen, want het wijde model, in combinatie met een 8 jaar, dat is nipt uit 1 meter. Het rokdeel heeft dus net iets minder rimpels als eigenlijk de bedoeling was. Maar dat stoort niet, vind ik. 
Het enige folieke dat ik deed was het koperen paspelstukje in de schoudernaden. Subtiele bling is altijd scoren. Alleen, die lurex dat pikt, zo blijkt bij het dragen, dus de naad moet ik nog even verpakken in biais ;).
De kleur is oud mint, en dat met het koperen accent blijkt ideaal camouflage-materiaal is de herfstige bossen.
Eloise, een welkome aanvulling in mijn patronenkast! Nog tips om die andere meters modal te verwerken?

8 opmerkingen

 1. I like! En die stof is toch om in te wonen, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maakte gisteren de grafische trui (svdhz3) in modal! En ik knipte er ook een broek uit - voor een kind, weliswaar! Ik zie dat goedkomen, kinders hebben geen appelsientjes te verbergen :-D
  Ondertussen zit ik hier te vloeken dat ik die lap modal niet gewoon voor mezelf hield :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie jurk! Een zeer geslaagde combinatie tussen patroon en stof! En dan tikkeltje bling maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OOOOh, dit kan wel eens de reden zijn dat ik die modal toch koop (tot op heden kon ik geen project bedenken dat een aankoop verantwoord ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voor een kind, weliswaar! Ik zie dat goedkomen, kinders hebben geen appelsientjes te verbergen :-D


  ทางบ้าน

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Modal, ik ben er ook fan van. En dat plooitje minder is me niet opgevallen, ik vind het prima zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. what a nice dress! a very successful combination between pattern and fabric! and then tingle bling makes it complete.

  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.