Tuur en zijn gat. Deel 1.

zondag 21 februari 2016

Zijn geboortekaartje prijkte hier alweer een tijdje. Tijd voor actie.
Tuur is de voorlopig jongste telg in een familie waar reeds neefjes rondlopen in alle leeftijdscategorieën. Gevolg: de flinke jongen spurt in een sneltreinvaart van kledingmaat naar kledingmaat voorzien van bérgen doorgevertjes zonder dat moederlief daar zelfs maar één wasmachine voor moeten laten draaien. Bij wijze van spreken é. 

Ik schrapte homemade babykleertjes dan ook snel van mijn mogelijke-cadeautjes-lijstje. Maar, zoals u - de opmerkzame, en ja, zelfs niet zo opmerkzame lezer - ongetwijfeld heeft opgemerkt hou ik wel van naaien - haha - en daar is de kroostverwekkende vriendenkring het slachtoffer van. Gewillig vaak, al zeg ik het zelf. Een alternatief naaisel drong zich dan ook op.  
En Tuur viel met zijn gat in de boter, denk ik dan toch graag stiekem zelf, want ik maakte hem een logeerkoffertje én een Lua-slaapzak-with-a-twist. Die slaapzak daar wil ik ook nog wel één en ander over vertellen, maar om u niet te vervelen met een paginalange post volgt die later deze week. 

Vandaag op het programma dus dat Zo Geknipte (2) koffertje.
Ik maakte dat koffertje al eens eerder en dat beviel mij zo goed dat ik er zelfs niet tegenop zag aan nummer 2 te beginnen. Zij het met een klein hartje als het ging om het inslaan van de drukknopen. Ik combineerde jeans met een restje Cotton & Steel van dit projectje.
Dat klein hartje bleek terecht. Want dat ging van de vlot, vlotter, vlotst totdat... jawel, het de beurt was aan de drukknopen. (Wie vindt de fout op bovenstaande foto?) - De positie werd deze keer goed bepaald, maar dan verpestte ik zo maar even een drukknoop of 8 - en er zitten er maar 10 in zo'n voorverpakt pakje. Dan weet je het wel.

Van de bronzen drukknopen pakte er welgeteld 1. Niet getreurd, ik geraakte weliswaar niet meer bij de naaiwinkel de dag erna, maar mieke to the rescue. Zij het met zilverkleurige knopen uit haar kast, waarvan ik er overigens ook nog een 4-tal verprutste maar who cares. Ik was toen al lang in een stadium dat éénder welke knoop, in éénder welke kleur die toch maar zou blijven zitten met gejuich onthaald werd. 

Een stevige probleemanalyse volgde, ik bekeek het materiaal van boven en van onder, van top tot teen en mijn conclusie is de volgende: die pinnekes in de prym drukknopen, om het kapje aan het vrouwelijk deel te bevestigen, zijn werkelijk waar gewoon niet geschikt voor dikke tussenlagen (als daar zijn: stevige tassenband en een laagje jeans). En voor u eraan twijfelt, jawel, ik ponste een gaatje waar dat moest. 
Toen de knopen aan de zijkant aan de beurt waren had ik mijn lesje wel geleerd. Ik verplaatste ze naar onderen, tot net onder de tassenband. En ze daar inslaan was een eitje.
Voor de binnenkant gebruikte ik geen toile cirée, zoals aanbevolen, maar verwerkte de rest van de doorgestikte voeringstof van deze jas.

Tuur kan in stijl op logement. Waar of niet?

26 opmerkingen

 1. Ondanks de drukknopen perikelen een prachtig koffertje ! Helemaal in stijl, ja. Ik heb mij nog niet gewaagd aan het koffertje hoewel ik ze telkens heel mooi vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAAR!
  Hi, hi, verdien ik nu een punt??
  Wat zal hij jaren trots zijn op zijn logeerkoffer! Zelfs mijn bijna 11-jarige vertrekt nog steeds trots met zijn logeerkoffer (een gekochte) met nog iets van een ruimtereiziger op of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, heel mooi!Zo'n mooie combinatie! Ik heb me er ook nog niet durven aan wagen, terwijl ik eigenlijk wel graag (eenvoudige) koffertjes maak...
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een door en door stoer geval, zalig! En ook door en door stoer doorgezet, ahum. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ideale cadeau als je het mij vraagt!Tof gecombineerd en gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Mieke, deze vind ik prachtig <3 Wat jammer van van de knoopjes, maar het is je toch maar gelukt (y)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De perfecte combi van stoffen vind ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastisch mooi! Ik maakte nog nooit een koffertje, zelfs niet voor mijn eigen kinders, laat staan als cadeautje! Echt super knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat koffertje ziet er zo professioneel uit. En had je het niet gezegd, ik had het nog niet gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. altijd bergen respect voor mensen die tassen en koffers maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Laat ons zeggen dat Tuur met zijn gat toch wel in heel goeie boter gevallen is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier zal hij nog vele vele jaren zijn kleertjes in kunnen vervoeren. Keihandig en nog duurzaam ook, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die voering is keitof! Ik had vorige week ook drukknoopperikelen met mijn One to Hug jasje, en toen ik daarmee naar Veritas en Hexagoon troonde wisten ze mij te vertellen dat die pinnekesdrukknopen eigenlijk enkel bedoeld zijn voor tricot. Vandaar dat ze al die dikke lagen niet aankonden :) Ik maakte het jasje toch maar af met pinnekesexemplaren, want dat eentje dat er wel goed inzat ging ik niet weer losdoen, maar volgende keer doe ik het dus met anorak-drukknopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ik gebruikte anorakdrukknopen :) alleen zijn anoraklnopen zelden zo dik als tassenband+jeans :)

   Verwijderen
 14. dat gaat nog goed kunnen dienen! Knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel erg waar! In een prachtige stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk! Ik heb nog geen koffertjesambities, ik zie er echt wat tegen op. Maar als ik deze dan weer zie, moet ik het toch eens proberen precies

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel knap gedaan!! Ik ben fan van je combinatie, echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een schoon kofferke. Die Tuur is een gelukzak! Dt stofje, ik blijf dat toch zo een schoontje vinden.
  Respect voor het doorzettingsvermogen met de drukknopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tuur heeft het inderdaad getroffen, wat een mooie cadeau's!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Schoon, schoon gerief! Daar staan we met graagte wat knoopjes voor af :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.