Zomer met Olga

maandag 4 juni 2018

Olga heet ze, de nieuwste aanwinst van Emma en Mona. Ik sloot haar meteen in mijn hart. Geef ze een simpele top aangevuld liefst met iets om hun onderbroek te bedekken en mijn meisjes kunnen de wereld aan. 
Ik dook in mijn kast, vond daar een lichte tricot (ik denk van froy en dind ooit) en toevallig ook een patch die perfect matchte. Vorig jaar in la douce france mochten mijn kinderen in één of ander leuk lokaal hip winkeltje een souvernirtje kiezen. Ze gingen beide voor een super mooie strijkapplicatie van MeriMeri (wat kan ik zeggen, smaak is duidelijk erfelijk - ;)).
Mijn belofte om daar zodra we thuiskwamen iets mooi mee te maken werd toch iet of wat op de lange baan geschoven. Maar soms moet het allemaal wat rijpen :)
Eigenlijk was deze top bestemd voor de jongste dochter. Ik knipte een 8 jaar (zij werd net 7 maar draagt maat 128-134, de lange benen erfde ze niet van mij), maar zag al snel dat die nog genoeg marge had voor de oudste ook.
Top nr 2 verhuisde naar de jongste, ook maat 8 jaar, maar zonder naadwaarde onderaan. Dit is een katoentricot (Elvelyckan design), iets steviger en ook gemakkelijker om te naaien. Het shortje is trouwens de skip the rope van hier
Die elastiek op maat nemen is wel de grootste uitdaging aan de top vind ik (en als het dat maar is, is de top dus poepsimpel). Voor Jolien is de elastiek nét goed, voor Janne daarentegen had die iets breder mogen zijn. In de loop van de dag zagen we véél blote buik door opkruipende elastiek :) Janne is gelukkig nog niet op een leeftijd dat ze daar ook maar een seconde van wakker ligt.
 Olga, merci om onze kleerkasten te vervoegen! Zo volgen er nog :)

5 opmerkingen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.