Tassen in opdracht

woensdag 31 augustus 2016

Het zal u niet verbazen dat de tassenproductie ten huize sisko by mieke ietwat bovengemiddeld is sinds de opstart van k-bas. Maar met het uitbaten van een webshop komt ook een extra tijdsinvulling, en dus haalt niet elke tas de blog.

Voor deze tassen maak ik graag een uitzondering. Ik maakte ze in opdracht, of beter, als sponsoring in natura. De man des huizes is namelijk een redelijk fanatieke sporter, en had, naast zijn kleine - oh ironie - Iron Man projectje vorige maand nog nood aan een extra uitdaging - alsof het hier al niet druk genoeg is ;) -. Hij smeet zich, samen met een team sportieve maten, vol overgave op de organisatie van de Proloogse Baan, een individuele fietstijdrit over 5,6 km. Naast een veteranen- en mannenpodium, werd er ook een vrouwenpodium voorzien - uiteraard. En de eerste vrouwen, die kregen een k-bas. Want vrouwen en sjakoshen, dat werkt altijd.

De eerste editie van de Proloogse Baan werd een geweldig succes - zelfs ik haalde de eindmeet in een behoorlijke tijd - en de vrouwen, die waren content. 

Ik maakte een exemplaar in kurkleer, een Leonie uit Mijn Tas en eentje uit Kraft-Tex, naar eigen inzicht. 
Voor de kurkleren Leonie combineerde ik bamboo met zilver met mint. De sluiting maakte ik met ivoorkleurige tassenband en een mantelsluiting, die dus evengoed dienst kan doen als alternatief voor de musketonsluiting (binnenkort in de webshop). 


Simpel, sober, elegant.

De kraft-tex tas is een stoere handtas. Voor de flap liet ik me inspireren door Straight Grain, queen of  pleats (wat ze vandaag nog maar eens bewijst in haar tutorial). 

Veel heeft het niet om het lijf, maar het effect is wel verbluffend - ok, ik ben lichtelijk verliefd op deze tas, valt het op? Het hengsel is deze keer een simpele zwarte ketting, die ik aan de binnenkant bevestigde aan een skischoenlus (met een simplexhaakje en daardoor ook in lengte verstelbaar) en liet doorlopen door zeilringen in de flap. 

De labeltjes maakte ik trouwens ook uit kraft-tex. Net echt.
Eerlijk, ik had een beetje spijt dat ik die tijdrit zelf niet won en de tas gewoon kon houden. Wat denkt u, harder trainen voor volgend jaar? - Haha, nee, ik maak toch lekker gewoon een tweede exemplaar voor mezelf ;)

15 opmerkingen

 1. Doen vrouw, dat tweede exemplaar, ik ben er stiekem verliefd op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eerste is mooi, maar de tweede meer mijn smaak, ik vind ze geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super fan! Als je eens een workshop geeft, ik ben kandidaat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker doen dat tweede exemplaar! Schoon gerief! Properkes gedaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi gedaan! Dat kurkleer is precies echt wel supermateriaal hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, die zwarte... daar zou je bijna voor gaan beginnen koersen!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al gaat mijn voorkeur lichtelijk naar de zwarte tas, je hebt twee prachtige exemplaren gefabriceerd. Als je ooit een workshop geeft, geef dan een gil.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mieke! Voor die zwarte tas was IK zelfs op de fiets gekropen. Ik ben er mij enkel heel hard van bewust dat winnen nooit een optie zou geweest zijn haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Amai, voor zo'n prijs zou zelfs ik op een fiets durven kruipen! Van winnen zou er echter hoe dan ook geen sprake zijn, hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.