Cisse voor Dochters09

woensdag 3 december 2014

Cisse, die smalle zonen(09)broek, werd ook hier in huis gehaald. Om er een dochterversie van te maken, of wat dacht u. Toen ik deze zag, werd ik namelijk helemaal halsoverkop verliefd. De stof werd al lang geleden geknipt, in een nog redelijk zomers stofje van bij Liesellove. En toen bleef hij liggen. Niet dat er hier geen broekgerief aan de orde was, integendeel. Maar de twijfel sloeg toe. 

Twijfel vooral bij het voorste taillegedeelte. Want na een aantal versies op het scherm te zien passeren, leek mij dat de broek wel er hoog kwam vooraan. Achteraan heb ik daar geen probleem mee, die bilspleet hoeft niet te pas en te onpas te komen piepen. Maar vooraan lijkt me dat minder comfortabel, dat snijdt zo in de buik als er voorover gebogen wordt bij het spelen. Of als er tonnen geweldig gezond zelfgemaakt voedsel - ok, en andersoortig eetbaar materiaal - naar binnen worden gespeeld. Ik legde de patroondelen eens op een goedpassende, toch al niet super lage broek, en kwam tot dezelfde vaststelling. 

Sinds kort volg ik naailes - ja echt, na 2 jaar aanmodderen mocht dat wel eens zeker ;) - en ik legde de kwestie voor aan de naaijuf. Zij stelde voor de patroondelen aan te passen. Maar de stof was al geknipt, en zowel voorpand als zakdelen zouden aangepast moeten worden. Dus besloot ik wijselijk  - en lui - dat dit dan maar een testversie moest worden.

En zo geschiedde. De simpelste broek ever. Zonder gulp, en met dubbele steekzakken aan weerskanten. Het enige folieke dat ik deed was de twee rijen paspel omkeren aan beide kanten. Assymmetrie-gewijs.

Achteraan zit deze smalle cisse werkelijk perfect. En ook qua lengte juist gepast!

Vooraan komt hij, net zoals ik dacht, net iets te hoog naar mijn zin. Jammer genoeg zie je dan met een t-shirt met normale lengte de paspel aan de steekzakken niet meer.
Desondanks zit de Cisse comfortabel. Want breakdancen kan hij gemakkelijk aan.
En hopelijk die tonnen gezond eten die ik weldra vers gekookt op tafel zet ook. ;)
Een aangepaste Cisse, die komt er zeker nog eens!


18 opmerkingen

 1. Leuk! Ik heb hier net dezelfde stof liggen. Weliswaar nog op de to do stapel met als doel een rok voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij ziet er heel comfortabel uit :) schoon gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch leuk Mieke, je zou bijna vergeten dat het vriest buiten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe Cisse, die zakjes zijn zo schoon! Staat hier ook op de naaiplanning! Waar volg je naailes? De moeite?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons in de gemeente, bij iemand die werkt in een atelier van een bruidswinkel. Het principe is dat je je eigen projecten meebrengt, en dat zij je bijstaat met raad en daad. Ideaal om eens aan de wat uitdagendere projecten (voor mezelf vooral :)) te beginnen!

   Verwijderen
 5. Toffe broek! Dat hij vooraan wat te hoog komt, zal ik onthouden voor als het hier ooit eens zo ver komt.
  En veel plezier in de naailessen, ik bewaar mijn uitdagender projecten ook voor daar en maak thuis de dingen die ik sowieso al kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het mag dan al een vlug klaarprojectje geworden zijn, ik vind dat dan toch weer super dat je eraan denkt om die paspels gewoon om te wisselen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow stoere outfit en heel mooi stofje! Ik snap eigenlijk niet waarom jij naailessen moet volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh welke stof is dat? Zalig kleurtje, zou ik ook wel willen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.