The hills are alive...

donderdag 12 juni 2014

Juni had ik uitgeroepen tot mijn 'selfish sewing month'. Beetje zomers gerief om de kast/koffer te vullen, dat is nooit weg. We zijn haast halfweg, en ik maakte welgeteld één stuk voor mezelf - en dan nog een rechttoe-rechtaan ding - een burda 7828.

Ik scoorde wat tricots op de Fragile stockverkoop in april, en pikte er daar eentje uit. Het plan was om onder het bovenstuk een blauw/paarse strook te verwerken. Ik had wel iets passend liggen in boordstof en gaf het een kans. Nope, de boordstof lubberde te veel, geen zicht. De band werd losgetornd, en er werd een dubbelgevouwen stuk stof tussen gezet, tegen de draadrichting in. In die richting zit een pak minder rek, en dat geeft dan ook heel wat meer steun (thanks Annemie voor de suggestie). 

In mijn preblog-tijdperk maakte ik al eens eerder zo'n kleedje, maar dan uit een froy&dind stofje. Die vond, en vind ik nog steeds geweldig zitten. Deze fragile-versie, hmm, ik weet het zo niet. Eerst en vooral moet ik nog eens denken over een SBA (Small-Bust-Adjustment), want om een openstaande decolleté te vermijden, bevestigde ik het gekruiste bovenpand wat meer opzij. Dat veroorzaakt dan een beetje onesthetische plooien op de borst. 

Maar het is vooral het soort stof dat het verschil maakt. De fragile-stof is dunner en rekt een pak meer - dat moet uiteraard niet verbazen gezien het doelpubliek van fragile. Maar zwanger, nu dat al even gepasseerd is, wil ik er liever niet meer uitzien. En ja, die stof tekent af. Helaas. 
Voor de foto's schakelde ik mijn studievrienden in tijdens ons jaarlijks Ardennen-weekend. Hun altijd-eerlijke-mening overtuigde me het kleedje toch maar niet in een hoekje te smijten. Voor de shoot is het "all natural" - pas op, ik selecteerde uiteraard de foto's waar je mijn onderbroek het minste door ziet - maar ondertussen rende ik naar de hema voor verhullend gerief (if you know what I mean). En zo kan het ermee door. 

25 opmerkingen

 1. Rendeux-Haut achtergrond maakt het af! Leuk kleedje!!! Gr. kim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het alleszins wel heel mooi hoor, en je hebt absoluut de lijn en het lijf om hiermee rond te lopen! Maar mezelf kennende, ik zou zelf wrsch toch ook een beetje ambetant zijn over al dat aftekenen, want ik ken de stofjes enkel uit de wel-zwangere periode en vond zelfs toen dat elk rolletje bijkomend vet wel heel duidelijk was... :-S
  Alleszins vind ik het toch erg mooi!!
  groetjes van een nieuwe volger, barbara, effe anoniem uit luiheid :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind het anders heel goed meevallen hoor! De print van het stofje is prachtig. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, toch heel mooi hoor! Ik krijg meteen zin om met mijn lap ook iets te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Maar ik ken mezelf, ik zou dat aftekenen ook ambetant vinden. Ik hoop dat het verhullend gerief van de Hema redding brengt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, we hebben allemaal wel wat rondingen hier en daar, who cares? ;-) Maar als het je dan toch een beetje stoort: misschien eens een rekbare voering gebruiken? Fragile doet dat zelf ook nogal eens bij die lichte stoffen, dat tekent minder af. Leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, ga ik onthouden!

   Verwijderen
  2. Ik ging dat ook net schrijven! :) Achja, examens en vertraagd bloglezen… Prachtige nieuwe banner ook!

   Verwijderen
 7. Toch een mooi kleedje! Maar ik zou mezelf er ook wat onzeker in voelen. Een stofsoort kan toch echt veel verschil maken hé. Moeilijk om op voorhand in te schatten vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi, gij zotte doos! ♥ de derde foto en uw schoon kleedje! Met dat verhullend gerief komt dat wel in orde. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rendeux begot, mijn schoonzus -uw bijna naamgenoot ;)- woont twee dorpen verder...
  Ik vind het stofje prachtig! En het kleedje ook. En dat aftekenen... laat het ons zo zeggen, bij mij wordt dat rokdeel standaard wat meer uitgeschuind, dat helpt al. En de halslijn wordt wat hertekend (hier ook sba'tjes), naja, eigenlijk teken ik een jurkje op basis van de 7828 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ewel, ik heb dus identiek hetzelfde probleem met deze burda-jurk. Maar met een giletje erboven vind ik dan weer dat er ook wat verhuld wordt ... al zal ik de tip van hierboven i.v.m. de rekbare voering heel goed in mijn achterhoofd houden !!!
  Enne, die rondingen bij jou vallen supergoed mee hoor (al ik even mezelf bekijk !), bovendien hebben je vrienden gelijk, het is zo'n zalig mooi stofje dat dit absoluut niet in een hoek terecht mag komen !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had deze Burda onlangs nog van mijn pin gehaald, omdat ik hem waarschijnlijk toch nooit zou maken. Maar jij hebt me toch weer overtuigd! Ik vind het heel mooi, een prachtig stofje, en dat buikje valt reuze mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het een mooie jurk en de "all natural" foto's zijn prachtig! Zeer interessant al de tips ivm de aftekende fragile stof, dat gaat bij mij ook goed van pas komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel mooi jurkje, jij hoeft helemaal niet te verhullen, maar als je dat met een dergelijk patroon toch wilt doen, dan helpt dit: de dubbele strook stof neem je mooi passend maar zeker niet strak rond de taille. Je laat de onderkant van die dubbele strook samenvallen met waar je taille eindigt en je opnieuw breder wordt (waar het buikje begint). Indien nodig laat je het bovenste gedeelte van de jurk dus iets lager komen, en plaats je de dubbele strook ook iets lager. Bovendien knip je de bovenkant van het rokpand (zowel voorpand als achterpand van de rok) enkele centimeters breder dan de strook. Als je de rok dan aan de strook zet, krijg je geen rimpels (zo veel breder mag de rok niet zijn) maar heb je wel iets meer extra stof rond buik en billen zodat die niet aftekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de anonieme tips ;) Klinkt logisch allemaal, zal het volgende keer eens uitproberen!

   Verwijderen
 14. This looks very nice, maybe good when you're visiting Finland ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo van dat verhullend gerief is zo onesthetisch maar super handig, zeker onder van die aansluitende jurkjes. En dat aftekenend tricootje van Fragile is wel prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. zeg jij hebt een moordlijf! dus houd die jurk maar lekker aan!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.