Tuur en zijn gat. Deel 2

woensdag 24 februari 2016

Het koffertje werd gevuld met een bijpassende Lua-slaapzak (Straight Grain). Ik maakte maatje 1 jaar zonder de karakteristieke golvende lijn op het voorpand. De cotton & steel, combineerde ik opnieuw met jeans (dit keer een zachte chambray) en voor de voering gebruikte ik witte luca sweat van bij Mon Depot. Tussenvoering liet ik achterwege want deze slaapzak zal wellicht dienst doen tegen de zomer.
Die twist, die zit hem in de rits. Ik liet de blinde rits voor wat ze is en ging voor een lááááánge zichtbare rits. Neem dat gerust heel letterlijk, de rits gaat namelijk bijna helemaal rondom rond.  Ik had nog een dikke meter rode rits van de rol, een overschotje van een kussenprojectje ooit en liet mijn grijze hersencellen los over het aangewezen aantal én de positie van de trekkertjes. 
Ik plaatste er uiteindelijk 3 op. Helaas had ik nog maar één bijpassend trekkertje, maar gezien de drukknopen op het koffertje ook al niet bij elkaar passen besloot ik dat dat dan maar het handelsmerk moest worden. Ik recupereerde nog 2 trekkertjes van ritsen die het wel gehad hadden en leefde me volledig uit. 

Drie trekkers en een rits rondom rond heeft twee grote voordelen: 

1) Door de lengte komt er géén gewring whatsoever aan te pas - ik inspireerde me op de zo geknipt II slaapzak maar wou de uitvoering verder veel eenvoudiger houden. 
 2) Het kind kan bij het verluieren lekker knus in de slaapzak blijven doordat je de slaapzak ook enkel langs onder kan openen. Hoe knus juist, dat bepaal je ook helemaal zelf, want met de 2 extra trekkers die naar elkaar toe lopen pas je de opening naar believen aan.
De rits loopt niet helemaal tot boven. Dat heeft pragmatische redenen, nl. de lengte van de rits die er nog lag, maar door er een stuk dubbelgeplooide biais aan te zetten bovenaan wordt de rode lijn niet verstoord en bovendien is dat in één klap mooi afgewerkt en heeft het kind geen prikkend ritseinde onder de oksel. (Inspiratie komt ook hier uit de Zo Geknipt slaapzak)
Dat laatste wilde ik trouwens ook vermijden aan de kant waar de rits opent, dus stikte ik een  flapje mee tussen de rits.
U kan niet geloven hoe content ikzelf was met het resultaat. Vooral omdat er quasi geen tornmesje aan te pas kwam en alles gewoon werkte zoals ik het in mijn hoofde had. Veel extra werk is dit trouwens ook al niet, m.u.v. het sluiten van 2 keergaten i.p.v. 1. 

Voor wie ook graag de Lua in die zin aanpast: ik plan bij mijn volgend exemplaar ergens in de loop van de komende 2 weken  uitvoerig foto's te nemen en een kleine tutorial te posten. 

We brachten Tuur een bezoekje en hij speelde gewillig van het top-fotomodel met slaapzak-op-de-groei. Ik heb nog nooit iemand horen klagen van wat babyspam, dus here we go.
<3 sweetie <3

19 opmerkingen

 1. Wat een briljante versie zeg, deze.
  De tutorial ga ik opslaan zodra ik m lees.

  Bedankt!
  sewingfenna.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaai. Dit wordt heel veel gebruikt, zeker weten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb (nog lang) geen baby's in huis, maar ik kan mij nu al helemaal inbeelden hoe geweldig praktisch deze slaapzak moet zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schattig ventje !!!
  (maar eigenlijk snap ik (ook) niet waar dat derde trekkertje dan voor nodig is ... stupid me ! ongetwijfeld !)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend gewoon! Ik zat hier stiekem te giechelen met uw "handelsmerk" maar die slaapzak is ongelooflijk praktisch - en I agree, wellicht veel minder werk dan de inspiratiebron ;). Knap, laat die tutorial maar komen, ik wacht er met véél plezier op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een tof ideetje die rits! en cutiepie foto's zijn er nooit genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat super goed idee en dat handelsmerk zou ook die van mij kunnen zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben nog altijd niet mee met de rits en de trekkertjes :-) Wel helemaal fan van je uitvoering! Zo netjes zeg! En die babyspam, het is je vergeven, wat een prachtkind is me dat zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap gemaakt en leuk stofje,mooie foto's van een schattige baby!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo leuk als het meteen werkt zoals je wil, en al helemaal met zo'n tof resultaat! Super ingenieus gedaan! Ben er nog niet helemaal uit hoe dat dan werkt met drie trekkertjes, maar zolang het werkt, is dat al wat telt!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.