Sweet summersuit met vissen

dinsdag 18 juli 2017

Na 2 weken zomervakantie in La Douce France, waarin jullie het moesten doen met een zeldzame instagram-post - sorry, de lokroep van de ligzetel, het eten en de wijn was iets te luidruchtig om te negeren - zijn we terug in eigen land.  We genieten nog volop na, met foto's in overvloed.
Van Janne's last minute zomeraanwinst - klaar op 2u voor inpakdeadline, en zelfs nog met de hand ingenomen ter plekke - nam ik foto's aan de Chassezac, een zijrivier van de Ardèche. Bij vissen hoort water, nietwaar. Terwijl Janne de echte vissen met steentjes te lijf ging - laat ons eerlijk zijn, van ketsen kwam weinig in huis - stond ik klaar met de camera. 
De kenner werpt één blik op de rug en weet meteen dat ik hier aan de slag ging met het gratis Sweet Summersuit-patroontje van Madam Toertjes voor Soft Cactus. Die rug, <3.
Ik maakte er wel een kleedje van, en geen 'suit', noch badpak. Voor het laatste leent het stofje zich niet, en voor het eerste vind ik mijn kinderen, los van het zwembadgebeuren, precies net iets te oud. Maar niet getreurd, de pijpjes weglaten en er een kleedje van maken - ideetje dat ik voorbij zag komen op één van de vele facebookgroepen - is echt a piece of cake.
Het stofje is een french terry van Eva Mouton voor About Blue Fabrics. Heerlijk stofje! Ik had een beetje schrik dat de french terry wat 'dik' zou uitvallen voor de hete Franse temperaturen maar er is genoeg bloot om mogelijke oververhitting te voorkomen. De boordstof kocht ik ooit, zonder direct plan voor ogen. Maar kijk nu naar die perfecte match, soms moet het gewoon zo zijn.
Niet dat ik niet gevloekt heb. Boordstof en ik, wij zijn niet altijd dikke vriendjes. Eerlijk, wij zijn vaak helemaal geen vriendjes als die ergens biaisgewijs aan bevestigd moet worden. Dat heb ik uiteraard aan mezelf te danken, want in het patroon staat duidelijk dat rekbare biais of dunne tricot te verkiezen is. Maar ja, dat had ik niet in zo'n schoon kleurtje dus wat doet een mens dan...
De afwerking is dus ondermaats, maar who cares, het ging van lijf naar was en van was naar lijf en zo nog een paar keer. En dan weet een moeder dat het goed is.

16 opmerkingen

 1. Ow, de Chassezac, sweet memories :-) Tof exemplaartje van de summersuit/dress ook, met die visjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, zo leuke foto's, het kleedje past echt bij haar <3 Wat is ze groot aan het worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof tof tof!! En goed idee, changen naar een jurkje :) Had hem hier al geprint en laten liggen, juist met dezelfde gedachte. Gaat nu goedkomen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat er helemaal niets te zien is van die afwerking die te wensen overlaat. Een prachtige jurk! Ik ga dat spel ook eens omvormen tot een jurkje voor mijn dochter peins ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig jurkje! En die stof is ideaal inderdaad! Terug meer van dat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi. En het ziet er top uit anders heb je veel gecorrigeerd met mega goede fotos ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi! Een gied idee zo'n kleedje, ik ben nog steeds niet overtuigd van de rompertrend.
  Wellicht een domme vraag, maar boordstof hoeft toch niet in bias geknipt te worden? Het rekt toch zo voldoende?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik bedoel eerder het aanstikken om de onafgewerkte randen te verbergen. Bij elastische biais zijn die kanten al afgewerkt en plooi je die dus aan beide kanten enkel over de stof = 3 laagjes, maar bij boordstof kan dat niet en zit je dus met minimaal 4 lagen (dubbel aan de buitenkant, stof zelf en eventueel nog dubbel aan de binnenkant). Die dikke laag mooi afwerken vind ik de grootste uitdaging....

   Verwijderen
  2. Ahh, natuurlijk! Nu begrijp ik ook het voordeel van elastische biais, dat begreep ik al niet goed.
   Die lagen daar worstel ik ook regelmatig mee. Dus ik ga toch de elastische biais uit proberen de volgende keer

   Verwijderen
 8. Daar dacht ik ook aan, dat dat een geweldig zomerjurkje zou zijn. Maar hé, hier heeft het kind zomergerief genoeg dus het zal voor ooit een keer volgend jaar zijn. Ik geniet hier in tussentijd wel van uw schone dochter ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, het doet me ook zin krijgen om een kleedje te maken met het patroon! Een vraagje, op welke camping zaten jullie? Wij waren er een paar jaar geleden en willen misschien wel terug, maar dan wel naar een andere camping. Tips welkom dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zaten eigenlijk in een huisje van een van de eigenaars van de camping net erboven, mijn schoonouders op de camping zelf, camping les blaches. Niks fancy maar wel veel plaats, proper en vlak aan de rivier. Ideaal!

   Verwijderen
 10. Zo eentje zou ik ook nog willen maken. Mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zalig jurkje, echt! Inderdaad een goeie zet om er een jurk ipv suit van te maken. Een minder goeie zet was dat van die boordstof. Been there, done that (roloog).

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.