Vintage inspired dress meets vintage inspired fabric

woensdag 11 december 2013

Ze schieten in blogland als paddestoelen uit de grond, de Louisa-jurken. Terecht natuurlijk, want dit nieuwe patroontje van Compagnie M is een pareltje - net zoals het hier reeds geproduceerde Mara-bloesje. Marte omschrijft het kleedje als een “vintage inspired dress”. En dat, lieve lezers, vraagt om een “vintage inspired” stofje! 

Deze stof van Melody Miller (Kokka), geïnspireerd op de viewmaster (oh nostalgie!), is er zo eentje.


De stof dateert van 2011 - toen de naaimachine voor mij enkel nog stoffige herinneringen opriep aan mijn ver vervlogen kindertijd- en was toen razendsnel uitverkocht in zo goed als alle stoffenwinkels. Nu zijn er alleen nog zeldzame restjes te verkrijgen in een paar buitenlandse webshops (en ik kan u wel vertellen dat je goed je best mag doen om die op te snorren). Ik kon enkele maanden geleden nog beslag leggen op 2 keer een halve meter – en sloeg in een vlaag van voorzienigheid ook de blauwe variant in. 

Twee halve meters, en een grote print die slechts in één richting loopt. Daarmee moest ik het doen. Een beetje knipcreativiteit was dus aan de orde. Ik wilde eerst maatje 5 jaar maken voor Jolien, een beetje groeimarge, weet je wel. Maar stoftekort noopte tot een maatje 4 jaar. Ach, dit model mag wel wat korter (en gelukkig is daar nog de jongere zus, en daarna nog de jongere nicht, klaar om dit verder af te dragen).


De aandachtige kijker kan ook zien dat de tekst op de viewmasterplaatjes verticaal loopt in plaats van horizontaal. Tja, mij stoort het niet. Ik maakte het kleedje met de doorlopende (groenige) paspel en mosterdgele inzetstukken achteraan. Dat is het enige waarvan ik in deze versie achteraf bekeken niet 100% overtuigd ben. Misschien had ik de stof beter laten terugkomen – dat zou het geheel wat zachter gemaakt hebben. Maar alles terug lostornen, ik dacht het niet! Prima draagbaar toch zo?


Op model

En oh, die zakken...
 Topper, daar volgen er zeker nog van!7 opmerkingen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.