Kurkleren tote bag met koperen accenten

zaterdag 2 september 2017

Voor de tweede editie van de Proloogse Baan, de lokale tijdrit voor wielerfanaten, maakte ik opnieuw 2 tassen voor de eerste vrouwen. Het moeten niet altijd de mannen zijn die de mooiste prijzen wegkapen, nietwaar. 
Opnieuw werd het één tas naar eigen patroon, en eentje waarvoor ik mijn mosterd haalde uit een tassenboek (voer voor de volgende blogpost). De snelste vrouw werd beloond met een ruime kurkleren tote bag, zo eentje waar een A4-kaft net in past, maar ook véél andere hebbedingen die on-misbaar zijn onderweg. 
De tas is vrij eenvoudig in opzet, maar heeft wel enkele leuke accenten. Zo zijn er de doorgestikte deelnaden middenvoor en middenachter, de hoeken die ik verstevigde met koperen kunstleer, een ruime voorzak met een koperen rits en bijpasende tassel en een sluiting met verzonken rits. 

Ik kon het niet laten toch ergens een driehoek in te verwerken - iets met merkstrategie enz. - en naaide er dus eentje als ritstab, dan subtiel komt piepen.
De hengsels maakte ik ook uit kurkleer. Ik knipte (2x) een strook van ongeveer 70cm op 5cm breed, nam een stuk 8mm koord uit de webshop dubbel en stikte dit er paspelgewijs tussen.  De uiteindes liet ik ongestikt en eindigen dan in een tab die je gemakkelijk op de tas kan stikken. Als eerste probeersel ben ik er erg tevreden van, maar volgende keer zou ik het stuk van de tab nog dubbelen zodat het hengsel daar nog iets meer stevigheid heeft. De onafgewerkte randen gaf ik een laagje rafelstop tegen eventuele storende loskomende draadjes afkomstig uit de basislaag van het kurkleer.

Naaien in opdracht, zonder dat de (smaak van de) toekomstige eigenares gekend is, is toch een uitdaging. Het was mijn bedoeling een echte allround tas te maken, met toch dat tikkeltje bling bling. Eentje die in geen enkele tassengarderobe misstaat. Missie geslaagd denk ik, toen ik de oogjes van de winnares zag blinken. ;)

Materiaal: k-bas
Patroon: zelfgeschetst

7 opmerkingen

 1. ooooh wauw, ik heb al spijt dat zo'n wedstrijden winnen niet mijn specialiteit is ;-) want dit is er inderdaad eentje dat bij iedereen past

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die hoeken... keischoon, echt! Een mens zou er bijna voor beginnen tijdritten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, lijkt zo uit een winkel te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige tas. Ik denk dat ik maar ga trainen voor de volgende wedstrijd. Wie weet maak ik dan kans op een mooie tas van jou. Haha, ik ben 63, dus dat gaat echt niet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gedaan weeral Mieke, met al die details!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die kunstleren hoekjes, de max! Jammer genoeg kan ik helemaal niet wielrennen...

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.