Een lili in burel

zondag 16 april 2017

Ik presenteer u mijn nieuwste tote bag: mijn eigenste Lili uit de tas van Annelies. Ik kwam dat model nu al zo vaak tegen, onder de k-basklanten dat ik niet kon achterblijven.
Als iets vaak wordt gemaakt, dan is daar meestal een goede reden voor. Wat inderdaad ook zo blijkt, het is zo een 'er-kan-altijd-nog-wel-iets-bij-tas'. Dit hier is het grote model - niks te groot voor mijn rommel ;) - maar als u minder ruimte vandoen hebt kiest u gewoon het kleinere model, dat spreekt voor zich.
Het model heeft geen rits - let's face it, ik gebruik dat gewoonlijk toch niet, net iets te nonchalant volgens de wederhelft - maar wel een handig binnenzakje. Of zeg maar gerust binnenzak. Die werkte ik af met brede zwarte nepleren biais. Voor de hengsels koos ik voor zwarte leren riemen. Normaal beginnen de hengsels al vanuit het bodemdeel, maar om esthetische redenen koos ik ervoor ze niet te laten doorlopen hier. Bevestigen met een holniet, en klaar (niks aan, I swear, ik maakte daar zelfs eens een filmpje van).
Maar laat me het eens over de stof hebben. Voor het bodemdeel gebruikte ik zwarte behandelde kraft-tex. Dat kan wel tegen een stootje, en ik hou van de stoere look. Voor de binnenstof greep ik naar een heerlijk tijgerstreep-printje van bij Mon Depot. Een perfectere match met de kleuren van de buitenstof, kon ik niet direct bedenken.

En de buitenstof, daarvoor koos ik voor één van de nieuwste k-bastelgen: prachtige intense goudgele burel. Burel? Euh, wat is dat, denkt u nu wellicht? Burel is verwant aan vilt, maar is eerst geweven en dan pas vervilt in tegenstelling tot 'gewone' vilt. Het is 100% wollen stof van Portugese makelij, net geen 2mm dik met water- en vuilafstotende eigenschappen. Net als vilt dus. Ideaal tassenmateriaal, dachten wij zo. 

Niet goedkoop, zeker niet, maar kwalitatief, veelzijdig, duurzaam en milieuvriendelijk. En de intense kleuren krijgt u er gratis bovenop. Naast een reeks aan mooie kleuren in burel, kozen we trouwens ook 5 tinten 100% wolvilt uit voor de webshop. 100% wol, en geen mengeling, dat heeft zijn prijs, maar dat is het zo waard! Burel en vilt zijn vanaf woensdag te koop op www.k-bas.be

Voor deze tas verstevigde ik enkel de voeringstof. Dat werkt perfect.

Mijn bereidwillig model testte uit wat er allemaal nog meer in die 'er-kan-altijd-nog-wel-iets-bij-tas' paste. En ja, zo ook haar hoofd. 'Kijk mama, ik ben een robot'. Hartje voor de verbeelding.
Benieuwd naar de mooie kleuren burel en vilt die we in huis hebben? Houd onze website deze week in de gaten!


12 opmerkingen

 1. Mooi! ik ben al benieuwd naar die burel ;-)
  Ik krijg daar spontaan tassen ideeën van precies :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo, ik wil daar heel de tijd eens aan voelen als ik je foto's zie ☺ Wel een échte k-bas kabas met dat driehoekje binnenin, keitof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn Lili die ik nu gebruik is me net iets te winters dus ik ben keicurieus naar die nieuwe stoffen en kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keimooi! Blij dat we bij onze vertrouwde tassenleverancier weer wat meer keuze hebben tussen leuke tasmaterialen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! En inderdaad hartje voor je model!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tas, dat spreekt voor zich! En properkes afgewerkt, dat ook! Heel benieuwd naar die Burel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las alle eigenschappen en dacht "oh, perfect voor een jas!" Misschien toch eerst eens die kostprijs checken ;) En verder: hoera voor K-bas! Eerlijk: toen ik vorig jaar een klein reclametje blogde om jullie start te vieren, had ik nooit durven dromen dat dat zijproject zo'n succes zou worden. Jullie zijn dé referentie in tassenland en dat is 100% verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Burel lijkt me een geweldig materiaal om mee te werken, moet ik zeker in't oog houden. Tof label ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap! Die lili staat ook op mijn lijstje. Ideaal voor de zomer met kinderen en ik-moet-veel-te-veel-meesleuren dagen.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.