Jaanu's

zondag 16 augustus 2015

Een beetje chauvinistisch ben ik wel. En als het op indie designers aankomt, is dat volgens mij geheel en al terecht. Want zeg nu zelf, toppatroontjes zijn het die in dit Belgenlandje van de lopende band rollen! Na de Mix 'n match boekentas van Mind the Whale en de Ileana jurk van Compagnie M is het vandaag de beurt aan de Jaanu jurk van Straight Grain en Twee Emmerkes water. Ik herinner me nog de eerste Elena jurk die ik zag op de blog van Regina - stel me geen quizvragen over muziek of sport, I suck, big time. Maar als het op blogposts aankomt, tja...
Toen bleek dat Regina en An de handen in elkaar sloegen liep het water mij al in de mond. Ik heb namelijk een zwak voor A-lijntjes, en ook voor stolpplooien. Dat kon dus niet missen.

Jaanu voorziet in twee versies, Norah en Elena. Als rasechte weegschaal kon ik niet kiezen en maakte eentje van beide. Voor mijn jongste 'jaanu' werd het een Norah-versie, met diepe stolpplooien in een canvasachtig zeemzoet snoepkleurig stofje.  Voor de oudste jaanu maakte ik een Elena, in een Chanel-achtig (dixit An op IG) botergeel stofje. Nog net even die pastel-hype meepikken voor de zomer eindigt. Gelukkig geen van beide aan Chanel-achtige prijzen, want aan zeer democratische prijzen gescoord op de stoffenverkoop in Kapellen.
Het chanel-achtig stofje heeft jammer genoeg iets te weinig stijfheid om de stolpplooien volledig tot hun recht te doen komen. Het valt wat te slap. Dat de oudste lichaamsgewijs lijkt te transformeren van stevige(re) kleuter tot gespierde soepstengel helpt ook niet qua opvulling. Het kind heeft nog een taille van 51 cm, dat is geleden van toen ze een jaar of 2 was. De jongste maakt dat ruimschoots goed.
Om deze kleedjes te vereeuwigen deed ik twee pogingen. De eerste keer wilden de meisjes gewoon niet meewerken. We hadden net (veel te) lang in de wachtkamer van de dokter doorgebracht, en ze hadden er geen zin in. Kan gebeuren. De tweede keer hadden de meisjes geweldig veel (te veel) plezier samen maar eindigde moederlief met inspiratieloze, onderbelichte foto's.  Dus lieve mensen, dit is de post die de geschiedenis ingaat als 'the one with the crappy pictures'. Het is wat het is. 

Poging 2
En dan eindig je plots toch nog met een geweldig mooie foto. Jammer genoeg zonder kleedje.

26 opmerkingen

 1. Foto's nemen van onze bengels, het is niet altijd alles hé maar de laatste foto's tonen vind ik wel hoe mooi de jurkjes zijn en hoe prachtig de meisjes ermee staan :) het patroon staat hier ook nog op het programma maar ik ben gelijk een beetje te lui om aan het printen te slaan *Bloos*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar, de kids geen zin in foto's maar die goesting om een grote portie schattigheid op de wereld los te laten. Het blogleven zoals het is! Heel schoon kleedjes! Dorie, ik ging de Jaanu laten passeren voorlopig, maar als ik dat dan zo zie, met die plooikes en die paspel, ik heb gelijk al weer een lap of 3 uit de kast in gedachten. Hmmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kben al langer overtuigd van het patroon, nu nog tijd vinden om het te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van die crappy pictures valt wel mee, er zijn toch duidelijk 2 mooie kleedjes te zien. <3 de pasteltintjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. supermooie kleedjes ... wie kijkt dan nog naar de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Crappy foto's misschien, maar die kleedjes maken dat ruimschoots goed. Ik ben fan van het gele!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig mooie kleedje voor al even prachtige dochters!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Chanelprijzen zouden zwaar onderbetaald zijn voor deze pracht! Ik kocht Jaanu voor mijn lieflivje, maar knipte nog niet. Dus ge moogt mij eens zeggen of ik de juiste conclusies trek uit dit bericht :)
  1. Gebruik een stijve stof voor Elena (dju, dat had ik niet in gedachten)
  2. Het valt kort (of is dat uw persoonlijke toets?)
  3. Voor smalle dames best nog eens nameten op het patroon
  Klopt dat zo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1) idd 2) dat valt wel mee, maar ik maakte voor jolien de 5 jaar en veranderde er niets aan, terwijl ze qua lengte wel in de 6 jaar past. Maar ik heb het wel graag wat pittig kort. 3) zou ik wel aanraden, vind het eerder breed vallen :)

   Verwijderen
 9. Alle 2 heel schoon, met een lichte voorkeur voor het gele (lijkt wel op een stofje van Pauline B waarin we hier een vestje hebben) Ik vind dit een toppatroon omdat de naad hoog op de borst zit en ik nooit fan geweest ben van kleedjes met een naad in de taille. En de meisjes die doen dat toch goed zeker, of heb je crèmeglace of chips moeten beloven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waw, Mieke, die zijn prachtig! En wat zou er mis zijn met de foto's? Ik vind ze allemaal heel geslaagd. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je An. Maar jij bent mss wat vooringenomen wat de foto's betreft ;)

   Verwijderen
 11. Heerlijke jurken en mooie fotos (ik standaarden zijn blijkbaar een stuk lager dan de jouwe ;). Zal ik ze dan ook maar allebei maken... Eerst een sterke voorkeur voor de Norah, maar ondertussen vind ik ze beide schitterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die kleedjes maken is 1 ding, foto's maken is hier soms een zwaardere opdracht. Of dan zijn ze vuil als je net wil beginnen :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, gespierde soepstengel, ge weet toch dat dat kind volgend jaar kan lezen he - en dat ik er met veel plezier voor zou tekenen ;). Die Jaanu's zijn schoon, ze staan de dochters - en gek genoeg kregen ze voor mij ook elk de 'juiste' versie.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ha gespierde soepstengel :D Mooie versies wel! Al ben ik iets meer fan van de bolletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat de mooie jurkjes. Ik heb er zelf ook al een exemplaar gemaakt en er zullen er nog volgen voor de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die woordkeuze, haha, "gespierde soepstengel". Maar ik begrijp wel volledig wat je bedoelt, dus dan is het goed hé. En trouwens, wat is er mis met je foto's? Goed, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Soepstengel.... dat woord kreeg ik vroeger ook toe gewezen... laat het nu jaren later helemaal anders zijn (spijtig genoeg).... prachtige jurken bij prachtige dochters: meer moet dat niet zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beide mooie jaanu's, maar dat geeltje vind ik geweldig
  Stoort ook helemaal niet dat de stof niet zwaar genoeg is; het jurkje valt wel mooi zo vind ik

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Waar blijven die crappy pictures? :-) Lol, serieus, hele mooie jurkjes voor hele mooie meisjes! Ik heb een bloglees-achterstand in te halen van 2 maand ver, ik ga woorden te kort komen als ik al die mooie maaksels zie verschijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik wist wel dat ik goed zat met geel en polkadots! Leuke kwaliteitsblog.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.