De relatie tussen stashbusting en KCW

vrijdag 24 januari 2014

Vandaag nam ik twee beslissingen die, in mijn hoofd althans, logisch samenhangen:

1) Ik word dit jaar een stashbuster. Is de term u onbekend, dan verwijs ik u met graagte naar de dames die mij zo zot kregen, zijnde madame Bouquet of Buttons en madame Khadetjes.
2) Ik neem dit jaar officieel deel aan de KCW's, of te, de kids clothes week, met een massa projectjes.

Stashbusting, waar gaat dat over? De bedoeling is dit jaar (oh nee, schrijf ik hier nu echt een jaar?) de voorraad stofkes in de kast te doen slinken in plaats van te doen toenemen. Hoe? Door het 3 out, 1 in principe. Voor elke 3 stofkes die je opgebruikt, weggeeft of verkoopt mag je er slechts 1 nieuw kopen. Simpel? Ja, maar niet als je zoals ik, en ja, ik geef het toe, met een lichte vorm van stoffenverslaving kampt (maar na het aanschouwen van volgende voorraad voelde ik mij al een pák beter). 

Zoals ik het zie zijn er twee mogelijke, zij het elkaar niet uitsluitende manieren van aanpak.
- Ik bijt op mijn tanden om niet aan de verslaving toe te geven.
- Ik schakel een versnelling hoger om die stoffenvoorraad aan sneltempo weg te werken. Want als ik op een aanvaardbaar niveau zit (en dat wil zeggen dat de kasten terug de hoeveelheid stof herbergen waarvoor ze gemaakt zijn) dan neem ik wat gas terug en ga ik voor het stash equilibrum: 1 in, 1 out.  Ik moet ook zien dat ik niet zónder stofjes kom te zitten, want ik neem mijn verantwoordelijkheid als ouder om mijn kinderen te voorzien in hun basisbehoeften heel serieus. Stel dat die kinders straks zonder kleren op straat moeten.

En dat voorraadje wegwerken, daar dient zo'n KCW voor. Simpel é.

Als alles loopt als gepland, heb ik volgende week al 5 stofjes opgebruikt. Dan is't wel gepermitteerd om terug één (of twee?) stofkes te shoppen, niet?16 opmerkingen

 1. ik ga zo hard doen alsof ik dit niet gelezen heb haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat houdt het precies in, die KCW? Ik vind precies alleen maar giveaways op de link.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, niet dat give-aways een slecht ding zijn natuurlijk ;) Maar de website/blog is niet echt heel overzichtelijk, dat vind ik ook. Hier http://blog.kidsclothesweek.com/2013/04/frequently-asked-questions/ kan je een beetje lezen over het opzet. Bedoeling is dat je 4 keer per jaar, gedurende een bepaalde week een (paar) uur per dag uittrekt om te naaien voor de kindjes. That's it. Maar als we dat allemaal samen doen, wordt het natuurlijk wel plezanter :) En volgende week is het zover, dus je bent nog net op tijd om vrolijk mee te doen!

   Verwijderen
 3. Allé hupla, sebiet is het nog mijn schuld ;)
  Hilarisch geschreven, en ik ben blij dat ik niet de enige ben die er last mee heeft ;). Veel succes met een versnellingske hoger!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neenee, ge verstaat dat verkeerd, het is uw verdienste! Maar ik ben al niet goed bezig. Verschijnt die post over stashbusten, mailt een familiekennis dat ze nog een kist vol stofkes van haar moeder heeft staan, of ik daar eens in wil snollen...ja, zoooooo veel karakter heeft toch geen mens.

   Verwijderen
  2. Lol... madam heeft anders de perfecte manier gevonden om van een paar stofkes af te geraken ;). Ik zou er de regels nog eens te goei moeten op nalezen, maar volgens mij tellen stofjes die je wint/krijgt niet mee in je 'in'? Dus, warm die duimen maar op ;)

   Verwijderen
 4. leuk nog een stashbuster . Ik heb nog niet zoveel vorraad en doe mee om gene hoop te krijgen. Maar ik kan maar 1 out /1 in doen of ik zou plots met een groot probleem zitten....nl een machine maar zonder stof

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar gij zijt al voorzienig en al. De verslaving al van tevoren de kop indrukken - respect :)

   Verwijderen
 5. Zo moedig! Ik laat dit even bezinken om te zien of ik evenveel moed heb ;-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Neem je tijd! ;) Ik had ook een paar weken nodig om de knop om te draaien. En dan nog, het blijft moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vind ik ook heel moedig, die stashbusting! ;) Succes in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik doe mee met de stashbusting... (Ik probeer het toch :-p )
  Veel succes
  http://querida-jotixa.blogspot.be/2014/01/overzicht-2014.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super dat je ook meedoet!!! We zijn er om elkaar te steunen eh :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, ik las de berichten ook, en ben mezelf ook aan 't overtuigen. Aan kwc doe ik ook mee, heb ik zonet beslist.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.