Hanami, part I

zaterdag 11 oktober 2014

Hoofdstuk 3 uit het project winterse kleerkastvulling voor Janne: een Hanami. Het werd een mouwloze versie want om de één of andere reden zie ik van die flutter sleeves niet graag met een longsleeve onder - hmm, als u het ontbreken van mouwen wil interpreteren als een excuus om in de handleiding pakweg 10 stappen over te slaan, zit u er misschien ook niet zo ver naast. 
Mijn eerste Hanami-ervaring werd meteen een goeie. Ik maakte een maat 4 jaar voor mijn bijna 3,5-jarige en moest nog een klein beetje aanpassen aan het lijfje wegens uitgesproken peuterbuik van de jongste hier. Het kleedje is ook zeker nog lang genoeg ondanks ruime zoom (ja, het kind is dan ook nog geen 4 natuurlijk), maar ze gaat er dan ook nog lang plezier van hebben, van deze.
Het prachtige katoentje met zilveren lijntje (Winter Wonderland silver) komt van bij Pieke Wieke. De voering is van Soft Cactus. Achteraan deed ik mijn best op een doorlopende print, en al zeg ik het zelf, ik deed dat niet slecht deze keer.

Janne is content, en Jolien ietwat jaloers. Die eiste het laatste restje van deze 'kei mooie stof' op voor onder haar naaimachine. Eens zien of we daar morgen samen iets deftig vanonder tevoorschijn kunnen toveren.
De Hanami, dat wordt een vervolgverhaal. Want zoals de titel al doet vermoeden, een part II is ook al in productie.

31 opmerkingen

 1. schoon! Ge zou voor minder jaloers worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. You Hanami virgin! Blij dat je overstag ging, Janne staat er super mee. Kei mooi stofje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk jurkje! En zonder mouwtjes inderdaad ook ineens een pak minder werk, dat is een handige bijkomstigheid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Ik kende het patroontje niet (shame on me), maar vind het prachtig! Een vraagje nog: legt de handleiding ook alles uit voor de gevoerde versie of is het kleedje standaard zonder voering?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kleedje is standaard met voering in het bovenpand en alles is super duidelijk uitgelegd (al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat zo'n kleedjes tegenwoordig op automatische piloot gemaakt worden hier dus dat ik de handleiding ook niet helemaal uitpluis)

   Verwijderen
  2. Ok, bedankt! Ik sukkel tegenwoordig nogal met mijn voeringen, dus ben op zoek naar een goede handleiding. Ik vind het een supermooi kleedje, dus ik weet nu wat te bestellen!

   Verwijderen
 5. Ik zwijmel een heel klein beetje bij dit stofje... zoooo mooi. Als zou ik het niet kunnen gebruiken voor Lilith, voor wie deze blekere kleuren jammer genoeg wat te flets zouden zijn.
  Enne, zo van die flutter sleeves met een longsleeve eronder zie ik ook niet graag hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel schoon! Das nu eens een licht stofke dat niet misstaat in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi winterwonder stofje, super voor een Hanami! Perfect, die doorlopende print!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig ,ik hik altijd een beetje tegen het voeren aan ,zo'n gepriegel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, Mieke! Heel mooi stofje, en dan zijn franjes niet nodig he. En het kleedje is inderdaad nogal lang volgens patroon - dat is omdat Amerikaanse klanten kleedjes liefst tot onder de knie zien. Niet mijn smaak, maar klant is koning ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh Hanami is on my list of things to make. like ASAP! The fabric is fun! Is it soft cactus? I should get some of their fabrics, they are so cool!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Only the inner one is soft cactus. The outer fabric is from a belgian webshop Pieke Wieke, and is called winter wonderland silver, no designer mentioned so I have no idea. In any case, it's a wonderful fabric, as is the pattern!

   Verwijderen
  2. aha, thank you :) I have been looking at what Soft Cactus has to offer for ages... Gotta give it a go one day I think... The thing is, I have never purchased fabric online ha!

   Verwijderen
 11. Heel mooi. Had het stofje al eens ergens gezien maar was wat sceptisch. Als ik hem zo zie echter... niet goed voor mijn voornemens om mijn voorraad stof te laten slinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fantastisch! En een halve vogel is ook zo wat, dus applausje voor de doorlopende print. Ik ben weg van dit stofje, trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig modelletje! Zowel het kleedje als het meisje erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt dat goed gedaan!Zowel het kleedje als de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een héle mooie Hanami! Hier is mijn laatste ook al een jaar oud, ik krijg alweer zin hem nog eens te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is heel mooi, ik heb het stofje ook liggen maar ga voor een ander modelleke gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooi stofje zeg! En bravo voor de doorlopende print!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat een speciaal stofke, heb twee keer moeten kijken, wauw! En mooi verwerkt zo in dit kleedje, knap gedaan!
  veronkiedw.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Great minds think alike ;)
  Dat stofje ligt hier klaar voor mevrouw haar 4e verjaardag - dus nog tijd genoeg om te beslissen wat ik er dan juist mee doe. Misschien wordt het wel een schoon Hanami?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. A beautiful dress! I would like to wear it myself! Could you please tell me the name of the fabric and who designed it?
  Have a lovely week end,
  joy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, totally overlooked your comment! I believe the fabric is from Hoffman Fabrics and is called "Woodsy Winter Metallic Cardinals in Trees Fog/Silver".

   Verwijderen

Latest Instagrams

© sisko by mieke. Design by FCD.