Retrokleedje

woensdag 15 januari 2014

De herfstkleedjes uit deze blogpost (hier en hier), komen hier nog vaak uit de kast. De dochters zijn er duidelijk nog niet op uitgekeken, en ik ook niet. Al langer sluimerde het idee om een versie voor mezelf te maken. 

Deze week vatte ik de koe bij de horens. Er hangt in mijn kast een collectie(tje) 'Who's that girl' kleedjes - geweldig merk vind ik dat, vrouwelijk, comfortabel en met een retro-feel. Eén van die kleedjes gebruikte ik om een patroon te tekenen voor dit kleed - mét figuurnaden en al. 


 Herkent u de assymmetrische kraag? 
(wilt u er ook zo één, dan verwijs ik u naar de tutorial, de maten paste ik wat aan, uiteraard)
Een folieke aan de mouwboordjes
Een riempje
en een appeltje...

De rood gespikkelde stof (Lillestoff) komt van de Stoffenkamer, en moet zowat de zachtste interlock zijn die ik ooit in mijn handen had (klein ieniemienie minpuntje, de interlock is wel dik maar ook superstretchy en dus tekent redelijk hard af) . De rode tricot voor de kraag, de mouwboordjes en het riempjes komt van bij Julija's. De knoopjes komen van Juffertje Uil

Links: kleedje WTG - Rechts: mijn variant
Jep, dat patroon gaat hier nog uit de kast komen!
Nadat er op de vorige post een vraag kwam naar mijn laarzen, geef ik maar meteen mee dat ik deze enkellaarsjes onlangs kocht bij Omoda (SPM) - in drievoud ;).


20 opmerkingen

 1. Heel mooi! Ik ben ook een grote fan van WTG, dus als je ooit je patroon deelt... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Wie weet, ooit :) Er moet eerst nog wat fine-tuning aan te pas komen ;)

   Verwijderen
 2. Heel erg mooi!!
  Mij lukt dat helaas niet, van een bestaand kleedje vertrekken :-s. Ik zal nog hard moeten oefenen om dit te evenaren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij is er ook wel wat torn- en aanpaswerk aan te pas gekomen. Maar 't is tricot, dus das heel vergevingsgezind :)

   Verwijderen
 3. Ziet er goed uit! En aftekenen? Geloof dat jouw figuur dat wel kan hebben *jaloers* ;) Dat stofje heb ik nog op mn wensenlijstje om te combineren met de blauw voor een charlie voor de zoon...ziet er goed uit dat rood..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ken jezelf en zet je troeven in de kijker (en verdoezel daarbij de rest) - dat is mijn motto ;) Die blauwe variant heb ik hier ook nog in de kast liggen, met een charlie of soortgelijke in het achterhoofd!

   Verwijderen
  2. Euh troeven...zou t niet weten op kledinggebied...er word aan gewerkt in de hoop dat mijn jurkjes ook ongeveer zo zullen vallen deze zomer ;)
   A, jij hebt de blauwe ook. Hoe is die in t echt? Zag hem toen direct voor me als charlie met rode kraag. Zou je ze eens samen voor mij op foto willen zetten dat ik kan zien of dat ook echt mooi gaat zijn?

   Verwijderen
 4. Knap gedaan!
  (En als het teveel aftekent kan je er altijd een onderkleedje onder dragen).
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, super! Heel mooi! Wou dat ik dat ook kon...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan alleen maar bijvallen, dit is heel knap gedaan. Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi resultaat! Een tijdje geleden heb ik een patroon overgetekend van een bestaand kleedje van king louie, ik vraag mij af hoe heb jij de figuurnaden getekend op het patroon?

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.