Berlin, (één van) de pretest(s)

dinsdag 2 februari 2016

Geef ze een vinger, en ze pakt je hele hand. Ik beeld me in dat An van Straight Grain zoiets gedacht moet hebben toen ik vriendelijk doch kordaat aanbood om de Berlin coat al eens te pretesten nadat ik de eerste versie zag bij de fotoshoot voor haar mini-stoffenlijn bij Mon Depot.

Het was inmiddels begin december, en gelukkig voor mij was er van winter nog geen sprake. Toch voelde ik mij licht ongemakkelijk dat er hier nog steeds geen winterjas werd genaaid - ondanks dat dit Filou-wolletje al in september naar mij lonkte in de Modecoupon. Dus toen ik nog maar vaag lucht kreeg van een nieuw winterjassenpatroon greep ik mijn kans. U kan mij toch geen ongelijk geven?
Ik testte voor An het patroon, in een fase waarbij het in uitvoering en opties nog alle kanten uit kon. De jas die ik maakte verschilt dus in vele opzichten van de Berlin zoals die nu in de testfase zit. Mijn opdracht: algemene pasvorm testen en de werkwijze af en toe extra documenteren. 

En zo kreeg Janne nog ruim voor de eerste winterprik haar eigen unieke Berlin. Een korte versie met doorgeknipte voorpanden, zakken met sierflapjes en een (nog iets te ver doorgestikte) stolpplooi achteraan.
De jas kreeg ook een fluffy kap, heerlijk zacht om in weg te duiken!
Ik experimenteerde zelf wat met het plaatsen van een verborgen rits. Dat is nog niet helemaal wat het moet zijn, de flap trekt wat en doorstikken was geen optie omwille van de zakken. Dus die verborgen, neem dat maar met een flinke korrel zout. Misschien dat ik er nog wel eens wat velcro innaai -  who am I kidding, dat is dan met de hand en al.
Ik ben grote fan van de afwerking binnenin. Lekker professioneel met dat beleg, en de gewatteerde voering.
I <3 Berlin. Nu al.

Oh ja, zoals de titel al doet vermoeden bleef het niet gewoon bij de hele hand, maar greep ik meteen An's hele arm. Lees: er kwam dus nog een versie. To be continued.

21 opmerkingen

 1. Haha, zalig. Wat een leuk jasje. Ik vond het meteen een toppatroon. Moest ik een dochter hebben, ik zou het wel weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat belooft! Ik was ook meteen fan van het patroon.
  Lekker warme jas & toffe trui!
  Al benieuwd naar het vervolg...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er comfy uit! Ik ben zo benieuwd naar dat patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mat mijn eigen jas en de testerstabel na, en een Berlin zal hier komen! De enige aanpassingen die de 12j vereist zijn verleningen overal :) Tof om te zien hoe de binnenkant valt, want bij "dezelfde patroondelen voor binnen en buiten" vreesde ik even voor de properheid van de afwerking. But it's StraightGrain, what was I thinking?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ha, die laatste zin. ;-) Ik hou niet van jasjes waarbij je de voering langs de randen van de buitenkant kunt zien, dus 't is wel degelijk properkes met beleg overal. Alleen moet je er voor de voorkant geen aparte delen voor knippen. Luiheid is een schone deugd ;-)

   Verwijderen
 5. Groot applaus voor je pretest! Dat belooft een toppatroon te worden! Denk dat An graag een hand afgeeft/uitleent aan jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohja, Berlin♥, hier ook! In mijn hoofd ben ik al stoffencombinaties aan het maken, wat iets wil zeggen aangezien er al twee winterjassen aan de kapstok hangen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waaaaauuuw, prachtexemplaar!! Dt patroon wordt echt top! En niemand kan jou ongelijk geven, het feit dat er zomaar eventjes blijkbaar 280 kandidaten waren voor de patroontest nu, maakt van jou een grote gelukzak dat je de kans kreeg :-) ik ben keibenieuwd naar het volgende exemplaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze is er echt wel prachtig mee! Nog eens een dikke, dikke merci voor al je hulp en feedback! Ik heb daar heel veel aan gehad, want het heeft gezorgd voor een veel betere testversie. En samenwerken met jou is gewoon ook superfijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een heerlijk zacht knuffeljasje, dat wordt genieten bij elke winterprik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh leuk! En zo zie je maar dat initiatief nemen goed is! Voor beide partijen draait het hier geweldig uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuke jas! Ziet er ook lekker warm uit. Heb je de jas ook behandeld zodat deze waterdicht is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet behandeld nee, ik was iets te ongeduldig :) maar wol kan van zichzelf wel een spatje regen verdragen, en er is nog de sportieve sneeuwproof skijas in geval van noodweer :)

   Verwijderen
 12. Die Janne heeft meteen een prachtige winterjas. 't Is dat ik gezworen heb nooit nog een jas te naaien, want ik zou toch nog zin krijgen om eraan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Berlin ziet er zoooo veelbelovend uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Puur terecht dat je wil voortesten! Wat een mooi jasje! Ziet er een 'winkel-jas' uit! Kzou er geld voor geven! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Puur terecht dat je wil voortesten! Wat een mooi jasje! Ziet er een 'winkel-jas' uit! Kzou er geld voor geven! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.