Golden smock

donderdag 31 juli 2014

Kijk, er zijn trendsetters en er zijn volgers. Herders en schapen. Nu geloof ik graag zelf dat ik in de eerste categorie thuishoor. Geef toe, trendsetter zijn klinkt spannender dan volger zijn. Maar u had natuurlijk al van kilometers afstand gezien dat ik in feite gewoon een schaap ben. Mééééh. Allé, soms toch - ook niet overdrijven é, dat is niet goed voor mijn zelfbeeld.

Dus nadat half blogland aan het smocken ging, ging ik er ook aan. Had ik eerder moeten doen, minimum aan inspanning, maximum aan resultaat. Nadat Marleen  het vorige week in 5 minuutjes uitlegde, ging ik thuis meteen aan het testen. Maar wat een Lucy-jurkje (Compagnie M) voor Janne had moeten worden, bleek bij een pasbeurt toch een ietsie pietsie te kort - helemaal mijn eigen schuld maar laten we het daar verder maar niet over hebben, straks blijft er van mijn zelfbeeld helemaal niks meer over. 
Gelukkig hebben wij hier van alle maten en soorten klein grut in de familie, de Lucy werd dus meteen doorgespeeld aan nichtje Tess. En eerlijk, Tess staat er veel beter mee dan Janne ook, met dit stofje. Dat stofje scoorde ik op onze Eigengemerkte markt eind juni, bij An Buermans die de stoffen uit haar vorige collectie voor 2,5€ per meter van de hand deed. Ik moet er niet bij vertellen dat ik bij opening van de markt onze eigen stand al even in de steek liet om mijn slag te slaan zeker ;).
Er zit goud in dat stofje, écht goud. En dus diepte ik gouddraad op uit mijn garendoos en smockte met goud. 
De knoopjes komen van bij Georgette. Zijn ze niet schattig?!
Er volgen er nog, smocksels, dat is zeker!

18 opmerkingen

 1. leuk ... ja zie tijd ... speelt ook een rol in het feit of je trendsetter bent of niet .... en een schaapje is zo sweet!
  gr
  karoline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt leuk! Super leuk stofje ook! Voor herhaling vatbaar voor je eigen dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke Lucy! Volgend jaar wil in de Eigengemerkte markt niet missen, daar vallen duidelijke super stofjes te scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo mooi! En dat buikje ;) Ik kom bij jou op smockselles denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zal mezelf eens positioneren se... meeeeh ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik smockte ook nog niet! Ik denk dat mijn machine daar niet zo fan van is, ik probeerde dat ooit, een jaar of 2 geleden eens, maar dat lief niet zo vlot.
  Tips? tricks?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echte tips en tricks moet ik schuldig blijven. Kort samengevat ga je als volgt te werk; Elastische draad (ik gebruikte prymm, hoewel Marte dat in haar handleiding afraadt - geen probleem bij mij) met spanning (dus uitgerokken) met de hand oprollen op spoeltje. Spoeltje insteken en draad handmatig ophalen terwijl je de onderdraad ook vasthoudt zodat de elastiek niet wegglipt. Starten op een proeflapje en als je goed bezig bent, ineens uw goei werk erop laten aansluiten (knip je later gewoon door). Bij 't keren voor volgende smockrij werkstuk wat onder voetje uittrekken, keren dus en verder naaien. Zit de draad in de weg, dan knip je hem af. De loszittende draden opzij, naai je vast al je je zijnaad dichtstikt. Voila. Heb ik het zo goed uitgelegd Marleen ? ;) Maar of dat allemaal goed afloopt of niet, dat schijnt een beetje van je type naaimachine afhankelijk te zijn. Mijne pfaff doet dat zonder problemen, geen extra instellingen nodig. Brother heeft daar dan wel weer last mee...

   Verwijderen
  2. Kan ik niet veel op aanvullen... alleen dat de eerste rij vaak niet erg trekt, maar dat de tweede dat doorgaans oplost... en als je vindt dat het teveel gaapt aan de bovenkant, kan je door het eerste tunneltje een fijne elastiek steken die je dan aantrekt 'naar wens'...

   Oh ja, en stikken op voetbreedte...

   Verwijderen
  3. merci voor de uitleg! Ik ga dat zeker eens proberen!

   Verwijderen
 7. Meeeeehhhhh!!! Ik moet ook nodig eens gaan smocken. Mooi met dat goud!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veu e schaap kunde gij pertang schoon smocke :)),

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi gelukt! En die haltersluiting ga ik toch ook eens proberen... heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het nog nooit gedaan, dat smocken. Er zijn dus ook nog koppige ezels in blogland. Of bange wezels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zot van smocken! En dit is een kei schoon kleedje, wat een mooi stofje!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.