Less is more

dinsdag 5 augustus 2014

Vandaag ben ik te gast op de blog van Marte van Compagnie M voor haar Mara-blogtour. Liefhebbers van de Engelse taal: daarheen! De rest mag blijven. Of kan natuurlijk ook eens een kijkje gaan nemen naar alle fantastische Mara's die daar de voorbije weken al gepost werden en zich in passant laten inspireren om deel te nemen aan de Mara sew along (nog tot 17 augustus) én kans te maken op fantastische prijzen (Stoffenvouchers! Patronen!).

Terug over naar de orde van de dag, mijn Mara dus. Dat ik een fan ben van het patroon is allang geen geheim meer (zie hier en hier), en dat er dus nog versies moesten volgen spreekt vanzelf. Een Mara-kleedje stond nog op het verlanglijstje, maar de stof die ik in gedachten had was een coupon van 60cm op 120cm. Beetje weinig voor een kleedje, maar een mouwloze tuniek, dat moest net lukken. Less is more!
De stof is een jeansblauwe chambray met roze en gele fluo spikkels, gevonden op Etsy bij ViNiFabs. Neutraal, maar toch iets anders. De paspel maakte ik uit Rigato Rose van Petit Pan (bij Bambiblauw). Sinds kort heeft Petit Pan ook een heel assortiment bijpassende knoopjes - dat moet je mij maar één keer zeggen (Petit Pan winkel, Antwerpen). In plaats van de lusjes-knoopjes sluiting (waarbij de knoopjes wat uit het midden staan),  maakte ik er een knopenpat van (lekker symmetrisch, klopt ergens beter in mijn hoofd. Rare hersenkronkel - I know).
Niet dat ik anti-assymetrie ben! Integendeel. Die kwam er weer terug door slechts één zakje toe te voegen. Dat zakje heeft (ongeveer é - een meetlat kwam er niet aan te pas) dezelfde vorm als het inzetstuk, en heeft ook een kleine plooitjes.
In plaats van de zijnaden helemaal te sluiten, liet ik nog een split een werkte die binnenin af met biais uit dezelfde stof als de paspel. Voor als dat eens komt piepen.
Showtime! Ah ja, en let dan ook maar eens op de mond van deze kleine dame. Wat mist u daar? Juist ja, een voortand. Nee hoor, ze is niet vroegrijp. Onze wildebras viel deze week recht op haar gezicht (again). Voortand met wortel en al eruit. Ik moet het nog enkele jaren met een tandeloos model doen hier. Tijd om te gaan oefenen op lachen met de mond toe, Janne ;) - al blijft ze voor mij wel even schattig - mijn kind, schoon kind zeker?!.
Janne is echt dol op haar nieuw 'kort kleedje'!

32 opmerkingen

 1. o ocharme da kindeke haar tandje! Maar wet een leuke tuniek kreeg ze! En wat een toffe laarsjes zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, een schoontje! Less is more, dat was ook mijn plan, zie morgen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind haar tandeloze lach anders nog steeds prachtig! (en haar Mara-kleedje ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, 't is een schatje, ze begint groot te worden... en zo stoer, met die botjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi, Mieke. Leuke uitvoering voor je kleine woelwater!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben geen fan van de Mara, geen idee hoe dat komt... maar deze versie is geestig! En héél schoon door zijn afwerkingskes (die splitjes!). Misschien, heel misschien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die mag alvast richting Bornem komen moest hij ooit te klein zijn :-) mega fan ben ik van jouw versie! En die bottekes!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toffe combinatie,die bottekes,zo schoon ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die afwerking is echt tot in de puntjes!
  Heel tof gedaan, ik ben fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I love your Mara ! And I totally agree with you, I tried to make a less-is-more version too (on the blog on thursday) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind jou versie van de Mara ook erg leuk. En leuke laarsjes trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. This is very elegant - I like it a lot!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik zei het al op de mara-blog, maar herhaal het graag ook nog eens hier: je hebt een heel mooie versie gemaakt! En zo'n tuniek zou ook bij mijn Janne heel erg in de smaak vallen! (de botten ook trouwens!)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het plaatje klopt helemaal! Het zakje is super detail!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super versie! Heb al schrik om de mijne over enkele dagen te posten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt heel mooi! En die details, dat zakje, die splitjes... stoer, speels en meisjesachtig tegelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een toffe Mara! Die stof zou hier ook nog in de smaak vallen bij mijn dochters, en ik ben helemaal fan van het ideetje met de split in de zijnaad, leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Da's een hele mooie versie van de Mara en ik vind de kleine details die het em doen, mooi
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie Mara: PIF of pay it forward. schreef iemand op een blogje. ze zou voor 5 mensen iets maken, kan gaan van een kopje koffie of een taartje tot al wat je zelf kan maken. Maar als je deelneemt dan moet je zelf ook de boodschap delen om voor 5 mensen iets te maken. :-) je hebt een heel jaar tijd. van januari toto december. Leuke blog ook, ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heeeeel mooi. Zo'n tuniekje is echt schattig. Dat extra zakje ook. Eentje om te onthouden. M

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zeeeeeer mooi ook! Spijtig dat mijn dochter enkel van zwierrokjes houdt ... dus maakte ik eentje met een cirkelrok :)
  http://creaties-jadeden.blogspot.be/2014/07/zwierig-marabloesje-voor-jade.html

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Doe botjes zijn geweldig!!!
  Bij ons in de buurt gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon uit de JBC! In de solden van de zomercollectie...dus ik vrees dat je ze niet meer gaat vinden...

   Verwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.