Een nieuw oud kleedje - sew challenge

donderdag 29 september 2016

Davina lanceerde begin augustus niet alleen een oproep voor een (naai)blogmeet - waar ik helaas niet aan kon deelnemen, maar koppelde daar meteen nog een leuke actie aan. Een sew challenge. De challenge: je krijgt 3 criteria van een collega naaiblogger, en naait met die criteria in het achterhoofd iets leuks. Op jouw beurt geef je dan weer een andere naaister 3 criteria.

Nu 'sew' ik niet zo heel veel (of toch lang niet aan het tempo dat in mijn hoofd zit), wegens een serieuze 'challenge' om tijd te vinden. Dus eerlijk, eender wat ik zou naaien, was voor mij een uitdaging. Ik kreeg van Davina herself de volgende criteria: Naai iets uit een boek, met één van de oudste stofjes uit je kast, en met minstens 2 kleuren. Ok, dat zijn 3 criteria op mijn lijf geschreven.

Ten eerste, mijn naaiboekenkast is minstens even gevuld als mijn kookboekenkast - maar wordt aanzienlijk frequenter geraadpleegd #mienotkeukenprinses. Boeken met tassen (uiteraard ;)) staan vrolijk zij aan zij met naaiboeken met leuke hebbedingen, naaiboeken voor vrouwenkledij, tienerspul - hé, een mens kan niet voorzienig genoeg zijn - en last but not least kinderkleding. Ik haalde Stof-voor-durf-het-zelvers nog eens vanonder het stof, en ging resoluut voor hét kleedje waarin in mijn beginjaren zowat elke naaiende mama haar dochter hulde. Een mouwloos jurkje met rimpelrok. Kan je niks verkeerd mee doen. 
Ten tweede, ondanks een grote stoffenopruim vorig najaar herbergt mijn stoffenkast nog meer dan genoeg oude pareltjes. Stoffen waar ik om de één of andere reden toch nog geen afscheid van kon nemen. Zo ook dit stofje dat ik in de begindagen van Mon depot wel tig keren in en uit mijn karretje klikte en koesterde voor het juiste project. En ten derde: minstens 2 kleuren? Euh, minstens 10 was ook nog wel gelukt ;)

Om de bomma vintage look nog wat extra kracht bij te zetten besloot ik voor een vals knopenpat te gaan, met échte vintage knopen, van die glanzende zwarte, met een gouden randje. <3 Het kleedje sluit achteraan met een blinde rits. Ik speelde een klein beetje vals, en diepte de hals vooraan, alsook de armsopeningen een klein beetje uit. Ervaring komt met de jaren, zeg maar :)
De herfst loert nu toch echt om de hoek, dus mouwloos vraagt wel om een aangepaste vest. Zowat elke kleur kan dienst doen, maar een oudroze langere vest, vonden wij het mooiste passen.
Challenge completed Davina! En dat met een kleedje dat heel vaak uit de kast zal komen deze herfst!


Neem ook zeker eens een kijkje bij de andere deelneemsters deze week!

13 opmerkingen

 1. Prachtig! Ze staat er super mee, goed gewerkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel knap jurkje, waauw! Zeker en vast geslaagd voor mijn Challenge :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was er ook zo eentje, dat ik verschillende keren in- en uitklikte... En nu doe ik hetzelfde met de stapel houden/verkopen. Misschien moet ik gewoon stoppen met nadenken en u kopiëren, want wat hou ik van dit jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Love it, stof met wat zwart in voor kinderen, ik ben fan, de knoopjes, perfect. De vest maakt er ineens een heel andere look van ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In een woord: wauw!! Wat een leuke jurk zeg! De stof, het model, de knopen, het pspast allemaal perfect bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een juweeltje! Die jurk zou hier ook goed scoren! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh, zo mooi! En wat een goeie uitdaging, ik moet ook dringend eens wat stofjes vanonder het stof halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grandma hahaha You're funny :) Lovely dress, and I think you have followed the challenge perfectly :) Love your creation!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit kleedje is met zo zalig veel kleuren combineerbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi jurkje en die stof vind ik prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind die stof echt prachtig, ik maakte er voor mezelf een rokje in (dat ik een paar weken geleden verkl**tte door mijn strijkijzer op de kamsnaps te zetten) en ik voel me daar altijd very flowery in :-)

  http://byevamaria.blogspot.be/2015/06/was-het-nu-katie-of-leandra.html

  Een prachtstuk, deze, wat mij betreft!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.