Mare voor Mariëtte

maandag 9 januari 2017

Bijna een maand blogstilte. Dat is niet van mijn gewoontes. Dat de postfrequentie hier wat afnam, dat hadden jullie vast ook al wel door. Maar zo stilvallen, hmm, dat is zorgwekkend. Vooral omdat het ene in mijn geval een symptoom is van het andere. Weinig tot niet bloggen = weinig tot niet naaien. En dat, lieve lezers is niet goed voor mijn mentale gezondheid. En laat ik die nu juist hoog in het vaandel dragen.

Dus toen we afscheid namen van 2016, maakte ik alvast één goed voornemen: in 2017 wordt er terug meer genaaid. Voila. Niet van dat functioneel-tegen-de-klok-naaien, nope. Gewoon van dat naaien waar ik op dat ogenblik zin in heb. Wie wil aansluiten bij dit goede voornemen, be my guest! 

Ik begon deze week alvast goed met een vestje voor de kersverse Mariëtte. 
Silke, van Spoetniksels nodigde mij uit om deel te nemen aan haar Mare-blogtour. Die Mare, dat is een gratis baby-sweater patroontje gaande van maat 62 tot maat 86. Heel basic, en net daarom het ideale patroontje om zelf naar hartelust op verder te borduren. En verder borduren, laat ik dat nu heel graag doen ;)

Ik knipte het voorpand in twee, voegde een rits toe (die ik binnenin afwerkte met een beleg) en liet uiteraard de (voor een sweater wel erg gemakkelijke) schouderknoopjes achterwege. De halsboord verkorte ik, en rondde ik af naar de uiteinden om zo een bombervest-effect te krijgen.  
Ik koos voor de kleinste maat en deed aan restjesverwerking. Deze witte doorgestikte tricot kocht ik vorig jaar bij Mon Depot en had na dit project nog net genoeg over. Wit is ook maar wit, en dus wilde ik het geheel een beetje breken. Daarvoor haalde ik mijn mosterd bij haar. Zo paspel aan de rits, I like!
Begin december kocht ik op Festifolle de schattigste kousebroeken ooit bij L'histoire de Celeste. In solden, dan nog, kon ik niet aan weerstaan. Ik wist wel dat ze nog ergens van pas gingen komen. En kijk nu, wat een match. 
Nog een een bling bling labeltje erin (gekocht bij Nominette), en een heerlijk kaartje (gekocht bij Hello August, ook op Festifolle) erbij en hop, it's a wrap.
Een Mare voor Mariëtte. Het is alsof het zo moest zijn.
Alle lof voor Silke en het patroon, dat gaat hier nog vaak bovengehaald worden! Op zoek naar meer Mare-inspiratie? Kijk dan zeker hier:


Rest mij alleen nog jullie het allerbeste te wensen in 2017! 

31 opmerkingen

 1. Zo'n schoon fris vestje om het jaar te starten, ik blijf maar kijken, echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig cadeau. Die combinatie van dat fris wit met dat gekleurd paspelkoordje is perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi setje. En mega schattige bomber! Heel goed voornemen ook die 'alleen goesting voor en het moet niet' naaiprojectjes. Dat gaat hier ook ingaan vanaf nu. ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Mieke, zo schoon! Die paspel doet het echt! En die rits, ik krijg zowaar zin om dat ook eens in het groot te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En vergat ik nog te vermelden van welke geweldige shop die paspel kwam! Van bij Piekewieke natuurlijk :)

   Verwijderen
 5. Wel, dat patroon pinde ik gisteren ook want zo'n open schouder is toch handig voor baby'tjes.
  Prachtig kadootje dat je maakte, klopt allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. helemaal fan! Ik heb een zwak voor roze (mooi, zacht roze, niet het schreeuwerige felle roze) en hier past het perfect als paspel aan de rits! Ik onthoud!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n perfect pakket! Hartjes voor die kleuren ♥︎

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh wat een leuke variant en vele hartjes voor de paspel aan de rits

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw dat vestje is zoooooo mooi!! Ooh dat wil ik misschien ook wel is proberen!
  Echt prachtig, ik ben verliefd denk ik :)

  Dikke zoen sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw voor het geheel! Zelfs dat doosje past perfect! Echt sjiek! Enne, ik pik graag je voornemen voor 2017 ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, soms valt alles op zijn plek e ;) Dank je wel! En welkom met je voornemen!

   Verwijderen
 11. oh hoe mooi is dat... En die kousjes!!!!! Ik vind die paspel geweldig trouwens; je naait misschien minder, maar je kan het nog steeds... en hoe! Dikke zoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ow. My. God. Hoe übercute is dit wel niet? Heerlijk om te lezen dat we je weer wat meer gaan mogen lezen. En thumbs up voor die mentale gezondheid die erbij komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. just love it!! Zo ver ging het nog niet in mijn gedachten om er ook een jasje van te maken, wel allerlei andere soorten :) Die ga ik ook es proberen. Heel veel dank voor je bijdrage aan de blogtour

  BeantwoordenVerwijderen
 14. perfecte starter van het nieuwe jaar... ik ga je nadoen als het mag? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel schoon setje! Dat heb je weer proper gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gij konijn zeg! Dit vestje is er gewoon keihard over, zo schoon ♥♥♥
  Ik vind het heerlijk om te zien dat je -als je dan tijd vindt om te naaien- dat je er zo schoon je eigen ding moet zijn... dat wens ik jou dit jaar, massa's eigen dingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.