Flashy in cobalt - Cobalt-blogtour

dinsdag 26 september 2017

Ik hou wel van pittig. Een vrouw - en ook een man for that matter - met een mening, met lef, met karakter, I like. Ok, niet eender welk soort mening - ongefundeerd, en ook niet eender welk soort karakter - moeilijk, maar alles beter dan géén karakter (tenzij het op snoepen aankomt, dan heb ik er ook geen). 
Pittig dus. Voor deze Cobalt sweater, of in mijn geval eerder t-shirt, koos ik voor een tíkkeltje fluo, voor een beetje karakter. Cobalt dat is het eerste naaipatroon van het Belgische ontwerpersduo Catherine en An, die samen Blou vormen, en wat mij betreft meteen een voltreffer voor alle vrouwen met een beetje vorm hier en daar. 
Cobalt is een damessweater met een sobere voorkant maar een supertof rugdetail. De Y-rug, dat is wat mij meteen over de streep trok toen ik de eerste voorbeelden op instagram zag passeren - al zijn er ook nog de V-rug, diepe V, en diepe Y als patroonopties. Dus toen de dames mij vroegen of ik wou deelnemen aan de blogtour twijfelde ik geen moment. Ideaal excuus voor een kleine dosis selfish sewing - alsof we een excuus nodig hebben om eens aan onszelf te denken, maar kom. 
De stof, een double gauze tricot met gele en roze fluo spikkels kocht ik bij Piekewieke en is zoooo zalig zacht! Op zoek naar stof voor het Y-detail vond ik in Kapellen dé perfecte kleur boordstof. Oh yes, fluo all the way. 
Het patroon zit heel mooi in elkaar, de maat is er boenk op (sweater-gewijs dan, ik vond een t-shirt iets beter passen bij dit stofje en nam uiteindelijk nog wel een maat in. Net wat Blou ook suggereert als je voor een t-shirt versie zou gaan). Ik combineerde 3 maten - wat can I say, de vrouwelijke vormen die er van boven te weinig zijn, zijn er onderaan te veel ;) - en volgde daarbij mooi de werkwijze. Perfect fit. De uitleg is duidelijk, met ninja-terminologie en al. Alleen de Y keer ik niet zo strak afgewerkt als de dames maar ik lig er eigenlijk niet van wakker. Een drukletter Y of een zwierig geschreven letter Y, welke heeft het meeste karakter ;).
Ik stikte de Y helemaal door zodat de naadwaarde mooi blijft waar die hoort te zitten - een extraatje van mijnentwege, en zoomde om met de fluo draad. Hop. Een nieuw truitje is geboren en eentje waar ik al wat complimenten mee oogstte. Puik werk dames, ik kijk al uit naar meer van jullie hand!
Ook zin om er eentje te maken? Dan kan je tot 4 oktober het patroon aankopen aan -15% met de code TOUR0917COBALT.

Meer inspiratie vind je deze week bij:

21 opmerkingen

 1. Een versie met pit dat zeker. Blijven bh bandjes mooi verstopt bij die y? Want alq dat zo is dan koop ik mij het patroon 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja absoluut, geen enkele keer iets terug op zijn plaats moeten trekken!

   Verwijderen
 2. Ik was niet zo'n fan van het patroon, maar nu moet ik toch mijn mening herzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Su-per tof!! En waar heb jij teveel onder?? Ziet er super uit en shirt zit als gegoten. Vind het patroon geweldig, maar denk voor 3 zwangerschaprestant (lees zwemband) toch minder geschikt, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lap, ik heb te snel gekocht zonder korting!! Maar geen probleem, dit ziet er mij een super mooi patroon uit! Welke maat heb je gemaakt, dan kijk ik dat gewoon van jou af! Héél erg mooi, maar dat zei ik al..:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fluo... niet echt aan mij besteed. Maar jou staat het schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, hier zouden ze veel geld voor vragen in de winkel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, helemaal mijn ding, dat vleugje fluo, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind 'm geweldig!! Zo leuk om te zien hoe je met andere stofjes en combinaties toch weer een heel andere versie krijgt! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Werkelijk de max, ik wil exact dezelfde. Nu graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie versie, mooi stofje, en dat fluo geeft extra pit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt kei mooi deze Cobalt, die fluo Y doet het hem helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk hoe je met de fluo details er helemaal een Mieke-shirt van maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mooie versie, mooi stofje, en dat fluo geeft extra pit.


  ทางบ้าน

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.