Isa sweater n° 1

maandag 16 april 2018

Het blogtempo dat hier wordt geëtaleerd is dat van een schildpad. Het naaitempo is helaas maar een sikkepit hoger. Als ik tegenwoordig nog aan naaien toekom, dan kies ik voor instant bevrediging (jep, een kind van deze tijd). Raglan sweaters vallen in die categorie dus enter de isa sweater van Bel'etoile.

Eerlijk is eerlijk, deze colorblock versie was de minst instante van de drie sweaters die ik bandwerkgewijs maakte. Maar Jolien was zo enthousiast over een 'fenna-sweater' in kindermaat dat dat het beetje extra werk ruimschoots compenseerde. Perfecte pasvorm, op de hals na die ik knipte zonder naadwaarde. Ik begrijp die hipster-trend van hoge halsuisnijdingen niet. Net zomin als ik colkragen begrijp. Maar dat ligt wellicht helemaal aan mij :).
Ik zocht op het pdf-patroon wel tevergeefs naar de doorgesneden patroondelen in het achterpand, om daar ook de colorblock te laten doorlopen. Nadat ik mijn vuilbak al eens ondersteboven kieperde (het zou niet de eerste keer zijn), dubbelcheckte ik bij ervaringsdeskundigen, en blijkt dat colorblock in het achterpand niet echt een optie was die werd voorzien in het patroon (nu ja, andere opties genoeg bij de isa, dat wel!). Omdat ik koppig ben en geen witte halsboord wou aan een volledig okeren achterpand knipte ik het patroondeel zelf in stukken. 
Deze was sowiezo scoren bij de dochter. Okergeel, een beetje bling bling (want dat grijs is in werkelijkheid bezaaid met zilveren stipjes)  en wit om het geheel wat lente-gevoel mee te geven. De stofjes kocht in gewoon in Hoogboom.
De foto's namen we in het provinciaal domein van Chevetogne. Voor wie dat niet kent, als je richting Namen trekt is dat echt een aanrader! Je wandelt er van speeltuin naar speeltuin, naast water en in een prachtig landschap. En ik word niet eens gesponsord om dit te schrijven ;) 

6 opmerkingen

 1. Hoe ouder ze worden, hoe meer die dochters op elkaar beginnen te lijken, vind ik! En ja, topsweater voor een coolkid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuke sweater! Instant happiness, ook voor de bezoekers van je blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon exemplaar! Ik begrijp die hoge halsuitsnijdingen ook niet LOL! Misschien komt dat nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I am Sophie from Canada, I once suffered from a terrible and chronic als ,since 30years now , the doctor told me there was no permanent cure i was given medications to slow down its progress, i constantly felt my health was deteriorating as i constantly go out of breath,and this illness was really terrible especially when am going out with my friends, i have this constant disorder for about 30 years, this was really a terrible illness ,on thin one day that i was going through the internet,and i came across a post of Mrs kate on how his husband was been cured from als through the help of Dr Williams herbal product, I contacted this herbal doctor via his email and explain everything to him and make purchase of his product,few days later he sent me the herbal medicine through courier service, when i received the herbal medicine, i used it for 1 months as prescribed by Dr Williams and i was totally cured within those week of usage,on thin now i have not experience any sign or characteristics again . for more information you can email him on drwilliams098675@gmail.com for help

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie trui zeg! De kleurencombinaties vind ik echt geslaagd! Ze staat er beeldig mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. a nice sweater! instant happiness, also for the visitors of your blog :)

  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.