Wilde nachten

donderdag 11 december 2014

Nieuwe stoffenwebshops lijken het laatste jaar als paddenstoelen uit de grond te schieten. Ik ben daar niet rouwig om. Het spreekt voor zich dat ik een nieuwe webshop van voor tot achter uitkam - marktonderzoek heet dat - en niet zelden komt de postbode enkele dagen later met een pakje aan de deur. Omdat ik vind dat de jonge ondernemer gesteund moet worden in tijden van crisis é Het lot van een stofaholic.

Zo ontdekte ik nog niet zo lang geleden Babarum. Met een ruim assortiment naar mijn smaak én, zo mocht ik al ondervinden, een klantenservice om u tegen te zeggen. Ik werd er halsoverkop verliefd op een roze joggingsstof. "Roze joggingsstof?!" Ik hoor het u al denken. Ja, roze joggingsstof! Maar met een superstoere, zij het ook redelijk angstaanjagende, print van wilde katten. 
Ik twijfelde een week of twee wat ik ermee zou doen. Maar de oudste hielp een handje. Het kind zaagt namelijk al enkele weken om nieuwe pyjama's, 'met lange mouwen mama, want het is zo koud in mijn bed'. - Moet je weten dat ze nog nooit, werkelijk nog nooit gezaagd heeft om een nieuw kleedje. What's wrong with my girl? Maar dat terzijde.

Ik ben natuurlijk geen onmens, en zou het niet op mijn geweten willen hebben dat mijn kind in bed verkleumt. Dus de stof werd omgedoopt tot pyjamamateriaal. 
Voor het bovenstuk gebruikte ik het truipatroon uit SVDHZ2. Maatje 122, en wat verlengd door een ruime boord onderaan. Slaapkledij mag ruim zitten, nietwaar. Voor de legging gebruikte ik een patroontje van Minikrea dat ik hier al eens in een miniversie maakte.
De pyjama is een echte hit hier in huis. De jongste wil er net zo één en haalde daar haar beste ik-val-op-de-grond-en-fake-wat-tranen-act voor boven. *Gelukkig* heb ik nog net stof genoeg voor een klein exemplaar. Want tweelingpyjama's, daar heb ik niks tegen. En wat meer is, ik begrijp het kind. Want eigenlijk feitelijk ben ik zelf verliefd op die pyjama. Ik wil er ook nét zo eentje. Wat denkt u? Zou ik nog wat stof bijbestellen voor mezelf? Of is dat er over?

30 opmerkingen

 1. Gewoon bestellen Mieke :-) Ik heb hier een gelijkaardig stofje liggen dat in de smaak valt bij de jongens maar dat ook een pyjama voor mezelf wordt, geen roze uiteraard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Das er over! Maar zo leuk! Echt een zalig stofke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superstofje en ik ben ook wel lichtelijk jaloers op zo'n mooie pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker doen en gedrieën kunt u daar gerust de hele zondag in vertoeven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon doen! Ik ben fan! 3 wilde katten op een rij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, de max ! Die zou'k zelfs ook nog voor mezelf willen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er zo'n gezellig, warme pyjama uit, zo zou ik er ook eentje willen. Gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 't ligt hier ook dat stofje :) jij maakte er wel een vré schone pyjama van :) hier zal het voor iets anders dienen maar werkelijk dat is slapen in stijl :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vind t maar een angstaanjagende kop die op de stof staat, haha...Dat ze dr in durft te slapen, hihi...Maar de kleurencombi is super en ik ben er van overtuigd dat ie zalig zal liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk stofje, ik ga direct eens kijken maar denk dat het hier gewoon eindigt als trui voor een van de kids! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo mooi en daar maak je pyjama's van :-) Wel super mooie pyjama's!
  Zeker ook voor jezelf kopen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou het doen! Overleg anders eerst even met manlief ; )
  Ik vind het keileuk, zou het ze gewoon dag én nacht laten dragen ; ) Dat scheelt s ochtends ook al dat uitzoekwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, geweldig! Ik zeg: bestellen! Zolang je man nog steeds naast je wil liggen zie ik geen bezwaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil ook zo'n leuke pyjama voor mezelf dus zeker bij bestellen voor jezelf.Gaan de kinderen ook tof vinden denk ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik wil ook wel op de grond vallen en tranen faken voor zo een pyama, maar dat werkt waarschijnlijk niet. Super leuk gedaan. Wil ik zelf ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat moet toch kunnen hoor, zo tof. En let op,ik vind deze stof eigenlijk ook heel aanlokkelijk.
  Ik maakte vroeger dikwijls uit dezelfde lap, maar nu de kids groter worden is dat moeilijker. Nu leg ik trouwens de laatste hand aan een 'tweelingkleedje' voor onze meiden, was helemaal niet de bedoeling, na weken twijfelen ben ik er toch maar zo aan begonnen. Binnekort eens bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat ziet er een zalige pyama uit! Ik vind dat je er voor jezelf toch ook ene moet maken, al is het om ons die super toffe foto te tonen met jullie alle drie in dezelfde pyama :p

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Doen! En dan een foto posten van jullie alle drie samen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Doen!!! Hij ziet er iig heerlijk comfi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Zo'n pyjama zou ik volledig zien zitten !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een super pyjama! Ik zou er ook wel eentje willen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zalige pyjama en nee joh, gewoon doen, eentje voor jou EN voor beide dochters, dat is toch keigezellig?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.