Lotte Martens blogtour: Little hipsters

dinsdag 17 januari 2017

Als er achterop gehinkt kan worden, dan moet je bij mij zijn. Terwijl u de voorbije maand kon smullen van prachtige creaties in Lotte Martens stofjes, en de winterblogtour eigenlijk al op zijn einde liep, moest ik nog in gang schieten. Dieselgewijs. 
Nochtans, ik kreeg een DIY-pakketje voor een ritstasje toegespeeld (pakket beauty purse met de stof Jumeaux). Een prachtig grijze vilt met rosé metallic driehoekjes - of wat had je gedacht, met bijpassende rits en handleiding. Een echt rechttoe rechtaan projectje, gepiept op een half uurtje, max. (zegt de vrouw die erg traag naait, I swear!). 
Maar als ik zo'n prachtstof in mijn handen krijg dan krijg ik knipvrees. Dan haal ik er graag het maximum uit. In dit geval, het maximum aan gebruiks- en etaleerwaarde. Dat ik een luxueuze beauty purse op mijn wastafel heb staan is natuurlijk geweldig. Maar dat ik deze kan verwerken tot een item waar ik dagdagelijks ettelijke uren naar kan staren én mijn vlijtige collega's jaloerse blikken op kunnen werpen is natuurlijk nog beter. 
En dus werd die lap vilt een pennenzak. Eentje à la Oon en Spiegelstiksels. En eentje helemaal en alleen voor mij. Jeej! Opgeleukt met een kleine 3D-piramide uit fimoklei. We have a winner.
Nu kan u mij en mijn pennenzak vanalles noemen, maar bezwaarlijk little hipsters. Dus vanwaar die titel? Aha! Enter de restjes én het zwarte nepleren lint met dezelfde print maar dan in het groen (dé kleur van de zomer, schijnbaar).
Ik brak mijn hoofd over een projectje waarin kleine stukjes maximaal tot hun recht komen. En ik kwam uit bij babyschoentjes. Niets zo schattig als babyschoentjes. Waar of waar? Ik zocht op het wereldwijde web en kwam bij dit gratis patroon én duidelijke handleiding. Klaar op een uur, met gemak! Voor de zool en de hielkant koos ik voor kurkleer (zwart en ivoor (die rozig aandoet omwille van de metallic schijn en de roze voering)). Tja, als je de kat bij de melk zet... 

(Tip als u ook aan de slag wil  met dit patroon: strijk zeker op de voering van het zoolgedeelte vlieseline tegen het uitrafelen, want die zijkant wordt verder niet afgewerkt. Een kleine zigzag rondom rond is ook een alternatief). 

Bij de babyschoentjes maakte ik nog twee Oliver broekjes, uit de hippe en ultra zachte sweaterstofjes van About Blue Fabrics
En zo liggen hier - ik vind dat ik het hier wel expliciet mag vermelden want het is echt een unicum in het bestaan van sisko by mieke - klaar en al, als in maar uit de kast te pakken 2 hipster setjes te wachten op een nieuwe eigenaar/eigenares. Lieve zwangere vrienden, we are so ready! Let the babies be born!18 opmerkingen

 1. haha, let the babies be born :D Zot gat :D Maar wat een schoons zeg! Aan die pennenzak ga je veel plezier beleven. En die schoentjes zijn super! Ga ik zeker onthouden.
  Oh en achterop hinken, dat doen we met 2! Ik ben altijd de laatste die iets probeert denk ik :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar zo tof!!! En groot gelijk dat je er een pennenzak mee maakte zodat je een dagelijkse streling voor het oog hebt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh zo super seg, véél hartjes voor die sloefjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die sloefkes! Oh, die broekies! Oh, die pennenzak! Top, top, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. aaaah die schoentjes! meteen gepind! die moeten hier ook gemaakt worden als volgend babycadeau - zo schoon! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar wauw! Die setjes! Zo geweldig! Ik maakte die slofjes al minstens 20 keer denk ik. De eerste baby die ze cadeau kreeg doet ze 6 jaar later bij haar poppen aan. Ik heb nog wat babycadeaus op de todolijst staan, misschien dat ik mijn plannen nog verander ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lucky zwangere vriendinnen zeg!! Die schoentjes zijn echt té mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gij zijt een voorziene vrouw se, t is gebeurd!!
  schoon gerief ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zalige babysetjes ! Gelukkig ben ik er op mijn leeftijd al volledig uit dat ik echt niet meer zwanger wil worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat achterop hinken, dat ken ik... maar dit is het wachten toch wel waard... superleuke spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hup, hup, waar blijven die baby's?
  Dat moois moet gedragen worden!
  Heel leuk!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik moet dringend wat viltjes/lederkes bestellen voor zulke schone sloefjes te maken 😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja kijk, voor zoiets schoons kan je het ritstasjesplan best wel even laten voor wat het is. Hier ben ik echt zot van! Bij deze is het eerste cadeautje voor mijn aanstaande metekindje dan ook gekend. Merci Mieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooo, ik wil ook zo'n sloefkes en zo'n pennenzak!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Helemaal weg van wat je met de stof gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh zo mooi !!! En die pennezak die wil ik ook ! die details... LOVE !!!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.