KCW winter 2014 - een tussenstand

woensdag 29 januari 2014

Na mijn stoere aankondiging vorige week dat ik mee zou doen aan de wintereditie van de Kids Clothes Week - en de nog stoerdere dat ik zou stashbusten, maar dat terzijde - bleef het hier verdacht stil. Ha ja, er werd hier ijverig overgetekend, geknipt, gelockt, gestreken en genaaid. Niet aan het tempo dat ik in de ideale wereld - die in mijn hoofd - wou aanhouden. Maar kom, toch aan een gestaag tempo. 

Drie dagen ver en twee broeken verder, en ja, ik val in herhaling, het zijn alweer 2 jacobs.
Voor Janne een okergele (ribvelours) variant (Juffertje Uil). Ik tekende, knipte, en naaide maatje 92, maar mijn 2,5 jarige had "water in hare kelder". Dus zette ik er nog een boord onder. Precies zo'n omslag, precies of 't moest zo zijn. Dat heet dan foefelare voor gevorderden.
Voor Jolien een koraalrode jeans (Julija). Voor de zakken gebruikte ik het patroondeel van de bolle plooizak maar liet die bolle plooi achterwege, en gewoon voor de sier zette ik er een blauwe kamsnaps op (maar hé, ik merk net op dat je dat alleen op de laatste foto ziet).
Voor wie zich afvraagt, wat dat kussen daar ineens komt te doen, dat is het eerste werkstukje van mijn 4,5 jarige, met haar recent verworven roze speelgoednaaimachine. Gekregen van de meter, en content dat dat kind daarmee is! Jong geleerd, is oud gedaan é. - Eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen dat ik nog eens rondstikte ter versteviging, want met alleen dat stiksel van het roze geval vrees ik dat het kussen weinig poppenslaapjes zou overleven.

 
Vanavond werd er naarstig verder gewerkt. Een kleine sneak preview.
To be continued ...

6 opmerkingen

 1. Tof zeg! staat je kids echt prachtig :)
  Vind het patroon geweldig, maar durf het niet aan te schaffen, want ben in veronderstelling dat mijn kinderen daar geen typ voor zijn... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik laat je naarstig verder werken ... ziet er alvast heel goed uit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie ik daar enkele prachtige lente-outfit in de maak. De 'topjes' zien er veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.