Mijn eerste Anna-dress

maandag 22 juni 2015

Voor een trouwfeest eind mei had ik een nieuw kleedje op mijn naaiplanning staan. Dat nieuwe kleedje stond daar al zeker een half jaar op te prijken met stof en patroon binnen handbereik. Die naaiplanning is helaas realistisch noch strak en dus stond ik daar in mijn blootje op het trouwfeest. Ok, nee, dát is overdreven - ik viste gewoon een oud kleedje uit de kast.
Maar 3 weken later stond er nóg een trouwfeest op het programma én bovendien mocht ik op diezelfde dag naar de fabuleuze #fabriclaunchzonen09 party. Ja kijk, dat beschouw ik dan toch als een duidelijk teken van bovenaf om er eindelijk werk van te maken. 
Het uitverkoren patroon is de Anna Dress van By Hand London. Nadat ik deze versie zag, wist ik dat het een peerfiguur zeker zou flatteren. Ik kocht indertijd nog een papieren versie, maar ondertussen is het enkel nog verkrijgbaar als PDF.  Het patroon werd wéken, wat zeg ik, misschien wel maanden geleden in de naailes al overgenomen. Maar stof knippen daar bleef ik tegenop zien. Dus toen ik dat klusje kon uitbesteden aan de naaijuf (mijn dank is groot!) in een heel rustige naailes, was ik vertrokken. 
Zoals dat gaat met flexibele naaiplannen, de voorbestemde stof maakte plaats voor andere stof. Bij Petite Couture kocht ik zijdezachte tulpenstof van Free Spirit in viscose. Echt de perfecte kleedjesstof.
Het ineenstikken van dit kleedje is echt easy peasy. Al moet je wel een beetje nauwkeurig stikken zodat de plooien mooi evenwijdig lopen enzovoort - ik dacht even van de snelstik te kunnen doen en mocht dus ook tornen.
Qua maat evenwel, zat ik er compleet naast. Wat niet aan het patroon ligt, laat dat duidelijk zijn, maar wel aan mijn te royale opmetingen. Ik knipte - ok, nee, u heeft gelijk, mijn juf knipte - maat 10 (US). Toen ik dat zonder enige aanpassing in elkaar stikte op een overigens heel erg gezellige naaidate bij haar had het kleed meer iets van een slaapkleed. De aanwezigen kunnen dat beamen. Hoewel iedereen, en niet in het minst ikzelf, positief probeerde te blijven, knaagde de teleurstelling toch. Ik overwoog een nieuw bovenstuk in een andere maat te knippen, maar deed het uiteindelijk met wat ik al had.
Met nog maar een week te gaan en niks om aan te doen (;)) wist ik wat mij te doen stond: innemen, innemen en innemen. Ik strandde op maar liefst 9 cm in de taille, 1,5 cm bij elke zijnaad en 1,5 cm aan weerszijde van de rits. En nee, dat heeft niks te maken met één of ander dieet in tussentijd van mijnentwege. Een maat kleiner had een veel betere match geweest, en dan nog had ik wellicht wat moeten innemen aan de rits achteraan. 

Achteraf herinnerde ik mij namelijk dat ik in mijn researchstadium maanden geleden verschillende keren het probleem van de gapende neklijn tegenkwam, met hier zelfs een tutorial om dat aan het patroon al aan te passen, en hier om een tutorial om dat bij het inzetten van de rits nog te corrigeren. Die laatste werkwijze had bij deze stof niet gewerkt trouwens, omwille van de geometrische print die dan helemaal zou scheeftrekken. *Gelukkig* heb ik relatief rechte schouders waardoor ik er ook wel kwam met gewoon overal evenveel weg te nemen.

Maar wat telt is het resultaat, nietwaar? En daar ben ik zo geweldig blij mee!
Stylingsgewijs koos ervoor de print te breken met een brede riem uit mijn kast, heel toevallig in de juist kleur blauw. Maar het kleedje kan ook zonder riem. Of waarom niet met een rode riem? - ja, ook toevallig in mijn kast, maar niet helemaal de juiste kleur.
En de schoenen, ja... na mijn recent ontloken liefde voor Hispanitas hier, bestelde ik nog een paar pumps online. *bloos*

Ready to party!
En of dat het feestjes waren seg! Zonen09 Sharon was de perfecte gastvrouw op het perfecte feestje. We werden verwend met lekkernijen (check Bakabar Gent uit!), goodiebags, prijzen, voorsmaakjes van de eerste echte Zonen09 stoffencollectie en het nieuwe Wolf-patroon, en dat allemaal in topgezelschap op een toplocatie (Likebirds). Dat we op het volgende feestje maar geen 3 jaar moeten wachten. 

En dat trouwfeest van Marjolijn en Pieter-Jan, in waarlijke retro-stijl in een prachtige retro-zaal moest al niet veel onderdoen. What a weekend!40 opmerkingen

 1. mooi! En jaloers... op je mega weekend! Mijn weekend was ook leuk, maar zo'n zonen09dag had er nog wel bijgekunnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love the dress Mieke! It looks absolutely fab on you (but I mean, what wouldn't??). Love your fabric choice too.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voor zo'n feestweekend kan je enkel voor schoon gaan, perfect gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon! Ge ziet er goed uit in de jurkje... #zetdatopdetodolijst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat jurkje was zaterdag een echte eyecatcher. Ik vind hem zo mooi. Dat patroon ga ik eens van naderbij bestuderen want uit ondervinding weet ik ook dat zulke modellen mij het meest flatteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What a dress! En what a model! Ik zet dit patroon ook op mijn wish list.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. amaai super, het staat je prefect!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel mooi kleedje, leuk met die riempjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij staat je geweldig en wederom weer hele mooie fotos!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig stofje, heel leuk kleedje (ook mooi voor zandloperfiguur denk ik) en geweldig met die riem erbij. Waar haalde je die trouwens? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zag je kleedje natuurlijk al in het echt maar vergat door het drukke babbelen je er een complimentje over te geven.
  Bij deze: ze staat je echt super mooi, je straalde er echt in!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super mooi! En dat poseren gaat jou ook goed af! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super mooi! En niet alleen op de foto staat het je beeldig, dit heb ik ook in real kunnen bewonderen.
  Heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super mooi! En niet alleen op de foto staat het je beeldig, dit heb ik ook in real kunnen bewonderen.
  Heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Graaauwww! Volgende keer ben je die naaileerkracht gewoon voor en spaar je je een pak werk uit! Je zag er stralend uit zaterdag! x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohhh, super mooi! Staat je geweldig!
  Dat ga ik meteen pinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aha, 't is viscose, ik dacht al dat valt zo mooi, dierf het niet te vragen zaterdag, en er eens aan voelen al helemaal niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. amaai mieke, ik vind het echt prachtig! ik zag uw stofke passeren, en toen zag ik het niet echt in een kleedje, maar het moet gezegd het flatteert u echt! Bovendien die "peren" kwestie van u, dat begrijp ik nog altijd niet, maar ik wil er wel voor tekenen anders... D.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ik hou wel van kritische zielen. En vooral als ik dan hun ongelijk kan bewijzen ;) Dank je wel voor het compliment! Die peren kwestie, awel, ik kan niet anders zeggen dan dat ik gewoon heel goed kan camoufleren. Ik moet echt eens een Trinny en Susannah post prepareren, als ik durf, ooit :)

   Verwijderen
  2. ik dacht dat je wel van een uitdaging hield

   Verwijderen
 19. Wow!!!! Superkleedje! Supermodel! Superriempjes! Superschoenen! Héél mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En het stond je fantastisch. Kei schoon :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. waauw, prachtig! Love the fabric!! snel even kijken waar ik dat ook kan verkrijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat resultaat was gewoon perfect op uw lijf ! Perfect !

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ben blij dat je in elk stadium de moed erin wist te houden want het eindresultaat is SUPER! Je straalde zaterdag in het kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi!
  En amai zeg, die aanpassingen, daar zou ik stranden hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fiet Fieuw!!
  Nu weet ik hoe jij dat allemaal voor elkaar krijgt; jouw naaijuf doet gewoon megaveel ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Je staat er prachtig mee met die Anna jurk. Leuk model en wat een prachtige stof!
  Je geduld en tornwerk worden duidelijk beloond.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik zei het al (keiveel keer), maar ik ben zò hard fan! Mooimooimooi Mieke! Ik ben geen peer, maar dat model zou mij ook goed gaan :) "Mijn eerste" doet vermoeden dat er een tweede volgt, en als je daar wat gezelschap bij wenst, ik heb vakantie ;) *hint hint*

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hij staat je super! Leuk je even gezien te hebben zaterdag. Al was de tijd veeeel te kort! Benieuwd naar je volgende editie!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Goed gedaan Mieke! Ook al paste het in het begin niet goed, jij weet het altijd zo netjes aan te passen en af te werken. Denk dat ik je nog vaak in dat kleedje ga zien deze zomer want het staat je super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Benieuwd hoeveel stof je hiervoor nodig had. Ik heb 2 meter van een supermooi stofje in de kast liggen, maar vrees dat dat niet genoeg zal zijn ... (ik heb een maatje 38/40 trouwens)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.