Bloesje in Bromelia

vrijdag 26 juni 2015

Toen ik Lotte Martens op de fashion fair van La Maison Victor in Hasselt tegen kwam in september, was ik meteen onder de indruk. Niet alleen van haar geweldige gedrevenheid, maar nog meer natuurlijk van de gezeefdrukte stoffen die op haar tafel lagen uitgestald. Samples, zo bleek. Dat de stoffen niet goedkoop zouden worden, dat was toen al duidelijk - vakmanschap en kwaliteit heeft zo zijn prijs - maar hebberig werd ik wel.
En toch bood ik nog een tijdlang weerstand. Maar de kruik gaat ook maar zo lang te water tot ze barst, en ja, u raadt het al. Ik barstte. Ik kocht bij Bambiblauw het mooiste stofje uit haar eerste collectie: Bromelia. De stof is van de aaibare soort, en dat is dan ook precies wat ik er nog wekenlang mee deed - trouwens, even terzijde, uit de reacties op deze post bleek ik niet de enige aaier, *pfieuw*.

Bij het doorbladeren van de bijlage van de Knippie 2/2015 die ik al eerder gebruikte, viel mijn oog op een uiterst eenvoudig, rechttoe-rechtaan bloesje. Net wat het stofje nodig had. Voorpand, achterpand, halslijn afgewerkt met beleg en de suggestie van een mouw door een brede bies aan de armsgaten. Simple comme bonjour.
Ik puzzelde wat met de print zodat die vloeiend doorliep van voor- naar achterpand. Met enkele kleine stukje print die ik over had assembleerde ik de linkermouwbies - zo'n mooie print wegsmijten, hoe klein ook, dat is immers doodzonde.
De knoopjes kocht ik op een stockverkoop van Strass en passen er perfect bij.
Toegegeven, ik ben niet helemaal tevreden met de manier waarop de mouwbiezen naar 'boven' steken - misschien een volgende keer toch iets nipter knippen, of beter nog, met een hoekje in - en de zichtbare gelockte naden in de armsopening. Maar ach, de stof op zich maakt die imperfecties ruimschoots goed.
't Kind voerde ergens op den buiten een stoere show op. De held van het veld.

Maar vergis u niet. Toen een verwilderde kat iets te assertief uit de hoek kwam, ging het van dat stoere meid naar angstig vogeltje.
Onnodig te zeggen dat de fotoshoot abrupt ten einde kwam. 

Wie mij volgt op instagram zag dat ik ook van de tweede collectie een stofje onderhanden nam. Dus... stay tuned!
19 opmerkingen

 1. Hmmm.... pompompom... toch maar eens een winkelmandje vullen denk ik..... zooo'n mooi stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel uniek en idd meer dan zijn geld waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw Mieke! Een pareltje! En zo leuk dat die print in de mouw terug komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat stofje! Je maakte er een supermooi bloesje mee. En die mouwtjes die wat omhoog wippen volgens jou, dat stoort helemaal niet hoor! Hihi, herkenbare angst, ik heb hier ook zo'n dochter rondlopen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig bloesje, super mooi modelletje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Perfect patroon om de stof te laten spreken! Je foto's zijn weer heerlijk. Ik zie het zo al voor me 😋

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi, ze staat er prachtig mee! Heb net de nieuwe workshops van Lotte Martens gezien, gevaarlijk! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie stoffen vragen om eenvoudige patronen, dat is hier nog maar eens bewezen. Superschattig! En die bange foto's, het schaapje...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En die moeder maar foto's trekken terwijl dat kind doodsangsten uitstaat ;) Mijn aangeboren aversie voor "knopen vooraan" (letterlijk: mijn vierde woordje was knnnnoop. Waarmee ik papa dan probeerde duidelijk te maken dat ik zijn hemden om niet mis te verstane redenen verschrikkelijk vond.) maakt dat ik niet super fan ben van dit bloesje, maar zelfs ik moet erkennen dat patroon en stof goed matchen! En dat die stof gewoon perfect is! Ik vroeg hem aan de Sint, maar die mens verhoorde die wens niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha die laatste foto, dat zou zo Lilith kunnen zijn. Als ze een verwilderde kat ziet. Of een spin. Of een vlieg. Of een bij. Of een vul-zelf-maar-aan.
  Maar verder, hoe mooi, dit bloesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Perfecte toepassing voor het prachtige stofje (al laat ik mij deze keer niet meer verleiden :-p )
  Ik volg eva wel ivm de plaats van de knoopjes; deze mochten van mij achteraan staan. Los daarvan leuk modelletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er zijn zo van die stofkes, die geen ingewikkeld patroontje nodig hebben!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook zo'n fan van deze stof. Zeker na de jurk die ik in de okergele variant maakte. Zo'n zalige stof!
  Daar gaat ze nog veel en lang plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi. Ik heb de jumpsuit gemaakt met dit bloesje aks bovenstuk, vind heg wel een schoon modelleke.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi, ik houd wel van puzzelen met patronen om de stof optimaal tot zijn recht te laten komen, leuk idee dus van die mouwbiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die foto's met dat angstige gezichtje zijn goddelijk. Het bloesje is prachtig en ook al had ik mij voorgenomen eerst wat stoffen uit de voorraad weg te werken ik ga toch eens een kijkje nemen bij Lotte Martens.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.