Bloesje in see you at six

zondag 23 juli 2017

Negen maanden, een hele zwangerschap dus, zo lang heeft deze UFO geknipt en al in mijn kast gelegen. Over uitstel gesproken. En waarom? Geen idee, gewoon, omdat het kan zeker.
Nochtans is haar voorgangster één van mijn meest gedragen kledingstukken. Ik heb helemaal fan van de zachtheid en de kreukel die double gauze wel mag hebben. Bye bye zorgvuldig strijkwerk. 
Voor het tweede exemplaar greep ik - eindelijk- naar mijn gekoesterd lapje viscose van See you at six. Kan iemand mij vertellen waarom ik daar niet een pak meer van kocht toen het nog kon? Zó zalig, die kwaliteit, weinig kreukel, soepele val. Maar ja, in een poging niet te hard met de kudde mee te huppelen heb ik een nieuw stofkoopbeleid. Als ik een nieuw stofje zie passeren, dan probeer ik mezelf eerst te overtuigen dat ik het niet nodig heb. En pas als ik na een aantal weken nog steeds droom van een stofje ga ik over tot aankoop*. Helaas ben je soms dan ook rijkelijk te laat.
Anyway, het bloesje kwam er dus, en dat is wat telt. Het patroon recycleerde ik van de vorige versie: een stolpplooitje achteraan, omgeplooide mouwbiezen, een borstzakje en een afgeronde zoom, meer heeft het niet om het lijf.
Zo simpel, en nu al zo geliefd. 
Ik haalde mijn beste modellenmoves boven - die uiteraard helemaal niks voorstellen. Ieder zijn ding. Maar de omgeving** maakt veel goed, toch?


* Dat is toch de theorie. In de praktijk durft het weleens anders uit te pakken. Als in: hebben, nu. Maar dat is enkel wanneer ik een rotdag of net een topdag achter de rug heb, mijn hormonen opspelen, ik op streng dieet sta of een pre- of post menstruele week achter de kiezen heb. 
** Foto's genomen in de Inslag in Brasschaat, de bloemenwei dook plots op uit het niets. Heerlijke ontdekking!

18 opmerkingen

 1. Ik heb hetzelfde stofkoopbeleid momenteel ;-) Behalve dan als... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha why did you wait so long! It looks perfect!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En ik sluit me aan bij je stoffenbeleid. En bij uitstel, gewoon omdat het kan 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof, zo'n simpel bloesjespatroon zoek ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig mooi! En dat stoffenbeleid, laat ik zeggen dat het nagenoeg dezelfde principes zijn die ik gebruik. Dus toen ik enkele 'see You at six' in solden kon scoren had ik geen enkele reden me in te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schoon! Ik naaide vanavond ook een shirtje na dat ik begin juli kocht (niet gesoldeerd, helaas pindakaas). Voorlopig in een niet al te gekoesterd stofke en hopelijk nadien ook in een "pareltje". Dacht ook viscose te nemen, maar was niet zeker of ik het wel aan en uit zou kn krijgen zonder rits, dus voorlopig koos ik tricot.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi Mieke! Tof patroon en zalig stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel leuk geworden! ik probeer dat aankoopbeleid ook toe te passen (soms mislukt het wel ;-) ) dit stofje werd gelukkig nog eens opnieuw gedrukt dus kon ik nog een stukje van de roze variant bekomen, het ligt hier ook nog te wachten op een mooi patroontje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel tof Mieke. En dat verhaal over stofkoopbeleid is ook hier heel herkenbaar. Trouwens met die modellenmoves van jou is nog alles dik oké hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het stofkoopbeleid is hilarisch. Maar ook ik probeer het tegenwoordig en ik kan trots meedelen dat ik deze maand eigenlijk nog maar 1 stofje kocht (en dat was een klein beetje uit -maak ik mezelf wijs- morele verplichting) ;)

  Die top, die is geweldig! Wat staat dat model je goed! Ik ben jaloers op die modellenmoves van jou. Bij mij zijn die pas helemaal afwezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar! Zowel die UFO's als je stoffenbeleid.
  Mooi!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik naaide vorige week eindelijk ook iets van mijn roze dandelions en dacht exact hetzelfde: waarom heb ik niet meer van dit zalig spul gekocht? Vooral omdat het voor dochterlief gebruikt werd en niet voor mezelf ;-)
  (Het naaisel heeft de blog nog niet gehaald. Eerst wat andere deadlines wegwerken)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.