Gouden elf

donderdag 4 februari 2016

De jongste, die wilde een K3 zijn - ja kind, ga morgen maar in de kudde staan -. 'Een oude é mama'. Ah, toch nog een onderscheidende factor, en gelukkig maar want dat roze kleedje met witte bollen slingert hier nog ergens rond en Janne krijgt er nog net haar lijf in gewrongen. We knutselden er een micro bij en 't kind is doodcontent.

De oudste, dat was een ander paar mouwen. In het weekend deden we van de brainstorm, pinterest werd er bij gehaald en zelfs potlood en papier. Een halve dag later werd de knoop doorgehakt: een elf, daar kon ze mee leven. Ooit kreeg ik van een vriendelijke facebookdame een hele reeks carnavalsstoffen toegestuurd, en daar mocht ze tussen snuisteren. Jolien duikelde een elf-waardig geel-gouden - en ook glad synthetisch - stofje op en nog een restje gouden tule. 
Met dat restje gouden tule zou ik niet ver springen voor de gepinde no-sew-tutu. Dus deed ik wat elke rechtgeaarde moeder met een deadline zou doen, ik tikte een klein beetje extra tule op de kop - nu ja, klein beetje, misschien deed ik een beetje aan overkill met een hele rol, ja zo eentje van 1,40m breed en 50m lang. Lees vooral verder als u nog wel wat gele tule van doen hebt.
Die tule staat mooi breed maar is niet van de zachtste soort. Een onderkleedje, dat bovendien ook de billen zedig verstopt was dan ook geen overbodige luxe. Ik gebruikte het rondslingerende Tinny-patroon (Straight Grain) voor het bovenlijfje, en tekende er een eenvoudige A-lijnrokdeel aan. 
De vleugels tenslotte, daar had mevrouw elf één specifieke wens. Ze mochten vooral niet te klein zijn. Deze pin bracht mij op het idee een paar kapstokken te recycleren, en een paar oude goudgele nylonkousen deden de rest. Dat en een paar uurtjes geklungel met tang, ijzerdraden, duck tape en trekbandjes. So not my cup of tea. Maar... het kind haar oogjes blonken nogal toen ze het resultaat zag. My little golden fairy, ze zal stralen morgen. Daar doe je het toch voor...
Ah ja, die rol gele tule. Daar heb ik naar schatting nog zo'n 40m van liggen. Met Pasen in aantocht kan u misschien wel wat gele tule gebruiken? Voor decoratie, naaiprojectjes, weet ik veel. Ben je geïnteresseerd? Surf dan even naar mijn facebookpagina, want daar verkoop ik de tule per 5m aan 1 euro per meter (exclusief verzending).  
25 opmerkingen

 1. zalig :)
  ik ging vandaag last minute aan de slag want tjah ik wist dat van gisterenavond haha
  al had ik het moeten weten dat ook die school voor carnaval ging gaan ;-)
  morgen gaat Axelle als poes, of het moet er toch op lijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nog bezig aan de outfit voor dochter 2! En ik ben nog compleet niet aan het stressen! Hopelijk straalt mijn dochter even hard als de jouwe morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooooo dit mag eloise niet zien! Hier trouwens ook carnaval morgen maar de kindjes knutselden hun outfit in de klas. Oef :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier 2 prinsessen, ohja ook de zoon gaat als prinses. En laten we nu vele prinsessenkleedjes hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit heb je supermooi gedaan! Ze is een mooi elfje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig elfje is dat! Dat knutselen met ijzerdraad is ook niet mijn cup of tea, maar je bracht het er goed vanaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooooh daar zou Rikke ook nog wel voor zwichten. Jammer genoeg hier 2 mega fronzen fans. Tokke recupereerde zijn Olaf pak dat ik vorig jaar maakte en Rikke ging voor een gekocht Elsa exemplaar. Hellemieke ging ook als Elfje. Ook zelf gekocht ;) (valt het op dat ik niet echt graag carnavalskleding maak - of gewoon helemaal geen fan ben van dat verkleed gedoe. Trauma's heb ik daar van jong! Had ik toen maar zo'n moeder gehad als gij. Dan was het misschien nog goed gekomen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze is prachtig! Hier vanmorgen ook een kuddebeestje afgezet (K3tje)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi!En met kinderen die de leeftijd van verkleden voorbij zijn kan ik met je tule niets doen maar ge gaat dat rap kwijt zijn vermoed ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kleine Eva zou dit zo keihard een droomoutfit gevonden hebben! (Grote Eva eigenlijk ook, maar ze is er nog niet uit of ze dat zou toegeven.)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig! Het ziet er niet uit alsof er geklungel aan te pas kwam, integendeel, het is echt een sprookjesachtig elfje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig gouden elfje! Hier vertrok er vanmorgen eentje met een prinsessenkleed naar school. En daar zit ik voor niets tussen want oma zwoegde ditmaal met stof en naaimachine.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. awel, dat is schoon gerief!!! perfect van kleur want roze is maar roze hé

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtfoto's en een prachtcreatie. Zo ver ging het naaitalent van mijn moeder vroeger niet. Ooit ging ik eens als kanarie naar het carnaval. Ook geel, maar daar stopt de vergelijking wel. Van zo een pareltje durfde ik zelf niet te dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ooooh, dit is zooo grappig, want ik maakte echt exact hetzelfde outfitje, allez, 't is te zeggen, niet helemaal... Ook zo'n vleugeltjes, en zo'n rokje was de bedoeling, ware het niet dat ook ik te weinig tule had, maar net iets luier was dan jij :-) keigrappig zeg! Op die vleugeltjes hebben wij hier ook gevloekt trouwens :-)
  Ik vind jouw kleurtjes alleszins wel veel mooier en frisser dan de mijne, maar de dochter was er gelukkig wel heel content van :-)
  Moest je interesse hebben: https://lilliepawillie.wordpress.com/2016/02/05/elfencarnaval-fairytale-pin-it-make-it-2-en-3/
  en ik vermeld voor de volledigheid toch ook effe dat ik nog een give-away heb lopen tot en met 14 februari, altijd welkom om een kijkje te nemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, je hebt jezelf weer overtroffen! Geweldig elfje!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk outfit, mijn oudste deelde me vorige week mee dat ze zebra wilde zijn.. Met die dieren heb ik niet zo veel en ik vond dus dat ze maar gewoon weer als Kangeroo moest gaan (net als vorig jaar), ik heb niets met carnaval ;) Maar deze week toch maar over mijn hart gestreken en met oude shirts en gekleurde textielverf toch maar iets geknutseld dat haar goedkeuring kon wegdragen..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, waw! Die vleugels zijn echt fantastisch mooi geworden! Geen wonder dat je dochter in de wolken was!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. super geslaagd zeg! hier zijn er al drie kandidaat voor zo een outfit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.