Miss Madeline In 't zonnetje

maandag 29 februari 2016

Af en toe doe ik impulsaankopen. Nee, dat is niet waar, ik doe vaak impulsaankopen. Go with the guts of zoiets. Meestal loopt dat goed af, maar af en toe vraag ik mij af waar in godsnaam mijn guts zaten. Zo kocht ik een half jaar geleden of zo bij Bambiblauw een safari-dierenpaneel, tricotstof, maar bij aankomst kon ik er niets anders meer in zien dan een pyjama.
De jongste dochter echter, die was wel meteen verkocht en gebruikte het paneel een tijdlang als speel-picknick-deken. Tot ik het opborg in mijn stoffenkast en deze bij 'de-grote-stoffenopkuis' op de te-verkopen-stapel legde. Maar dat was buiten de dochter gerekend. Ze viste het er meteen weer uit, met de nodige krokodillentranen, dat spreekt voor zich - wie Janne aka onze dramaqueen kent kan zich er ongetwijfeld iets bij voorstellen. 
Maar soms dan heeft het zo moeten zijn zeker? Want toen Miss Madeline testklaar was viste ik dit paneel weer uit de kast. En ik ben zwaar verkocht. Voor- en achterpand met dieren, dat was te veel van het goede, maar gecombineerd met een zomers effen kleurtje is dit ideaal campingmateriaal. En bonus: zo konden er zelfs twee kleedjes uit één paneel. Nichtje Tess heb ik nog niet horen klagen.
Over het nieuwe patroontje van Mind the Whale kan ik kort zijn. Schaf het u aan, nu! Niet twijfelen, gewoon doorklikken en kopen.

Wie meer redenen nodig heeft: Miss Madeline is geniaal en elegant in zijn eenvoud (die ruglus!), zit in 'ne wip en ne gauw' in elkaar, is zuinig in stof, heeft verschillende varianten, gaat jarenlang van pas komen met een range van 92 tot 152 én niet in het minst, u steunt er nog tot Pasen Madeline de Lierse Stoffenmadam mee, die recent getroffen werd door brand. #letsfightthatfire! Riet, vette speekmedaille!

Bij gebrek aan zomerse temperaturen liet ik beide meisjes binnen opdraven. En ze deden dat met veel overgave.
Janne en Tess, dat is twee handen op één buik, dat is veel passie en vuur (en af en toe wat water), veel show (met geregeld wat drama), dat is pure rock 'n roll. 
Ik ben niet zo van de overdreven hartjes, maar dit keer maak ik een uitzondering: 
<3 die twee, 
<3 Mind the Whale,
<3 Miss Madeline!
Op naar de zomer!27 opmerkingen

 1. Och zalig, ik was echt benieuwd wat je met dat paneel zou aanvangen want ik zag het eerlijk gezegd niet :-) Maar nu! Zie nu die twee stoere grieten, vele hartjes (lol) :D xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mohow, goed gebruikt dat paneel! Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof dat het paneel een andere bestemming kreeg dan een pyjama. Ideale zomerjurkjes voor op reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een super mooie oplossing voor je paneeltjes...laat de zomer maar komen,hé! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als zoiets moois op de verkoopstapel ligt, wil ik wel eens zien wat er nog tussen ligt hoor :) zo mooi!! Prachtige impulsaankopen als je het mij vraagt. Echt gemaakt voor dit patroontje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben wel van de vele hartjes, dus hier <3 ik vrolijk mee! Het doet mij wat denken aan de jurkjes van WILD, maar dan pakken schoner, dat spreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn ze mooi samen... Perfecte zomerjurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super jurkjes! Ik kocht het patroon meteen en kan niet wachten om er aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow! Wat zijn die jurkjes leuk! Ik wil ze ook:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze zijn geweldig! Ik zou ook niet weten wat ermee te maken maar dit is perfect zo! En over zo stoer met die pleister op de knie ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sommige stofjes moeten nu eenmaal wat "rijpen" in de kast ;) Laat de zon nu maar komen. Wij kunnen wel wat extra vitaminen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo zalig om die twee bezig te zien !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Top patroon, top kleedjes = topmadam! Heel schoon hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha I also have a drama queen who loves to pinch my fabric for blankets, but not for dollies, for her dinosaurs haha The dresses look fun and I bet the girl have had a lot of fun during the photo shoot. The fabric is perfect for these dresses.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Perfecte bestemming voor je dierenpaneel! Maar ik moet toegeven, een picknickdeken is ook wel origineel, altijd het gevoel op safari te zijn ;-). Patroontje ligt hier ook te wachten om zomers gerief te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel leuk!! Het werkt echt wel zo! Met een paneeltje is het soms zoeken he, maar je bent er toch maar in geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Ook eens laten zien wat dat geeft met bonte kleurtjes bij elkaar." Stond er op mijn doelijst. En het werd ook alweer geschrapt: jij deed dat meesterlijk in mijn plaats! Merci merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hoera voor al dat moois en dat super initiatief zeg, ik moet dat patroon ook maar eens gaan aanschaffen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel mooi die 2 in hun zomerse kleedjes! Er zullen ongetwijfeld veel Miss Madelines passeren deze zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb me kunnen bedwingen bij dit paneel wegens gebrek aan visie... Maar hoe tof is dit! Perfecte combi, paneel + patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijke jurken, patroon stond hier al op de planning, maar vooral toverwoord, weinig stof sorgt ervoor dat hij hoger op de to do stapel komt, ik heb een lapje waar twee kids iets uit willen...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh zalig zeg! Prachtig patroon, en heerlijke kleurtjes op de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Perfect gewoon! Die heerlijke rugjes in zomerse kleurtjes zijn inderdaad geweldig bij het dierenpaneel. Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben ook verkocht! Supermooi duo! Ik kocht het patroontje net aan!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.