Wiksten Tova Top

vrijdag 20 februari 2015

Vriendin Katrien, sinds deze post ook wel lachend dé vriendin genoemd, zag het niet goedkomen. Toen ik haar mijn volgende selfish sewing project voorstelde en haar enkele stoffen voorschotelde was er voor elk stofje wel iets te zeggen, maar niet voor deze. Maar ha, dat was dan buiten deze koppige ezel gerekend. Want ik doe wel alsof er inspraak is, maar in feite heb ik natuurlijk al lang beslist. 
Toen ik deze post voorbij zag komen, werd ik een beetje hebberig en wilde ik er net zo'n shirt. Dat de dame in kwestie mooi gebruind van mijn scherm spatte had er wellicht ook iets mee te maken. Maar hop, ik deed een beetje research (research is my middle name), zag overal (maar echt overal!) op het net knappe versies en kocht het patroon aan. Voor mijn versie van de Tova top/dress van Wiksten liet ik me inspireren door deze versie. Zo mooi, zucht.

Maar ik wilde een top, en geen kleedje, en omdat ik graag combineer op een jeans, en blauw-blauw mij te veel herinnert aan lang vervlogen uniformdagen, koos ik voor rood. Deze rode katoen-linnen mix kocht ik bij Bellelien en is van een geweldige kwaliteit. Net dik genoeg om het tusssenseizoen te trotseren zonder er nog per se iets boven te moeten dragen, maar luchtig genoeg voor de al iets warmere dagen.
Die research, die kwam van pas deze keer. Ik las namelijk bij verschillende bronnen dat de top erg krap valt aan de borst/armsgaten. Ik nam dus het zekere voor het onzekere en maakte een maat groter dan voorgeschreven, en gelukkig maar! Krapper moest het echt niet, en dan heb ik nog een klein uitgevallen boezem. Dus dames die er ook aan willen beginnen, nameten is de boodschap!
Aan de taille viel de top dan weer wat ruim uit, maar de naaijuf paste daar vakkundig een mouw neep (of twee) aan in het rugpand, en ook de zijnaad nam ik iets in. Perfect!

Ik ben helemaal fan van het inzetstuk (geknipt op de schuindraad voor een subtiel detail in deze stof), de plooitjes eronder, en ook de plooitjes aan de mouwboorden. Het ziet er chic uit, zonder dat het ingewikkeld is (écht niet Annick! ;)). Een soort van Mara-blouse voor dames, die Tova top.
Ik heb al allerlei wilde plannen voor zomerse versies. Wiksten heeft er een grote fan bij!

36 opmerkingen

 1. De blogs waar jij je op inspireerde,zou ik aan me voorbij laten gaan. Jouw versie daarentegen inspireert me wel! Schoon joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De blogs waar jij je op inspireerde,zou ik aan me voorbij laten gaan. Jouw versie daarentegen inspireert me wel! Schoon joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mara voor dames, dat was ook mijn eerste gedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele leuke bloes, hij staat je super. Mooie stofkeuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, maar je hebt toch wat moeten aanpassen wat me dan weer afschrikt om zonder hulp te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die nepen zijn niet noodzakelijk hoor, het geeft gewoon wat meer vorm daar waar het voor een peer het meest flatterend is. Innemen in de zijnaad helpt ook al! Al bij al zou dat u niet mogen afschrikken, want verder is het echt minimum aan inspanning, maximum aan resultaat!

   Verwijderen
 6. Ik volg Patricia. Ik heb geen naaijuf in de buurt, dus bij mij zou het dan gecategoriseerd worden als een mislukking vrees ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het geslaagd, staat je goed. Denk dat ik ook eens wat research zal doen, en wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik blijf toch onder de indruk; zomaar iets naaien dat precies recht uit de winkel komt! #jaloersopmieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Mieke, ik weet niet wat ik misdaan heb maar heb per ongeluk deze post 'gerapporteerd' ik wou hem opslaan en klikte op 'otter' via mijn telefoon maar dat bleek dus de rapportage te zijn 🙈🙈🙈🙈 SORRYYYY!!! Ik wou hem dus niet rapporteren maar opslaan, want ik vind het heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, trek het je niet aan! Benieuwd eigl of dat enige gevolgen heeft :)

   Verwijderen
 10. Super! Ik heb direct zin om er ook een te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. echt mooi! Voor mijzelf naaien doe ik niet zoveel, knap van je. Als ik dat zie krijg ik terug zin om wat groter naaiwerk te doen. Maar ja,....nog zoveel leuks om te maken. En bedankt voor het mooie Janneke patroontje. Ik heb er vandaag ééntje gemaakt. Het ging vlotjes en zal hier vast nog door de naaimachine gehaald worden. Want er zullen nog wel babymeisjes geboren worden in de omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke stof. Op basis van het model op de website zou ik er nooit aan denken op deze blouse/tuniek te maken. Jouw versie flatteert veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er goed uit... Moet ik eens nachecken!!! Ge doet me goesting krijgen in ook zo een.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi! Mara voor dames, naar zo'n patroon was ik al lang op zoek! Jouw creaties geven zoveel inspiratie en een ellenlange to sew list!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is een supermooi compliment, dank je wel Sylvia! (Ik kan hetzelfde van jou zeggen hoor :))

   Verwijderen
 15. Wauw! Dat detail aan de mouwtjes... I like it!
  Zou dit patroontje ook lukken voor de viscose stofjes van C+S of is dat te hoog gegrepen want die aanpassingen schrikken me ook wel af... :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. moest ik ooit zo iets dragen is dit een geslaagde versie :) Maar ik draag geen bloezen, tenzij ik er een soortement debardeur overdoe en dan nog :) Maar je staat er wel schoon mee! toffe stof ook precies!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk! De andere versies van dit patroon doen me niets, maar die van jou doet me ook zo'n blousje willen maken. Erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.