Over restjesverwerking en na-aperij

zondag 6 april 2014

Soms komt er iets voorbij op mijn scherm, waarvan ik meteen helemaal weg ben. Zo was het maar net met dit kleedje van op de blog van Ettepet. Eenvoudig van snit, maar toch met dat ietsje extra, met die stolpplooi en die zakjes, ik was helemaal van mijn sokken geblazen - dat prachtige soft cactus stofje heeft er ongetwijfeld ook iets mee te maken (ondertussen besteld, uiteraard, alle stashbusting-voornemens ten spijt). Ik schoof even alle andere naaiprojectjes aan de kant. En sorry mevrouw Ettepet, ik deed gewoon van de na-aperij. Ik kon niet anders. Ik hoop dat u dat begrijpt.

Ik had nog een restje Wallflower Waltz van hier, en ook een restje van hier. Zorgvuldig bewaard om ooit eens samen te gebruiken. Maar het ideale project kwam ik nog niet tegen. Totdat ik dus dat kleedje zag.
Schoon toch, niet?
25 opmerkingen

 1. Wauw, prachtig kleedje en superblog! Het babykleedje met stolpplooien kan ik nu ook na-apen, dankzij je geweldige tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Go go! Maar ik wil wel een fotooke zien van die na-aperij é :)

   Verwijderen
 2. Dit is echt een prachtige kopie geworden !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heelschoon! En hoera voor dat doorlopend printje in de zak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow ik vind hem geweldig! Heel gaaf met die stolpplooi en stoffencombi! Misschien overheen gelezen, maar kon het niet ontdekken. Is het een patroontje, of zelf getekend? En hoe heb je die plooi zo aan bovenkant dichtgemaakt..vind dat toch wel heel sjiek en leuker dan vanaf bovenaan open..

  Vandaag trouwens ook kennisgemaakt met de cactusstoffen en daar gaat een bestelling komen, ik voel het..kan alleen niet kiezen, haha..

  (en jaloers op jouw volgers 'ineens'. Heerlijk zoveel reacties...kan ik enkel van dromen..hoe heb je dat voor elkaar gekregen?? ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Patroon zelf getekend ja, met een beetje maathulp van andere kleedjes-bovenstukken die hier liggen :) Maar das nu echt wel t simpelste van t simpelste. En dan die plooi, gewoon bovenaan 2 mm langs rechts naar beneden, 2 mm langs links, en dan 10 cm onderaan nog eens. (Op aanraden van de reacties in de post van Ettepet ;))

   Verwijderen
  2. En qua soft cactus stoffen, ik kon ook niet kiezen, ben dan maar voor een gans assortiment gegaan. Na ja, aan 10 euro de meter, 1,45 breed dan nog wel, een koopje!
   En dan ten slotte, die volgers, geen idee, die komen hier aanwaaien, een tutorial af en toe helpt ;). Maar aan iedereen: ga zeker eens bij Mimamellie piepen, das ook de moeite daar!

   Verwijderen
 5. Supermooi! Prachtige kleuren. Beetje jaloers hier... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Ik heb al vaak gewenst dat we een muur wit hadden gelaten, maar ja, wist ik in het pre-naaitijdperk dat dat voor de foto's wel zo handig zou zijn ;) Maar je ziet, som kies je beter de stoffen naar de kleur op de muur ;)

   Verwijderen
 7. Dat is nu echt een typisch jurkje voor jou vind ik! Vrolijk, kleurrijk, instant happiness!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar hou ik nu van, ze, van de perfectie van het zakske! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik nomineerde je net voor de Liebster Award! Neem een kijkje op mijn blog voor verdere info: http://handmade-mieke.blogspot.be/2014/04/liebster-blog-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Naja zeg, heb ik deze post toch helemaal gemist!! Perfect gemaakt! En ik ben helemaal gevleid dat je mijn jurk nagemaakt hebt ;-)
  Die doorlopende print aan de zakjes is geniaal!! Prachtig stofje.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.