Lux jurk van Bel'etoile

zaterdag 30 juni 2018

Isabel, aka Bel'etoile heeft een nieuw patroontje uit! Nadat ik de gesmaakte Isa sweaters blogde, kreeg ik prompt de vraag of ik het nieuwe Lux patroon niet mee wilde testen. Isabel smeedde het ijzer toen het heet was, zeg maar :)

En natuurlijk zei ik ja. Zomerkleedjes zijn hier namelijk niet dik gezaaid in de kasten van de kinderen. Stofjes liggen er anders stapelshoog. Er is een kleine dissonantie tussen wat ik denk te kunnen naaien en wat ik effectief aan naaitijd heb op dit ogenblik vrees ik. 

Maar goed nieuws want die lux, dat is easy sewing! Ik bedoel, écht. Dat zit op geen tijd in elkaar.  Toen ik, uiteraard op een late avond kort voor de testdeadline, begon aan de lux merkte ik dat ik noch mooie elastiek, noch van die rimpel/smockelastiek in de kast had liggen. Maar strakke schema's nopen tot creatieve oplossingen, en ik had nog wél wat van die elastische draad liggen van een eerder smock-experiment. 

Nu vreesde ik wel het ergste, smocken met elastische onderdraad in stretch-stof, dat zijn wel veel onzekere factoren bij elkaar. Maar Bernie (de Bernina) deed dat van de eerste keer perfect. Yes! Bovendraadspanning maximaal, elastische onderdraad met de hand opspoelen zonder te trekken en off you go! 
Als bovendraad koos ik voor fluo oranje. Ik betrap mij erop dat ik tegenwoordig vaak kies voor fluo-accenten. Een juiste dosis fluo geeft elk project meteen die extra toets, vind ik.
De maat bepalen was nog het moeilijkste. Jolien valt met haar bovenomtrek in maat 128, taille in maat 110, lengte in maat 134. Gelukkig is rekstof én smock erg vergevingsgezind en kwam het met mijn lichte aanpassingen helemaal goed.
De stof kocht ik bij PiekeWieke. Het is een zomersweat en van prachtige kwaliteit. Het kleedje ging inmiddels een paar keer in de was en kwam er nog net zo mooi uit!

Isabel, prachtig werk! Die lux komt hier zeker nog op het programma!


6 opmerkingen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.