Tiny in de buitenlucht

zaterdag 1 november 2014

Marcel Marlier, weet u, dat is eigenlijk toch ook wel een praktisch man. We zwijmelen met z'n allen vaak weg bij de prachtige kleedjes die hij uit zijn pen tovert, maar dat Tiny niet voor al haar avonturen kortgerokt gekleed kan gaan, heeft hij wel begrepen. Kijkt u het er maar eens op na, Tiny komt meer dan eens stijlvol uit de hoek met broek en t-shirt.

Na twee Tiny-kleedjes, liet ik me voor de I [heart] Marcel Marlier sewalong dan ook inspireren door de meer avontuurlijke buiten-look. Onderstaande prent vormde mijn uitgangspunt.
De iets uitlopende broek doet erg denken aan de alombekende Jacob van Zonen09. Dat patroon gebruikte ik dan ook als basis. Ik elimineerde de ingestikte plooi, verhoogde het rugpand iets en maakte de broek iets smaller en minder uitlopend. Het roze liet ik ook voor wat het is en greep naar dé trendkleur okergeel (een prachtkwaliteit zachte stretchkatoen trouwens van bij Pieke Wieke - ik zou meteen alle kleurtjes willen bestellen). 

Ik koos voor opgestikte zakken én nep-paspelzakken op de poep. Tja, ik zat op Femma-weekend en besloot dat ik mezelf wel eens wat kon uitdagen. Niet dat het mijn eerste paspelzakken waren, maar die hoekjes mooi proper krijgen, daar moet ik nog wat aan schaven. Ach, van op een respectabele afstand valt dat niet op.

Tiny's bodywarmer zag er mij allercomfortabelst uit. Op de DIY-Fashion-fair kocht ik bij Miss Daisy een dubbelzijdig bruikbare stof, met aan de ene kant teddy en aan de andere kant bruin leer. Perfect voor een omkeerbaar vestje in Tiny-style. Alleen, stof dubbelzijdig verwerken, zonder naar een biaisafwerking voor de randen te moeten grijpen, dat gaf me toch wat denkwerk. Uiteindelijk deed ik wat zij suggereerde en zoomde ik alle naden en randen om naar de leerkant. Zo komt de teddy ook lekker piepen, net als bij Tiny.

Als basis gebruikte ik het voor- en achterpand van de kaptrui uit stof-voor-durf-het-zelvers. Ik moet zeggen, ik had tijdens het in elkaar zetten een dubbel gevoel bij dit vestje (vooral bij de leerkant dan). En af en toe vraag ik dan eens naar de mening van de man des huizes die prompt vroeg of dat ding moest dienen voor een cowboyverkleedfestijn. Ja kijk, dat helpt dus niet é. Toegegeven, de teddystof-kant is mijn favoriet, maar de leerkant vind ik toch ook wel kunnen, af en toe, niet?
En kijk, deze outfit is ook een pak geschikter voor 'Tiny leert fietsen'.
Oh ja, we <3 Marcel Marlier, big time!35 opmerkingen

 1. Heel schoon, ik ben ook het meest fan van de teddy zijde om eerlijk te zijn!

  Knap, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Ik hou wel van die Tiny met broek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb meteen eens een inhaalmanoeuvre gedaan hier: prachtige jas, prachtige kleedjes, prachtige herfstoutfit! (dat studeren jong, geen naai- of blogtijd, laat staan leestijd, te bespeuren)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tof! oker is het nieuwe roze! (of dat zou het toch mogen zijn ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. <3 praktische mannen en madammen. 't lijkt me een ideale outfit voor uw stoere fietsmadam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel tof! Heb dat okergele stofje ook nog liggen, en ook nog in het rood,... Hmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, petje af voor deze prachtige outfit! Misschien moet Tiny toch maar verfilmd worden met Jolien in de hoofdrol!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als Tiny-lover kan ik deze prachtige EN praktische outfit alleen Laar toejuichen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de lederen versie eigenlijk heel goed staan bij jouw dochter. Super goed, dus veel dragen deze outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I've been following this sew-along with such a great interest, since I love taking ideas to my sewing from children's books. I don' t know this author but my own faves are Little Golden Books :). Maybe I have to host a Finnish version of this series, it's so great :) I love the vest anyway, it's amazing!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh tofffe combinatie! Tiny bij Tante Rikkie! Deze is hier wekenlang favoriet geweest... (het verhaaltje werd elke voorleesbeurt ingekort, tot ze eindelijk een andere Tiny kozen, haha) ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is een goei systeem! Vanavond meteen een paar blz skippen se!

   Verwijderen
 12. prachtig hoor, helemaal Tiny stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha! Die stond hier ook op de lijst. Maar het werd wat anders. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heel mooi hoor en idd het lijkt echt of ik in het boek zit als ik de foto's zie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. OOOOOOOOh! Mooi zeg! Tof! ik ben fan van dat vestje, ook van de leerkant! En mannen, die moet ge niet naar advies vragen jong wat betreft de kleren van uw kinders :D Mama knows best!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. What a fabulous outfit! You always pick great fabrics for your creations Mieke. I love every pair of Jacob pants I see. I think I need to buy the pattern...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind deze outfit echt suuuuuuuuuuuuper geslaagd! Ik naaide alleen nog maar jurkjes omdatik op vraag voor iemand anders zijn kroost naai maar deze zou ik voor mijn kroost ook gekozen hebben! Al zou ik het zo geweldig als jij niet gekunnen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een fijne Tiny voor op den buiten,
  fijn dat ideeën zo tot leven kunnen komen!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.