Summer breeze

zondag 22 juni 2014

In mijn vorige post kondigde ik het al aan, er lag nog een Belcarra op de naaitafel. Deze keer had ik mijn zinnen niet gezet op een bloesje maar op een kleedje. En nee, dat is geen optie in het patroon, maar wel oh zo eenvoudig aan te passen. Gewoon schuin laten uitlopen vanaf iets boven de heuplijn tot net op de knie. En om stofoverschot ter hoogte van het riempje in de rug wat te reduceren voegde ik twee figuurnaden in het rugpand ter hoogte van de taille. That's it. Saskia, toe te voegen aan de lijst van easy peasy projectjes ;)!
Het kleedje maakte ik opnieuw een maat kleiner dan voorgeschreven, en de neklijn paste ik op dezelfde manier aan als hier. Deze keer koos ik voor de mouwtjes niet voor omgeslagen boordjes, maar voor het klassiek boordje, zij het 2x zo smal. (Ligt het aan mij dat ik zo'n breed boordje maar niks vind?) En ik koos voor de plooitjes in de mouwtjes. Toch een leuk extraatje voor een anders zo simpel kleedje. Dat detail zie je vooral in de laatste foto's.
In de luchtige Cachette van Atelier Brunette, wordt dit een heerlijke zomerse aanschieter! Wat zegt u: vestimentaire verwaarlozing van mijn kinderen de laatste tijd? U heeft gelijk. Er wordt aan gewerkt!

19 opmerkingen

 1. Oh schoon! Ik zag dit stofje eerder voor de herfst/winter-collectie, maar zo kan het dus ook! Nice!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, we moeten er eens werk van maken, een easy peasy week of zo ... voer om over na te denken! Deze mag zeker al in het lijstje! Heel mooi met het rode riempje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi. En inderdaad een leuk stofje voor een zomerjurk!

  Www.jurkenenshirtjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staat u fantastisch! en I love easy peasy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi kleedje in mooi stofje en het rode riempje maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel geslaagd! Het ziet er nu al als een topper voor de zomer uit. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi! De plooitjes in de mouwtjes maken het af! Eéntje om te onthouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lol... gij staat precies gelijk op speed ;)
  Schoon dingens die vanonder uw machien rollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Your pants, they bother me. Take them off! Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.