Wat gaat er in de koffer: deel 2

maandag 16 juni 2014

In de zomer draag ik graag korte broeken. Rokjes ook, zeker, maar die zijn niet altijd geschikt om in den hof te werken (de man des huizes lacht nu even - ik werk namelijk niet in den hof, maar puur hypothetisch zou het kunnen), in de bossen te gaan wandelen, te ravotten met de kinderen of af te zakken naar het strand (allemaal dingen die ik wel doe hoor). 

Gaan winkelen om passende, min of meer flatterende shorts te vinden (of lange broeken for that matter), wat een hel. Andere peren zullen het wellicht herkennen, broeken die niet spannen aan de heupen/billen én geen gaapgat vertonen aan de taille zijn dun gezaaid in de confectiekledij. Vorige week vond ik echter het perfecte shortje! Niks fancy, gewoon met een rekker in de taille, breed genoeg, maar niet té. Ik zag het licht. Zo wil ik er nog. In de Burda van deze maand zag ik een gelijkaardig model (Burda 6/2014, model 116). Uitproberen die handel!

Euh, wat kan ik zeggen. Volgens de maattabel moest ik een 42 maken. Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig had ik de reflex dit eerst in een teststofje te doen. Meters te breed. (Bon, centimeters natuurlijk). Even nagemeten op het patroon, en de 2de versie maakte ik in een 38. Pakken beter, aan de heupen min of meer gepast, maar die patronen zijn duidelijk ook niet voorzien op vrouwelijke rondingen. Het gaapgat ter hoogte van de taille was enorm, dus mijn opdracht: zoveel mogelijk stof wegnemen rond de taille, zodat ik het shortje toch nog net over mijn heupen krijg.

Aan de zijnaad nam ik aan beide kanten nog 1 cm (naar onder toelopend op 0,5 cm) af (-4 cm), aan de kruisnaden voor- en achteraan nog 8mm (-3,2 cm), en op de billen stak ik er nog 2 nepen in (-3 cm). U ziet, ik ben duidelijk uit verhouding.

Maar goed, ik ben wel erg tevreden met het resultaat. En ik heb nu een super zittend shortpatroon, en moet nooit meer in de winkel moedeloos in het pashokje staan. Worth the effort! Foto's dan, mijn minst favoriete onderdeel in deze post (onder het motto, ken je sterktes en je zwaktes, ik ben dan ook een beetje aan het rekken, of had u dat al door?!). As good as it gets. 
Oh ja, vrees niet, ik ga niet met zulke pumps het bos in (of eigenlijk zelfs ergens naartoe, de pumps liggen al een jaar ongebruikt in de kast). 't Was maar om te laten zien dat dit sportief model, mits wat styling, ook best als 'gekleed' kan doorgaan.
 Onderaan zoomde ik om met zilverdraad, en zo komt het splitje ook mooi tot zijn recht.
De man des huizes nam de buitenfoto's, maar na een stevige selectie waren er slechts 3 voor publicatie vatbaar. De zus nam de rest voor haar rekening.

27 opmerkingen

 1. knap! en ik heb die pumps ook (...in de kast liggen) haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, gelukkig kunnen ze nog dienst dien als attribuut voor een fotoshoot ;)

   Verwijderen
 2. Tof model! Summerproof! Die benen gaan bruinen deze zomer !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lol, mannen en foto's nemen... Die van mij mag seffens een herexamen doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen die van mij riep na een blik op het schermpje "hmm, in't echt ziet dat er veel beter uit dan op de foto" heb ik hem een halt toegeroepen en een hulplijn ingeschakeld. Succes met de herexamens bij jullie!

   Verwijderen
 4. Knap shortje! Ik haat dat ook, zo'n dingen passen.
  Deze zit je echt als gegoten, dat mag wel na al dat werk. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie short hoor en haal die pumps maar meer uit de kast hoor. Maar dan wel niet om in het bos te wandelen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is helemaal mijn ding! En het staat jou fantastisch Mieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi! Het shortje én de benen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dus als ik het goed begrijp, trek jij straks uw tuinbotten aan en kunt ge meteen beginnen met wieden ;-)
  Neen ! Niet doen ! Veel te schoon daarvoor !!! Laat dat maar schoon aan de man over, groot gelijk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee jom, dat hebt ge niet goed begrepen! Puur hypothetisch zou ik dat kunnen doen met dit shortje. Maar natuurlijk ga ik de onuitgesproken taakverdeling in huis niet helemaal in de war sturen ;)

   Verwijderen
 9. Ziet er super uit! Werk jij ook op bestelling? Dan bestel ik er meteen eentje ;)
  Ik kan ook nog wel een paar shortjes gebruiken en vind in de winkel mijn goesting niet echt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cindy, jij had toch ook een naaimachine?! Super simpel dit hoor, dus als je nog eens komt, geef ik je meteen het patroontje mee. Iedereen content ;)

   Verwijderen
 10. Ik denk dat wij hetzelfde patroontje kunnen gebruiken! Hoewel, jouw bips is toch smaller ... En misschien kan jij gewoon in de tuin flaneren terwijl de man aan het onderhoud bezig is! Het zal dus te vlotter gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn bips smaller???? Hola, ik zag daar net een smalle bips in strakke jeans onder een easypeasy truitje op een blog. Volgens mij de jouwe ;)

   Verwijderen
 11. Stylisch shortje, past je perfect! Knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi! En zo herkenbaar, die gaapgaten en/of spannen aan heupen/billen...
  Zou ik me dan toch eens wagen aan broeken zelf maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi shortje! Leuke schoenen ook natuurlijk, daar heb ik je inderdaad nog niet mee gezien, tijd om nog eens op stap te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. man des huizes19 juni 2014 om 11:05

  Blij dat die 'pumps' eens gebruikt werden.. was er toevallig bij toen die gekocht werden en dacht terecht die gaat ze ook nooit aandoen. Voor de rest ben ik wel fan van het shortje, zeer gebruiksvriendelijk (in de tuin é :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.