Gezocht: quote

zaterdag 28 januari 2017

Disclosure: Aan mij is geen modeleer-talent verloren gegaan. Mijn respect voor topmodellen en iedereen die kleding showt alsof het niets is, is met het opstarten van deze blog en een kleine portie selfish-sewing zienderogen gestegen. Bewijsmateriaal te over, want lieve mensen, de foto's die u hier ziet zijn de *beste* foto's uit take 2. Just saying.

Deze Linden (Grainline studio) lag al geknipt klaar van toen ik deze mini-sweater in elkaar stak. Werkelijk waar elke vierkante centimeter uit de stof werd benut. Ik kan u, bij wijze van tip als u gaat twinnen wel meegeven dat eerst een mini sweater knippen, en dan de maxi misschien niet zo'n strak plan is. Getuige daarvan de boord onderaan die ik er niet meer in één stuk, noch met de streepjes in dezelfde richting uit kreeg. Maar laat ons nu vooral even doen alsof dit speels detail helemaal de bedoeling was, afgesproken?
De sweater steekt nu alweer een paar weken in elkaar ook, maar geraakte niet geblogd omdat er nog iets ontbreekt. Ik ben tegenwoordiger all into streepjes, getuige daarvan dat ook het t-shirt onder de sweater euh, gestreept is. Maar gestreept is ook maar gestreept, en kan best wat extra pit gebruiken. Dus zat ik in mijn hoofd met een strategisch geplaatste portie bling, zo ergens ter hoogte van mijn borsten. Gouden flex leek me ideaal. Ik contacteerde Kim van Tekstballon al, en het uitsnijden van die quote, dat was alvast geregeld.
Maar toen begon het é. Ik kon maar geen korte quote, noch geschikte afbeelding bedenken. Ik schuimde pinterest af en vond quotes die of net iets te zeemzoeterig, of net iets te pittig waren, of véél te lang. Na een tijdlang vruchteloos schuimen had ik het dan helemaal gehad en bleef ik hangen in een besluiteloze staat. 
Mijn gezichtsuitdrukking hierboven sluit eigenlijk mooi aan bij mijn humeur na uren pinteresten ;) Toch niet zo slecht geposeerd, ha.

Toen bedacht ik me dat ik op vele blogs en instagram-accounts die ik volg regelmatig toffe quotes zie passeren, getoverd uit cameo's, scan 'n cuts, handlettering en meer van dat. Onder jullie zijn er dus ongetwijfeld lezers met een creatief brein vol mooie gevatte woorden. Mag ik bij deze jullie hulp inroepen? 

Welke quote, welk woord, welke afbeelding zien jullie op mijn streepjestrui? Als ik dan veeleisend mag zijn, liefst met lettertype erbij, of afbeelding in bijlage ;). Alvast hartelijk dank! ;)48 opmerkingen

 1. Ik ben ook een krak in het bedenken van quote ... (misschien een woord wat jou echt typeert ?) Maar ik vind het wel keischone sweater !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe sweater seg, ik vind em zo al top, maar inderdaad een leuke quote zou em echt af maken. Helaas Mieke, ik ga u niet kunnen helpen. Want hoe dikwijls heb ik al geen sweater laten schieten omdat ik de quote net iets te dit of te dat vind, heel herkenbaar wat ge daar schrijft. Ge hebt dan zoiets van dat de mensen dat dan letterlijk gaan op uwer kop plakken eh, die quote. De enige die ik draag en me min of meer goe bij voel is een zwarte sweater met in rode letter d'amour op...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uhu! De vraag is welk woord ik op mijne kop wil plakken 😜

   Verwijderen
 3. Eerst en vooral: die trui is supertof, vooral met die streepjes in de andere richting!
  Ik maakte vorig jaar eentje met de quote #feelslikespring. Ik hoop dat dat heel binnenkort weer kunnen zeggen en ik vind dat het ook wel past hier, een 'frisse' quote ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor de suggesties. Deze blijf ik leuk vinden, redelijk neutraal en fris !

   Verwijderen
 4. Mooi! Die streepjes in de andere richting op de boord vond ik meteen keitof gevonden, dus gewoon doen alsof het de bedoeling is 😉 Ik maakte als kerstcadeau voor Nancy een sweater met zilveren quote #ça va? Omdat dat altijd het eerste is wat zij zegt als je de winkel binnenkomt. Ik vond die wel leuk staan. Misschien heb jij ook zoiets? #busy past vast ook bij jou 😉 An

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol voor #busy, straks durft er geen kat mij nog aan te spreken 😅

   Verwijderen
 5. Heel mooi. Ik ben geen goede in quotes maar heb ooit eens een trui gekocht met gewoon #what?! Op en veel mensen reageerden toen dat ze dat wel tof vonden... Succes met je zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey, ik heb een sweater met "MRS." En ben van plan om er nog eentje te bestellen met "NOT A MORNING PERSON". Misschien ook iets voor jou? :-)
  Of #stripesmakemehappy ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo #notamorningperson ? 😂 Mss beter oops, too late 😜

   Verwijderen
 7. Lief met Lef ! Een quote die ik in gedachten heb, nog een T-shirt of sweater maken!
  Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, gewoon stripes. Of stripe. En dan in dikke blokkige letters.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of gewoon een grote, breed uitgerekte, blokkige M. Day bedacht ik ieg net voor mijzelf (maar dan met mijn letter natuurlijk).

   Verwijderen
  2. Zo helemaal uitgerokken ! Stripes vind ik ook tof, maar #dots of #dotty nog grappiger :)

   Verwijderen
 9. Toffe trui, Mieke! Het folieke in de boord... ik dacht echt dat dat de bedoeling was en vond dat dus geweldig :-)
  En qua quote: ik wil er zelf wel eentje met "foert".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die foert, daar kan ik me ook wel in vinden :) een collega kocht een shirt met moet just niks op toen ze 50 werd. :)

   Verwijderen
 10. Keileuke pull! Ik zag een leuke quote bij Bel & Bo (op ne lelijke pull dan wel): KARMA en daaronder "will fix it".

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Of "resist"? A la Greenpeace achter the White house. Maar kan zoveel betekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi. Ik ben ook niet zo goed in quote dus helaas. Ik vond het tof je gisteren te ontmoeten, blogs van sympathieke mensen zijn nog leuker om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die boord is supertof! Ik ga dat pinnen jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het moet treffen dat je op een quote botst die je goed vindt hé... ik kan je er dus niet mee helpen ;-) maar ben wel fan van deze sweater :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind dat detailke de trui ook af maken.
  Suggesties voor een quote: No problem! / crème de la crème / happy. Google maar es op sweater quotes!
  Ik wil ze ook altijd voor je uitsnijden en bezorgen samen met de tassen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb me suf gegoogled maar het hier vragen werkt duidelijk een pak efficiënter ! Die crème de la crème is zalig :)

   Verwijderen
 16. Leuke trui! Ikzelf vind de quote 'c'est simple, je suis compliquée' wel leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh my, ik moest echt luidop lachen met deze post, love love love it ! De streepkes vielen mij meteen en ik dacht: Jawadde ze doet het alweer! ... En dan blijkt het van "te moetes"... Hilarisch... En een quote... Iets als #quoi? Of #ikmaaktemijntruizelfenikziegraagstreepjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik denk maar luidop he: " olala. " / " crème de la crème " / "hahaha... fuck you" (voor een beetje protest versie van je trui dan :-) ) "ohhh crêpe !" / "fjiet fjieuw" / "now or never" / "who cares?" / "stay weird" / "holy chique" / "why not?" / "hell yeah!!" ... goh ik kan zo nog even doorgaan denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat lijntje in de andere richting is wat meteen mijn aandacht trok, dus daar mag je blij mee zijn :D

  Ik vind dat ook altijd zo moeilijk... en dan vind ik bepaalde termen of quotes wel mooi, maar niet voor mezelf... en zo blijf ik ook op zoek..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vond de band zo eigenlijk wel erg leuk. En sowieso 'n mooie trui zo, persoonlijk vind ik 'm ook "af" zonder quotes.

  Moest er nu toch echt iets op mogen (en dan zal ik 't positief houden), dan vind ik zelfspot nog wel grappig. De "Keep calm" hype zal ondertussen wel weer over zijn denk ik, maar ik vind deze nog wel grappig:
  https://es.pinterest.com/pin/476748310538193759/ (I speak french fries, maar staan nog wel enkele grappige tussen en ook enkele met spelfouten... *zucht*)
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9e/b8/03/9eb8030374bef2acec22cd9a9118d071.jpg (When I was your age, pluto was a planet)
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2e/6c/dd/2e6cdd122836311d8f916320b61f72fd.jpg (I washed up like this, vind ik persoonlijk wel de leukste)

  Had geen idee dat er zoveel van zo'n quote shirts zijn, ben weer wijzer door Google. Excuseer me, dan kruip ik weer even terug onder m'n steen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.