Thuiskomen

donderdag 29 januari 2015

Een goede vriendin kocht een oud huis, met de bedoeling het rustig op te knappen alvorens er haar intrek in te nemen. Maar daar stak ons immer weldoordachte regeringsbeleid met haar reglementering rond de woonbonus een stokje voor - vraag me nu verder geen details. Het kwam er in alle geval op neer dat ze in de laatste week van het voorbije jaar plots nog verhuisde, naar het verder nog redelijk sober *eufemisme voor niet* ingerichte stekje.  Mieke to the rescue!
Een paar kussens in de zetel, en de gezelligheid neemt exponentieel toe, nietwaar? De vriendin koos olijfgroen als accentkleur op haar muur in de studeer/leeskamer. Bij Studio Elf scoorde ik in de solden de ideale bijpassende stof  (Pin Spin van Michael Miller). Gecombineerd met enkele zwart-wit stofjes zijn de kussens helemaal van deze tijd. Die stofjes vond ik bij Pieke Wieke (Scribbled Lines van Windham Fabrics) en Ikea (streepjes - geknipt op de schuindraad voor een diagonaal effect - en bollen).
Van het oudje dametje kocht ze niet enkel het onroerend goed maar erfde ze ook de inboedel. Die bestond voor het grootste deel uit rommel - dat heb je met oude dametjes - maar herbergde ook een aantal verborgen pareltjes. Dat zwarte zeteltje, I would die for it!
De vriendin sprokkelde hier en daar ook wat tweedevierdehands gerief bij elkaar. Deze cognackleurige zetel bijvoorbeeld, die dateert nog van mijn kindertijd in mijn ouderlijk huis (en was toen al een tweedehands exemplaar), waarna de zetel nog een andere tussenstop maakte alvorens bij de vriendin te belanden. Heerlijk toch, als de cirkel rond is. Dat is pas thuiskomen.

17 opmerkingen

 1. De vriendin zal wel blij zijn met die heel mooi bijpassende kussentjes! En dat zwarte zetelke is inderdaad een pareltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen thuis zonder kussens joh, dat heb jij alvast mooi in orde gebracht. :-)
  Prachtexemplaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow gezellig! Je doet mij zin krijgen om ook aan kussens te beginnen voor onze zetel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh dat expo zeteltje! Ik zoek al erg lang naar zoiets maar ofwel zijn ze steeds verkocht ofwel vragen ze er belachelijk veel voor :(
  Mooie kussentjes trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n zeteltjesduo tikte mijn tante ooit voor een prikje op de kop op de rommelmarkt. Er is dus nog hoop! Misschien kan je Marleen een boodschappenlijstje meegeven, die loopt daar toch rond ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wacht tot ze uit de buggy's is, anders kan ze dat toch niet dragen :)

   Verwijderen
 6. Een gezellig plekje lijkt me dat daar :-) Mooi gaedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij klopt daar in die kamer het plaatje al.En inderdaad een stel kussens maakt het geheel een stuk leuker en gezelliger!Ik heb zelf ook pas nieuwe kussenovertrekken gemaakt voor in mijn nieuw appartementje waar ik gelijk met je vriendin naar toe verhuisd ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben van plan om eens langs te komen bij die vriendin - je bent gewaarschuwd vriendin!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vrolijke kussens, vooral tof in combinatie met dat zwarte zeteltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als het aantal kussens in de zetel bepaald hoe gezellig een huis is, dan is het hier super super gezellig :) Wat heb ik en zwak voor kussen!
  Al zijn de onze zeker niet zo mooi als de deze.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh da's erg lief van je om haar huisje mee op te fleuren met jouw mooie kussens! Wel goed gevonden van die streepjes-stof schuin te knippen, moet ik onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kussen en mooi tapijt op de vloer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai dat scoort op de gezelligheidsmeter! Leuke combinatie van stoffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zie nu pas dit berichtje met ons stofje, maar wat een mooi resultaat! Heel mooi zo gecombineerd met zwart/wit!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.