Een gerimpelde Miss Polly

woensdag 8 juni 2016

Nee, Miss Polly is géén bejaard vrouwtje, getekend door de tand des tijds. Nee, in tegenstelling tot wat de titel van deze post doet vermoeden is Miss Polly een ranke dynamische jongedame, met een echte no-nonsense houding. En ze komt van Down Under. Zou je niet zeggen hoor, als je haar hoort, want ze heeft zich geweldig geïntegreerd en spreekt vlotjes Nederlands. Ha!
Voor u zich afvraagt of het onderwerp van deze blog zich plots heeft gewijzigd, nee, dat heeft het niet. Miss Polly is immers het nieuwste naaipatroon van de getalenteerde Australische Sewpony. En inderdaad, ook beschikbaar in het Nederlands! Hoera!

Over het patroon niets dan lof! Een A-lijntje met toffe zakken, verschillende mouwopties, en andere leuke details. Met uitgebreide handleiding om je vlotjes door het maakproces te loodsen. Daar maak ik graag plaats voor, in mijn perfecte georganiseerde en immer welopgeruimde patroonkast (oh ironie).
Over mijn uitvoering, iets minder lof. Jawel, want die rimpels, ziet u ze ook, mijn gerimpelde Miss Polly? Ik ben op het punt dat ik bijna niets anders zie en me voor het hoofd sla dat ik geen extra inspanning deed om de paspel los te tonen en déftig aan de zak te zetten toen dat nog niet impliceerde dat ik dan heel het kleedje weer uit elkaar zou moeten halen.
Ik beken, en dat is niet de eerste keer, ik ben zo'n naaister die al eens een binnenweg durft pakken, wat hoeken afsnijdt, snel resultaat wil zien. Type luie naaister, you know.

Paspel op een zak spelden voor ik die vaststik? Niet nodig, toch? Ik leg die gelijk met de rand van de stof net voor ik erover stik. That's it. En meestal werkt dat eigenlijk perfect, efficiënt en al. Maar als er een serieuze bocht in dat naaiwerk zit én de stof rekt wat mee op de schuindraad én die stof is van de glanzende soort, tja, dan wordt je als luie naaister meedogenloos afgestraft. 
Waar je die plooien in een katoentje of te wel niet ziet, of te wel nog weggestreken krijgt, is dat in deze glanssatijn geen waar. Strijken dat ik deed mensenlief, strijken! Je zou het helaas niet zeggen. Eén goede raad dus wanneer u zich aan Miss Polly zet: neem uw tijd om die paspel er perfect in te zetten. Want verder is het a piece of cake, dat kleedje!
Het stofje nochtans, dat is dikke liefde. Het is een paneelstofje uit de Veritas, en met een dennenbos en wolken en lucht in allerlei schakeringen. Geweldig mooi, vind ik dat, zij het misschien ietwat somber voor de zomer. Maar ik was voorzienig, maakte een maat 7 jaar en die zal perfect zitten in het najaar. 
Het kind laat de rimpels niet aan haar hart komen. Ze had ze zelfs niet opgemerkt. Lang leve het vergevende kinderoog!
En dit kleedje draagt meteen het eerste échte siskobymieke-label. De labels liet ik maken bij Nominette. Ze zijn een beetje groot uitgevallen, maar hé, zo kan er tenminste geen misverstand verstaan over dit designer-item. Rimpels, of niet. ;)

13 opmerkingen

 1. Die rimpels aan de zak lijken daar met opzet gemaakt en storen niet volgens mijn kinderlijk oog. En aan de mouwen moet je echt al goed kijken. Ik herken dat wel van dat niet vastspelden. :-) Heel mooie jurk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, dat stofje gebruikte ik voor de nieuwjaarsoutfit van mijn meisjes. Het is mss idd niet het meest gemakkelijk te verwerken stofje. Ik vind het kleedje nochtans geslaagd. Zal er idd in het najaar volop van kunnen genieten. Bedankt om mijn geheugen op te frissen voor dit patroon want ik vind het super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yep zelfde naaitype hier, maar ik spotte wel een doorlopende print, mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik moet dat patroon echt dringend eens gaan maken :-)
  en goed van die tip zeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eenmaal een dagje gedragen, durf ik wedden dat er veel meer rimpels in zitten en vallen die paar extra rimpels echt niet meer op ! Het patroontje/jurkje op zich is trouwens zo tof, dat ik elke uitvoering wel mooi vind, rimpels of niet !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe patroontip! Hoezo die rimpels ware niet de bedoeling? Ik dacht dat dat net hét stylish designer-item aan deze jurk was. Maak er gewoon je handelsmerk van en het behoeft zelfs geen uitleg en/of strijken meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, grappig :-) Ik vind het toch mooi hoor! maar ik snap dat wel, als ik zoiets voorheb (believe me: dat gebeurt héééééééééél veel, misschien altijd wel iets? ;-) ) zie ik dat ook de hele tijd! Maar toch zeggen anderen dan dat dat niet erg is of niet gezien of zo, en dat zeg ik nu -heel gemeend- ook tegen jou, want ik vind het ècht niet zo opvallend of erg of weetikveelwat! ik vind het een prachtige Miss Polly!! Trouwens, als het je een troost mag zijn: Zoë van de blog zowiezohandmade, maakte een Louisa jurk in deze stof, een keischone trouwens, en had eerst een preview op Facebook gezet. Toen ik daar vroeg wanneer ze het ging bloggen (want ik was zo curieus naar dat schone kledingstuk!!) zei ze dat het zo lastig was om gestreken te krijgen :-) Je bent dus niet alleen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zou zeggen: als extra feature voegde ik rimpels toe aan de zak! Want eerlijk, ik zag het en dacht: he zo tof die rimpeltjes rond die zak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. A lovely dress Mieke_ thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach ja, rimpels of geen rimpels: het kind zal de jurk dragen, toch? Ik lig er niet wakker van, jij ook niet, en de dochter nog minder. So who cares anyway?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gewoon zeggen dat het zo hoort ;) Niet simpel hoor, die rimpels zo goed krijgen :p

  Leuke jurk!! Mooie stofkeuze en tof patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zus vroeg vandaag "Is het eigenlijk waar dat je rimpels krijgt van zon?", dus laat ons zeggen dat dit gewoon een héél zomerse versie is :) Ik vind het top in dat stofje! En die doorlopende zakprint, chapeau! Daarvoor kan ik al heel wat rimpels goedpraten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zag eerst de mooie doorlopende print - en pas toen je erover begon, de rimpels aan de zakken. Storen mij totaal niet - maar ik begrijp je volledig hoor, want ik ben ook hélemaal datzelfde type naaister. Paspel vastspelden voor het stikken, ik denk niet dat ik dat al ooit gedaan heb.

  Gewoon doen alsof die rimpels zo bedoeld waren, lijkt mij dé ideale oplossing :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.